La coalició convida el Ministeri a crear alguna partida per rehabilitar el castell de Sant Ferran d’Alacant que, en l’actualitat es troba en un estat d’abandonament i deteriorament evident.

La formació Compromís al Senat ha tornat a preguntar per segona vegada en un any quines mesures pensa prendre el Govern respecte el castell de Sant Ferran d’Alacant. L’estat d’evident abandonament i deteriorament del castell, casernes i fossats pel que fa a actuacions en matèria patrimonial i el potencial turístic, cultural i interpretatiu del mateix fa necessari establir un calendari d’actuacions continuat per tal de convertir-lo en un actiu turístic de primer ordre. “El Ministeri de Cultura té un paper imprescindible per tal de posar en valor aquest monument que és un Be d’Interès Cultural i que es va construir entre 1808 i 1810 per defensar el territori front les invasions bèl·liques que, potencialment podien arribar per mar. Veiem com s’inverteixen molts diners en altres monuments i com la ciutat d’Alacant és obviada sistemàticament, quan podria disposar de dos castells que es podrien complementar i convertir en un recurs turístic rellevant”, ha assegurat el senador territorial Carles Mulet.

Compromís per Alacant sempre s’ha manifestat favorable a la seua millora, la lluita contra el vandalisme a la zona i el respecte patrimonial “que és el mateix que voldríem per part del Govern central, per això insistim en la pregunta després de que decaiguera per la falta d’activitat de l’anterior govern en funcions, que no es va ni dignar a tramitar la nostra iniciativa”, ha afegit Mulet.

El castell es va construir al Tossal amb l’ajuda de tota la població contra l’enemic exterior, està rodejat d’instal·lacions esportives i culturals “i l’Estat en té responsabilitat i no pot permanéixer més temps de braços creuats sense fer res davant les possibilitats reals de la fortificació”. Per això els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete presentaran de nou esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) “per tal d’assegurar inversions en patrimoni cultural, reordenació de les telecomunicacions existents a la plaça d’armes, consolidació i eliminació dels grafits i vandalisme per convertir-lo en un bell mirador de la ciutat i costa i zona d’oci i cultural dins algun Pla de Castells i en coordinació amb l’ajuntament de la localitat”, ha explicat Mulet.


Compromís denuncia el olvido y abandono del Gobierno hacia el castillo de San Fernando de Alicante

La coalición invita al Ministerio a crear alguna partida para rehabilitar el castillo de San Fernando de Alicante que, en la actualidad, se encuentra en un estado de abandono y deterioro evidente

Madrid, 21 de septiembre de 2016

La formación Compromís ha vuelto a preguntar en el Senado por segunda vez en un año, qué medidas piensa tomar el Gobierno respecto al castillo de San Fernando de Alicante. El estado de evidente abandono y deterioro del castillo, cuarteles y fosos en cuanto a actuaciones en materia patrimonial y el potencial turístico, cultural e interpretativo del mismo, hace necesario establecer un calendario de actuaciones continuado para convertirlo en un activo turístico de primer orden. “El Ministerio de Cultura tiene un papel imprescindible para poner en valor este monumento que es un Bien de Interés Cultural y que se construyó entre 1808 y 1810 para defender el territorio frente las invasiones bélicas que, potencialmente podían llegar por mar. Vemos como se invierte mucho dinero en otros monumentos y como la ciudad de Alicante es obviada sistemáticamente, cuando podría disponer de dos castillos que se podrían complementar y convertirse en un recurso turístico relevante“, ha asegurado el senador territorial Carles Mulet.

Compromís per Alacant siempre se ha manifestado favorable a su mejora, la lucha contra el vandalismo en la zona y el respeto patrimonial “que es lo mismo que quisiéramos por parte del Gobierno central, por eso insistimos en la pregunta después de que decayera por la falta de actividad del anterior gobierno en funciones, que no se ni dignó a tramitar nuestra iniciativa“, ha añadido Mulet.

El castillo se construyó en el Tossal con la ayuda de toda la población contra el enemigo exterior, está rodeado de instalaciones deportivas y culturales “y el Estado tiene responsabilidad y no puede permanecer más tiempo de brazos cruzados sin hacer nada ante las posibilidades reales de esta fortificación“. Por eso los senadores Carlos Mulet y Jordi Navarrete presentarán de nuevo enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado (PGE) “para asegurar inversiones en patrimonio cultural, reordenación de las telecomunicaciones existentes en la plaza de armas, consolidación y eliminación de los grafitis y vandalismo para convertirlo en un hermoso mirador de la ciudad y costa y zona de ocio y cultural dentro algún Plan de Castillos y en coordinación con el ayuntamiento de la localidad“, explicó Mulet.