mulet senat

clica ací per vore la pregunta i la resposta:

1-resp aumar 1-preg aumar
El Senador de Compromís, Carles Mulet, ha interpel·lat recentment de nou al Govern Central per “la vergonyosa reiteració de les concessions privades en l’explotació de l’AP7 al seu pas per les comarques valencianes”. Segons Mulet “aquesta infraestructura, que primer paguem els valencians via imposats i amb els nostres terrenys, se li han anat ampliant reiteradament els terminis de la seua explotació privada i, per tant, de pagament als seus usuaris, al·legant qüestions econòmiques que mai han explicat detalladament”.

Així Mulet, en la seua pregunta exposava que “el Govern va acordar renovar la concessió de l’explotació de l’autopista AP7 a l’empresa AUMAR una vegada finalitzat el període establit, malgrat l’oposició del territori afectat per aquesta mesura”. Acesa i Aumar, són les concessionàries del grup abertis que gestionen l’AP-7 des de la Jonquera (Girona) fins a Alacant. Són un bon exemple de portes giratòries.
“Mantenir aquesta via amb peatge, a més de suposar un greuge comparatiu entre territoris de l’Estat espanyol, ha ocasionat que molts potencials usuaris eviten la seua utilització pel seu alt cost, comportant amb açò la saturació viària en altres carreteres”, com és el cas de la perillosa i massificada N-340, al seu pas per les comarques valencianes afectades.

“Davant el caos viari que s’ocasiona en la N-340, s’ha vist com a necessari emprendre milionàries actuacions (variants, desdoblegues…etc), que estan ocasionant polèmiques i reaccions contràries, pels obvis impactes que produeixen (des del punt de vista ambiental, paisatgístic, agrícola…etc), en un territori minso i castigat per la multiplicitat de carreteres de tot tipus, corredor ferroviari…etc”, ha assenyalat el senador valencià.
L’alternativa de rescatar la gratuïtat de l’AP-7 per a evitar la destrossa que impliquen les diferents actuacions que suposen les variants de la N-340 al seu pas per les poblacions afectades sempre ha sigut rebutjada al·legant motius econòmics, quan ha sigut defensada pel nostre grup. “L’A-7 és el desdoblament natural de la N-340 però no sembla existir el nervi i interès necessari a fer-la possible d’una vegada entre Catalunya i el País Valencià”, ha agregat Mulet.

En aquest sentit des de Compromís han preguntat “si disposa el Govern de dades econòmiques de l’import que suposaria el rescat l’AP-7 al seu pas per les comarques valencianes i si al mateix temps disposa el Govern de dades econòmiques de l’import total de les actuacions previstes en la N-340”. La ridícula resposta que dóna el govern és simplement que “la concessió de l’autopista AP 7 a la Comunitat Valenciana finalitza l’any 2019”, com si açò “no se sabera per endavant”, ha retret Mulet.

El representant de Compromís i dels Corts Generals ha volgut remarcar que “tot açò evidencia que s’ha anat reprivatizant la seua gestió , deixant-la de peatge baix falses excuses econòmiques, la qual cosa ha ocasionat saturar altres vies. “Si s’haguera deixat l’AP7 gratuïta quan va finalitzar la primera concessió, segurament moltes de les actuacions que van urgir i es van haver de fer en la N-340 no hagueren sigut necessàries, com no serien tampoc moltes de les quals ara reclamem. Açò, sempre ha ocasionat una despesa enorme de diners públics, forts impactes, expropiacions i una destrossa important del territori. Mai el Govern central ha pogut aportar dades d’aquest impacte”, ha indicat.

En el mateix sentit, Mulet ha destacat que la resposta del govern que afirma que la concessió acaba en 2019, no és garantia de res “altres vegades el mateix govern ens ha amenaçat amb que en el moment en què finalitze el període concessional de l’autopista que es tracta, el Govern podrà optar per la gratuïtat de l’ús de la mateixa, o bé convocar un nou concurs de concessió només d’explotació, amb peatge, a l’empara dels establit en l’article 220 de la Llei 13/2003, de 23 de maig, reguladora del contracte de concessió d’obres públiques i, òbviament ara en període electoral no va a dir que va a traure de nou concurs perquè siga de peatge, però ja ens han mentit massa vegades amb aquesta autopista”.

Mulet ha recordat que el fet que no s’estiguen construint i pressupostant ja, amb previsió, obres per a comunicar poblacions afectades pel seu traçat amb el vial, “ens dóna de malament pensar sobre la vertadera voluntat i interès del Partit Popular de lliurar-nos d’aquesta mala companyia per als valencians que suposen els peatges, si la data de 2019 és definitiva, el Govern hauria d’estar ja creant els accessos des dels municipis, i ací, ni projectes, ni consignacions pressupostàries”, ha conclòs.

