Mulet ha sol·licitat també la compareixença de la ministra de Foment, Ana María Pastor, davant la Comissió de Foment, per informar sobre el desmantellament del servei ferroviari del País Valencià

Madrid, 10 setembre 2015
Entre els dies 23 i 25 tindrà lloc al Senat la compareixença dels diversos representants de secretàries d’Estat i empreses públiques sol·licitades pels grups parlamentaris de la Cambra Alta, perquè donen compte del Projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016, el qual serà debatut en la setmana posterior.

El senador de Compromís, Carles Mulet, que forma part del grup Mixt, ha demanat quatre compareixences, entre elles la del president de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF), perquè done compte de la falta d’inversions en matèria ferroviària al País Valencià .

A més del desmantellament de la connexió entre Castelló i Madrid, la precarització de les rodalies entre Castelló i València, Compromís ha presentat a Congrés i Senat esmenes que exigeixen més inversions. En concret el baixador ferroviari a Sedaví, la creació d’estacions intermodals a Vila-real i Sagunt, la creació de diversos passos subterranis, la millora integral de les rodalies amb la creació també de la línia fins a Vinaròs i Tortosa des de Castelló, la millora de la línia Sagunt-Alt Palància-Terol, accés amb tren a Port de Sagunt, aeroport de l’Altet o el Port de València.

També reclamem una partida amb 40 milions d’euros per millorar l’accessibilitat de les estacions del País Valencià, el desdoblament ferroviari entre Gandia i Cullera, així com actuacions molt concretes en estacions ferroviàries en diversos municipis del País Valencià i la creació de noves línies.

El senador de Compromís a més d’exigir en comissió de pressupostos i en el mateix ple del Senat, aprofitarà aquesta compareixença del president d’Adif per recordar-li la llista de greuges que, també en matèria ferroviària, es perpetra contra el País Valencià. “Som de nou la comunitat pitjor finançada en qualsevol matèria i en la ferroviària no som menys. No volem que la resta de l’Estat inverteixi en el nostre territori, demanem una cosa tan simple com que amb els nostres diners, el que aportem a la caixa única, es financin les nostres necessitats bàsiques “, ha reclamat.

Per a Mulet, “des de fa anys aportem infinitament molt més a l’Estat que el que després aquest ens retorna”. Si ja és “dramàtica” aquesta situació en matèries com educació o sanitat, en infraestructures no ho és menys, retreu el senador de designació territorial. “Així, hem vist com trens per elit com és l’AVE cap a comunitats més mimades pel PP, s’han portat tots els recursos en trens que haurien d’haver anat a vertebrar i donar el servei que necessita la immensa majoria de la ciutadania”.

Segons Mulet “tenim un dèficit en inversions, en manteniment i en noves actuacions. Han anunciat moltes vegades actuacions que no han complert mai ni en temps ni en forma. Però ara, ja ni es plantegen prometre en fals actuacions que són vitals per a tots els sectors estratègics del País Valencià. Directament ens ignoren “, ha lamentat.

Carles Mulet ha sol·licitat també la compareixença de la ministra de Foment, Ana María Pastor, davant la Comissió de Foment, per informar sobre el desmantellament del servei ferroviari de la Comunitat Valenciana.