El senador de Compromís i portaveu de Foment en el Grup Parlamentari del Canvi, al Senat, Carles Mulet, ha afirmat hui que les declaracions del diputat del PP Miguel Barrachina, el qual confon les obres del tercer carril entre Castelló i València amb les de l’AVE constaten que, “o és que és un mentider compulsiu, o un ignorant professional”.

Mulet ha explicat al diputat castellonenc que “realment està parlant d’un tercer carril que s’afig a l’infrastructura existent fins Catalunya i no de l’AVE a Castelló. Els seus amics han fet un monumental empastre, que sols permetrà circular a mercaderies per les mateixes vies que les rodalies. És a dir, saturar més les mateixes vies i crear múltiples problemes addicionals més”.

Per a Mulet, eixes obres s’han fet improvisant i de males maneres, generant problemes als usuaris, sense prendre mesures, sense demanar disculpes, sense complir terminis. “Ara el PP es vanaglorie de que sols durant la Setmana Santa es pararan els problemes, però que aquestos continuaran a partir de la setmana següent, demostra el nivell del PP, que ha estat incapaç de fer cap proposta de solució com les que estem reclamant nosaltres, amb mesures com la gratuïtat transitòria del bitllet mentre duren les obres i molèsties i que els treballs es facen de nit”.

Mulet ha afirmat que el PP “ja va fer riure amb l’arribada electoral dels turistes a la Magdalena en AVE” i Barrachina insulta ara a la ciutadania, al afirmar que són les obres del AVE “quan per eixes vies, amb eixa tensió, no podrà anar mai cap AVE. Cal recordar-li que per a tindre un AVE cal una via especial, unes pendents, corbes, voltatges i unes instal·lacions i infraestructures que no s’han plantejat”, li ha dit.

Compromís aboga per la millora de les rodalies i creu que “Castelló necessita bons trens i que, per exemple, amb un servei Alvia que tarda tres hores de Madrid a Castelló, regular i amb més freqüència, hi hauria bon servei”. Per això ara Barrachina menteix quan parla d’un AVE entre Madrid i Castelló en un temps de poc més de dos hores, quan és això pràcticament  el que costa l’AVE Madrid-València. Menteix, continuant la seua tàctica d’estar contínuament en campanya electoral, on sols saben emprar la demagògia barata per continuar enganyant a la ciutadania, que afortunadament cada cop els creu menys”, ha conclòs Mulet.