Compromís demana que es retiren d’Espanya totes les plaques d’inauguracions amb noms de polítics corruptes

Reclama al Govern des del Senat que legisle sobre l’ús patrimonialista de les inauguracions

Castelló a 3 de març de 2016. El grup de Compromís al Senat, ha presentat una iniciativa en la que demanen regular l’ús de la col·locació de les plaques commemoratives de finalització d’obres públiques pagades amb diners públics, “evitant a partir d’ara una atribució patrimonialista del gestor o la gestora, polítics de torn”.

La moció reclama, a més, retirar de manera immediata de totes les dependències i infraestructures depenents de l’Administració General de l’Estat, d’aquelles plaques o elements commemoratius on hi figure el nom de persones gestores o representants polítics condemnats per corrupció, frau a la Hisenda o condemnes relacionades amb la seua tasca.

El senador Carles Mulet ha explicat que la desafecció de la ciutadania amb certa classe política és evident, especialment pels casos de corrupció i l’aprofitament que alguns estan fent del càrrec polític o per la ineptitud com gestors públics, o d’entendre el servei públic a la ciutadania com a una espècie de privilegi que situa al polític a una esfera superior a la de l’administrat i no com a una aportació temporal, voluntària i desinteressada per aconseguir aplicar mesures concretes per millorar la vida de tots i totes.

Mulet ha recordat que “hi ha a les nostres comarques centenars de plaques de alcaldes, presidents de diputacions o consellers investigats per fets molt greus o que es troben empresonats ara mateix per no ser persones modèliques i incomplir moltes lleis que van prometre respectar i fer complir. Per això entenem que no es mereixen figurar en cap placa daurada i ni tan sols fer constar la apertura o inauguració d’una obra vinculant-la a cap nom en concret, siga del partit que siga”.

La decisió política de triar quines obres fer o deixar de fer, no té cap mèrit (a vegades fins i tot és un error), per no parlar d’aquells casos on amb les grans obres públiques s’acaba creant comissions que retornen al partit o als polítics, com els casos lamentables dels 3%, el cas Taula, Gürtel… unflar els preus de les adjudicacions per traure una bona comissió.

Aquesta pràctica és un insult al i la contribuent, ja que són el ciutadà i la ciutadana normal els qui han fet possible aquestes obres, i ells haurien de ser qui inauguraren sense rebombori les obres públiques quan es posen en funcionament, sense que eixes inauguracions generen més despeses públiques. Les plaques haurien de limitar-se a les imprescindibles i contindre informació útil, però obviant en tot cas als representants polítics, que són simples gestors/es públics que ja cobren per fer eixa faena.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *