La candidatura d’En Comú Podem a Tarragona, encapçalada per Fèlix Alonso, ha celebrat aquest divendres al vespre un acte obert a la seu dels serveis agraris d’Alcanar. El candidat ha estat acompanyat per Carles Mulet, regidor a Cabanes i senador per Compromís; Enric Pla, alcalde de Vinaròs; i Hortènsia Grau, diputada al Parlament per CSQEP. Abans de l’acte, el candidat i alcalde d’Altafulla ha participat també als talls de la carretera N-340 a l’Aldea per reclamar solucions als problemes d’elevada sinistralitat que s’hi registra.

A Alcanar, Fèlix Alonso ha assegurat que “el canvi ja està en marxa”. El candidat considera que “estem davant d’un moment històric” perquè “per primera vegada a Espanya el bipartidisme està apunt de finiquitar-se”. “Estem donant un pas molt important i el millor és que ho estem fent persones de diferents colors que ens hem ajuntat”, ha dit Alonso.

El candidat d’En Comú Podem ha reivindicat la necessitat de crear un nou pacte democràtic per canviar Espanya i Catalunya. “Hem d’establir processos constituents per superar la situació d’enquistament en la qual ens trobem i aquests processos han de néixer des de l’honestedat”, ha assegurat el candidat. En aquest sentit, Fèlix Alonso s’ha mostrat totalment en contra de la corrupció, “significa la perversió de la democràcia amb la compra de voluntats i el trencament de la justícia i la igualtat”.

Per Alonso, “la crisi ha estat una estafa”. Assegura que “les polítiques d’austeritat han fracassat”, ja que “la crisi continua”. “Com no podien devaluar la moneda, ens han devaluat els salaris i les condicions de vida de la gran majoria de la gent. No ens cansarem de dir-ho perquè ha estat una realitat”, ha dit Fèlix Alonso.

Carles Mulet: “El que fa falta és tenir sentit comú i respecte cap a la gent”

Carles Mulet, regidor de Cabanes i senador per Compromís, ha mostrat el seu suport a la candidatura d’En Comú Podem per compartir la voluntat d’iniciar un canvi en el model de fer política. El senador ha parlat de les problemàtiques que té el País Valencià i ha assegurat que en moltes ocasions són les mateixes que pateixen les Terres de l’Ebre i Tarragona. És per aquest motiu que Mulet se sent identificat amb la candidatura i ha estès la mà a “reivindicar conjuntament” problemàtiques com la de la N-340, l’AP-7 o el Castor”.

El senador per Compromís s’ha mostrat convençut que “ara és el moment d’aprofundir la col·laboració amb les Terres de l’Ebre per plantar cara al govern del PP”. “El que fa falta és tenir sentit comú i respecte cap a la gent”, ha dit Mulet. És per això que veu possible ara “construir un nou projecte polític”.

Enric Pla: “És possible fer realitat el canvi que ja va començar el 24 de maig”

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha volgut destacar el fet que “ens trobem en un moment molt important” on es pot aconseguir “fer realitat el canvi que ja va començar el passat 24 de maig”. “Poques vegades ens hem trobat davant d’unes eleccions on podem anar a votar amb il·lusió perquè veus que el teu vot estarà representat”, ha dit Pla qui ha reconegut que “mai hem estat davant d’un escenari tant dividit i on totes les forces polítiques tenen tantes possibilitats”.

El batlle ha animat a la candidatura d’En Comú Podem a conversar amb la ciutadania per aconseguir “que el canvi es faci realitat” i, des del nou govern, s’aposti per polítiques que garanteixin més igualtat, més privilegis, millor educació, etc”.

Hortènsia Grau: “Necessitem un canvi en el model energètic apostant per les renovables”

La diputada al Parlament per CSQEP, Hortènsia Grau, ha centrat el seu discurs en la necessitat de fer “un canvi en el model energètic”. “Apostem per les energies renovables perquè ens donarà la possibilitat de crear llocs de treball nets i ser competitius”, ha assegurat Grau. Per aconseguir-ho, la diputada ha explicat que “s’han de tancar progressivament les centrals nuclears per poder oferir mercat perquè s’instal·lin les energies renovables”.