Compromís demanarà la CEC que reclame trens de tornada des de Madrid i rodalies des del Maestrat a Castelló

 

21745154464_a7ff58df33_k (1)La institució empresarial no pot permanèixer satisfeta amb la reclamació d’un tren car, el·litista i que deixa incomunicades zones de la nostra geografia amb la capital,

Castelló, 27 d’octubre de 2015

 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat a la Confederació d’Empresaris de Castelló (CEC) que persistisquen en els criteris de reivindicar al Ministeri de Foment millores en les comunicacions per a tots els castellonencs i que centren ara la propera campanya “en reclamar amb idèntics criteris la implantació d’una línia de rodalies des del Maestrat fins Castelló, el que dotaria els veïns del nord de una alta connexió ferroviària de la que ara no disposen i els permetria fer gestions amb les diferents administracions públiques i del sector privat, just el que ara reclamen”.

Mulet ha matisat que, a més, aquesta reivindicació “té més sentit, en quant beneficia a més persones de classes mitjanes i baixes que són els que necessiten més la mobilitat, acudir a centres sanitaris, administracions com conselleries i diputació i d’ensenyament”. Per al senador de Compromís “si és just reclamar una millora, molt més ho és reclamar per a la meitat nord de la provincia, on la CEC també té socis i que es troben autènticament aïllats ferroviàriament”. Des de Compromís recorden a la patronal que criteris com la “incomoditat” o l’impacte negatiu “sobre el sector turístic”, son també igualment aplicables al nord valencià.

El servei és, a més, molt car. Si suposem que una familia (amb dos fills) ha de fer servir el tren el preu de l’anada i tornada a Madrid ronda els 500 euros amb l’Alvia i més de 300 amb la resta d’alternatives, que passen totes per canviar de tren a València, amb les consegüents demores, esperes i trasllat de maletes. “Tot i el benefici que suposa, segueix sent molt més econòmic i pràctic per a la gent fer servir el seu vehicle particular tot i el major perill en la conducció que puga suposar i plantar-se a Madrid en un temps similar que anant en tren. La visita d’anada i tornada pot costar uns 50 euros de benzina, al no existir peatges”. L’actual tren Alvia, a més de perjudicar l’altra oferta existent fins ara, no compta amb un tren directe de tornada fins Castelló, es combina amb Talgos i és obligat el transbord a València tret del tren de primera hora amb eixida des de Castelló o Madrid.

Per això des de Compromís insten a la CEC a ampliar les reivindicacions pensant en els interessos de la globalitat de les persones a les que representen, especialment d’aquells més desafavorits.

 

Compromis pedirá a la CEC que reclame trenes de vuelta desde Madrid y cercanías desde el Maestrat en CastellóLa institución empresarial no puede quedar satisfecha con la reclamación de un tren caro, elitista y que deja incomunicadas zonas de nuestra geografía con la capital
Castelló, 27 de octubre de 2015

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha reclamado a la Confederación de Empresarios de Castelló (CEC) que persistan en los criterios de reivindicar al Ministerio de Fomento mejores en las comunicaciones para todos los castellonenses y que centren ahora la próxima campaña “en reclamar con idénticos criterios la implantación de una línea de cercanías desde el Maestrat hasta Castelló, lo que dotaría a los vecinos del norte de otra  conexión ferroviaria de la que ahora no disponen y los permitiría hacer gestiones con las diferentes administraciones públicas y del sector privado, justo el que ahora reclaman”.
Mulet ha matizado que, además, esta reivindicación “tiene más sentido, en cuánto beneficia a más personas de clases medias y bajas que son los que necesitan más la movilidad, acudir en centros sanitarios, administraciones como consellerias y diputación y de enseñanza”. Para el senador de Compromís “si es justo reclamar una mejora, mucho más lo es reclamar para la mitad norte de la provincia, donde la CEC también tiene socios y que se encuentran auténticamente aislados ferroviariamente”. Desde Compromís recuerdan a la patronal que criterios como la “incomodidad” o el impacto negativo “sobre el sector turístico”, sueño también igualmente aplicables al norte valenciano.
El servicio es, además, muy caro. Si suponemos que una familia (con dos hijos) tiene que usar el tren el precio de la ida y vuelta a Madrid ronda los 500 euros con el Alvia y más de 300 con el resto de alternativas, que pasan todas para cambiar de tren en Valencia, con las consiguientes demoras, esperas y traslado de maletas. “Todo y el beneficio que supone, sigue siendo mucho más económico y práctico para la gente usar su vehículo particular todo y el mayor peligro en la conducción que pueda suponer y plantarse en Madrid en un tiempo similar que yendo en tren. La visita de ida y vuelta puede costar unos 50 euros de gasolina, al no existir peajes”. El actual tren Alvia, además de perjudicar la otra oferta existente hasta ahora, no cuenta con un tren directo de vuelta hasta Castelló, se combina con Talgos y es obligado el transbordo en Valencia sacado del tren de primera hora con salida desde Castelló o Madrid.
Por eso desde Compromiso instan a la CEC a ampliar las reivindicaciones pensando en los intereses de la globalidad de las personas a las que representan, especialmente de aquellos más desfavorecidos.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *