El tren de diumenge, ja al límit, va oferir una imatge més pròpia de països subdesenvolupats. El PP segueix sense adoptar millores en aquesta línia com demana Compromís, que insta el diputat Miguel Barrachina a sumar-se a les iniciatives per la mobilitat al nord de Castelló

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete han exigit al Govern central i a les autoritats que prenguen mesures urgents per garantir que els usuaris dels trens Regionals que cobreixen la línia Tortosa-Castelló-València “viatgen amb uns estàndards mínims de confort i qualitat en el servei“, ha assenyalat Jordi Navarrete.

El senador ha afegit que “la precarietat d’aquest tram no és nova i es complica amb l’oblit i el menyspreu al que el PP està sotmetent als valencians del nord de Castelló i comarques catalanes veïnes. Utilitza la germanor dels pobles de banda i banda del Sénia quan arriben eleccions i fan polseretes i treuen rèdit electoral amb campanyes pufo de l’estil ‘Rodalies ara’, però s’obliden i condemnen als usuaris a un mal servei quan governen“. La coalició Compromís segueix mantenint la necessitat de dotar al nord de l’autonomia de trens de Rodalies “davant de la manca de trens regionals amb horaris mal planificats per a les necessitats dels usuaris“.

Pacte per la mobilitat

Els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete han instat el PP “i especialment al diputat Miguel Barrachina a sumar-se a la petició de Declaració de Servei Públic, que va a renovar-se en breu, la creació del nucli de rodalies de Castelló”, amb una longitud mínima de 70 quilòmetres fins a Vinaròs i amb extensió fins a Tortosa (Tarragona). A aquesta mesura ja s’hi han sumat diversos municipis de les comarques de la Plana i el Maestrat. “Si el PP no accedeix, prefereix prevaldre obres com les del fals AVE a Castelló en perjudici dels que sempre pateixen les obres però no es veuen beneficiats mai amb més trens de qualitat, serà responsable d’aquesta situació“, ha assenyalat el senador territorial, Carles Mulet, que ha lamentat “la inacció del Govern en l’últim any, les múltiples molèsties als usuaris i l’evident mostra que no aposten pel Corredor Mediterrani, sinó per altres territoris“, ha conclòs.