Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Dolors Pérez, han presentat al Senat una moció perquè la Cambra Alta inste al nou govern que es configure a no aplicar i derogar immediatament la  LOMCE

EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

L’educació és el servei públic què més ha patit des de l’arribada al govern estatal del Partit Popular el 20 de novembre de 2011. Són fets inqüestionables que:

–       La retallada del pressupost educatiu ha empobrit l’ensenyament públic.

–       El Govern estatal ha compromès amb Europa continuar retallant la inversió en educació fins deixar-la en el 3,7% del PIB en 2018 (igual que als anys huitanta).

–       Les retallades imposades des de l’Estat i els Governs Autonòmics han perjudicat greument la gratuïtat, l’equitat i la inclusió del nostre sistema educatiu i de la nostra universitat.

–       Al mateix temps que la crisi i el fracàs del model productiu ha retornat a les aules a milers d’alumnes i alumnes, les plantilles de professorat s’han vist reduïdes i precaritzades les seues condicions laborals.

–       El pressupost i la reforma universitària han encadenat retallades públiques que contrasten amb la facilitat amb la qual han obert universitats privades inaccessibles per a la majoria.

–       L’anomenat 3+2 estima una retallada de 1.000 milions que s’acumularà als 1.500 milions ja retallats des de 2012 per al conjunt de les universitats públiques.

–       Amb dades del propi Ministeri, les universitats públiques ja han perdut gairebé 8.000 llocs de treball i més de 77.000 alumnes des del curs 2011-2012 com a conseqüència de les retallades.

–       La nova Llei Educativa, anomenada de Millora de la Qualitat, és una contrareforma discriminatòria i classista qüestionada per la totalitat de la comunitat educativa des del primer moment.

–       La LOMCE i el seu desenvolupament és una llei segregadora d’estudiants, classificadora de centres, massificadora d’aules, adoctrinadora de consciències, antidemocràtica i autoritària en la gestió, sexista en la forma i el fons, empobrida al pressupost, emprobridora i precaritzadora de la professió docent i del mercat laboral i que, a més a més, habilita el regal del sòl públic a entitats privades i menysprea l’experiència i la riquesa cultural i lingüística atresorada al conjunt de l’Estat.

–       Més i millor educació per totes i tots és un lema i un camí a seguir, també per sortir de la crisi, i no obstant això, a la societat i a l’alumnat se li està enfrontant a una realitat molt diferent.

Per tot la qual cosa es proposa la següent moció  

–       El ple del Senat insta al Govern a  la paralització i derogació de la LOMCE i la seva implantació.