Montoro i Beteta ja no saben que fer per ofegar al País Valencià. Mentre tant, alguns membres del PP valencià Bonig i Moragues, en lloc de defensar a les valencianes i valencians, justifiquen i defensen les accions del Govern Estatal en funcions, en contra de les entitats locals del país.

Davant d’un govern, en funcions, amb la incertesa de si hi haurà Govern nou o no, pressupostos generals de l’estat a temps o no, etc. Ara el departament de Montoro és despatxa amb un nou atac al País Valencià i als seus ajuntaments. Mentre ell i els seus no compleixen, en la seva paraula, de dotar als valencians i valencianes d’un nou sistema de finançament autonòmic, mentre, això si, volen fer complir la maliciosa i impugnada davant del Tribunal Constitucional, la Llei de Racionalització de l’Administració Local de 2013.

La passada setmana el Ministeri d’Hisenda, va enviar cartes a diversos ajuntaments com els de Burjassot, Torrent, Cullera,València, i d’altres. A on exigien l’eliminació d’una serie d’entitats i empreses publiques deficitàries, en aplicació de la Llei Racionalització.

El govern estatal, segueix aplicant les seves polítiques de privatització i neoliberals. La intenció és que totes aquestes entitats publiques, que s’han d’eliminar, i que van ser creades per a donar serveis a la ciutadania (Gestions de piscines municipals, Escoles infantils,Transport public, etc), i no en un criteri de rendibilitat econòmica. Volen que totes elles passin a gestió privada. Això provocarà precarietat laboral, del servei, per a fer mes rendible, la gestió, per a l’empresa contractada, i no per als usuaris del servei. Des de Compromís sempre hem apostat per uns serveis públics dignes i de qualitat.

Per que el Govern de l’Estat Espanyol aplica aquest criteri amb les empreses publiques municipals, i no ho fa també amb les empreses publiques nacionals, gestionades pel Govern de l’Estat Espanyol, com AENA, ADIFF, i la SAREB?.

Potser serà per tapar la seva vergonyosa gestió ?.

A més de tot això Montoro i els seus:

  • Primer menteixen:

    • Perquè envien una serie de cartes als diferents ajuntaments exigint l’eliminació de diferents empreses publiques municipals deficitàries, com l’EMT de València, i quan veuen el gran rebuig social, el gran numero de critiques rebudes i el pas endavant que han fet un bon numero d’ajuntaments posicionant-se en contra d’aquesta amenaça. Reculen i diuen que les cartes no son amenaces, ni exigències, sinó demandes d’informació complementaria, per a saber com estan les empresa actualment.

  • Segon, son uns incompetents:

    • Perquè moltes de les empreses de les que exigeixen la seva dissolució. Diferents ajuntaments en compliment de la Llei ja han iniciat els processos d’eliminació.

    • Perquè hi ha empreses com és el cas de la de gestió del complex esportiu d’Alzira, en la qual l’ajuntament ha iniciat el seu procés de tancament, i va la Delegació del Govern al País Valencià, impugna i per tant paralitza aquesta acció i ara el Govern exigeix la seva dissolució en 15 dies.             Quina incompetència!

    • Però també per incloure en les cartes a alguns ajuntaments l’eliminació d’alguns Consells Agraris Municipals, quan aquests Consells no són pas empreses que desenvolupin cap activitat econòmica, sinó son un organisme autònom municipal. Per això no estan subjectes a la Llei de Racionalització de les Administracions Locals.

Per tot això exigim al senyor Montoro que rectifiqui públicament, que deixe d’amenaçar i coaccionar a les institucions publiques del País Valencià, que es dediqui a crear un nou sistema de finançament just, que reconegui i pagui el deute històric amb el País Valencià.

Senador : Jordi Navarrete