 

 

 

 

 

 

Compromís censura que el Gobierno Central no da datos sobre la AP7 y teme que la gratuidad pueda volverse a incumplir

 

El Senador de Compromís, Carles Mulet, ha interpelado recientemente de nuevo al Gobierno Central por “la vergonzosa reiteración de las concesiones privadas en la explotación de la AP7 a su paso por las comarcas valencianas”. Según Mulet “esta infraestructura, que primero pagamos los valencianos vía impuestos y con nuestros terrenos, se le han ido ampliando reiteradamente los plazos de su explotación privada y, por tanto, de pago a sus usuarios, alegando cuestiones económicas que nunca han explicado en detalle”.

 

Así Mulet, en su pregunta exponía que “el Gobierno acordó renovar la concesión de la explotación de la autopista AP7 a la empresa AUMAR una vez finalizado el periodo establecido, a pesar de la oposición del territorio afectado por esta medida”. Acesa y Aumar, son las concesionarias del grupo abertis que gestionan la AP-7 desde la Jonquera (Girona) hasta Alicante. Son un buen ejemplo de puertas giratorias.

 

Mantener esta vía con peaje, además de suponer un agravio comparativo entre territorios del Estado español, ha ocasionado que muchos potenciales usuarios eviten su utilización por su alto coste, comportando con ello la saturación viaria en otras carreteras”, como es el caso de la peligrosa y masificada N-340, a su paso por las comarcas valencianas afectadas.

 

“Ante el caos viario que se ocasiona en la N-340, se ha visto como necesario emprender millonarias actuaciones (variantes, desdobles…etc), que están ocasionando polémicas y reacciones contrarias, por los obvios impactos que producen (desde el punto de vista ambiental, paisajístico, agrícola…etc), en un territorio exiguo y castigado por la multiplicidad de carreteras de todo tipo, corredor ferroviario…etc”, ha señalado el senador valenciano.

 

La alternativa de rescatar la gratuidad de la AP-7 para evitar la destroza que implican las distintas actuaciones que suponen las variantes de la N-340 a su paso por las poblaciones afectadas siempre ha sido rechazada alegando motivos económicos, cuando ha sido defendida por nuestro grupo. “La A-7 es el desdoblamiento natural de la N-340 pero no parece existir el nervio e interés necesario en hacerla posible de una vez entre Cataluña y el País Valenciano”, ha agregado Mulet.

 

En este sentido desde Compromís han preguntado “si dispone el Gobierno de datos económicos del importe que supondría el rescate la AP-7 a su paso por las comarcas valencianas y si al mismo tiempo dispone el Gobierno de datos económicos del importe total de las actuaciones previstas en la N-340”. La ridícula respuesta que da el gobierno es simplemente que “la concesión de la autopista AP 7 en la Comunidad Valenciana finaliza en el año 2019”, como si eso “no se supiera de antemano”, ha reprochado Mulet.

 

El representante de Compromís y de les Corts Generales ha querido remarcar que “todo ello evidencia que se ha ido reprivatizando su gestión , dejándola de peaje bajo falsas excusas económicas, lo que ha ocasionado saturar otras vías. “Si se hubiera dejado la AP7 gratuita cuando finalizó la primera concesión, seguramente muchas de las actuaciones que urgieron y se tuvieron que hacer en la N-340 no hubieran sido necesarias, como no serían tampoco muchas de las que ahora reclamamos. Ello, siempre ha ocasionado un gasto enorme de dinero público, fuertes impactos, expropiaciones y una destroza importante del territorio. Jamás el Gobierno central ha podido aportar datos de este impacto”, ha indicado.

 

En el mismo sentido, Mulet ha destacado que la respuesta del gobierno que afirma que la concesión termina en 2019, no es garantía de nada “otras veces el mismo gobierno nos ha amenazado con que en el momento en que finalice el periodo concesional de la autopista de que se trata, el Gobierno podrá optar por la gratuidad del uso de la misma, o bien convocar un nuevo concurso de concesión sólo de a explotación, con peaje, al amparo de los establecido en el artículo 220 de la Ley 13/2003, de 23 de mayo, reguladora del contrato de concesión de obras públicas y, obviamente ahora en periodo electoral no va a decir que va a sacar de nuevo concurso para que sea de peaje, pero ya nos han mentido demasiadas veces con esta autopista”.

 

Mulet ha recordado que el hecho que no se estén construyendo y presupuestando ya, con previsión, obras para comunicar poblaciones afectadas por su trazado con el vial, “nos da de mal pensar sobre la verdadera voluntad e interés del Partido Popular de librarnos de esta mala compañía para los valencianos que suponen los peajes, si la fecha de 2019 es definitiva, el Gobierno tendría que estar ya creando los acesos desde los municipios, y aquí, ni proyectos, ni consignaciones presupuestarias”, ha concluido.

Carles Mulet

@carlesmulet

Telf.639362061

Carles Mulet

@carlesmulet

Telf.639362061