Compromís recorda que la coalició va reclamar “entre burles de l’extrema dreta” que es tancara l’autonomia. El Senat ha rebutjat la petició d’informe reclamat per la coalició

València, 26 de maig  de 2020

Miserables”, va ser algun dels qualificatius que es van llançar des de la dreta espanyola tan sols per reclamar mesures de protecció i precaució davant la pandèmia durant el mes de març. Carles Mulet va demanar el 13 de març el tancament de la comunitat de Madrid, la supressió de trens i vols interiors i fins i tot mesures de confinament per a evitar la propagació i irradiació del coronavirus des de Madrid cap a altres zones, igual que va ocórrer en diferents punts afectats del planeta. Les crítiques van ser ferotges tot i que les xifres d’atesos per la sanitat valenciana i d’altres llocs constataven l’arribada de persones amb segona residència en l’autonomia valenciana procedents de la capital d’Espanya.

Ara científics del CSIC i l’empresa Kido Dynamics han demostrat la correlació dels viatges des de i cap a Madrid amb l’expansió del virus. Un estudi conclou que el 54% dels casos en el moment pic de l’epidèmia respon als intercanvis poblacionals amb Madrid una setmana abans, la qual cosa explica el 76% de les morts en el pitjor moment, segons ha recollit la premsa. “Madrid va servir de multiplicador de la pandèmia i ningú va prendre mesures com les que reclamavem des de Compromís. Primer la nostra vicepresidenta demanant el cessament del servei d’Alta Velocitat entre la primera i la tercera ciutats de l’Estat i posteriorment nosaltres, remarcant la necessitat de prendre el control de carreteres o la supressió dels trens i el control dels desplaçaments de població, quelcom que no va tindre lloc fins molt més avançada la pandèmia”, recalca. 

La coalició va reclamar saber per què no es van prendre mesures més contundents des del primer moment i va exigir coordinació al Govern autonòmic de Madrid i al Govern central per a aïllar a la capital i resta de poblacions afectades per la dispersió de madrilenys que havia existit.

Els qui van contravindre les recomanacions de manera irresponsable i els qui no van prendre mesures més contundents, com sembla demostrat, van posar en perill l’estabilitat del sistema sanitari de tot l’Estat”, ha denunciat el senador. La coalició va reclamar conèixer el nombre d’usuaris que es van desplaçar amb tren a les diferents autonomies durant les dates de màxima expansió del coronavirus a Espanya. La Mesa del Senat va rebutjar la petició de Carles Mulet de tramitar una sol·licitud d’informe, al no existir la informació requerida pel representant territorial valencià.

http://senat.compromis.net/files/2020/05/26052020noadmisionSenado.pdf

Mulet pide responsabilidades para quienes por omisión permitieron que Madrid siguiera abierto pese a ser el principal foco de contagio

Compromís recuerda que la coalición reclamó “entre burlas de la extrema derecha” que se cerrara la autonomía. El Senado ha rechazado la petición de informe reclamado por la coalición 

València, 26 de mayo de 2020

Miserables”, fue alguno de los calificativos que se lanzaron desde la derecha española tan solo por reclamar medidas de protección y precaución ante la pandemia durante el mes de marzo. Carles Mulet pidió el 13 de marzo el cierre de la comunidad de Madrid, la supresión de trenes y vuelos interiores e incluso medidas de confinamiento para evitar la propagación e irradiación del coronavirus desde Madrid hacia otras zonas, al igual que ocurrió en distintos puntos afectados del planeta. Las críticas fueron feroces a pesar que las cifras de atendidos por la sanidad valenciana y de otros lugares constataban la llegada de personas con segunda residencia en la autonomía valenciana procedentes de la capital de España.

Ahora científicos del CSIC y la empresa Kido Dynamics han demostrado la correlación de los viajes desde y hacia Madrid con la expansión del virus. Un estudio concluye que el 54% de los casos en el momento pico de la epidemia responde a los intercambios poblacionales con Madrid una semana antes, lo que explica el 76% de las muertes en el peor momento, según ha recogido la prensa. “Madrid sirvió de multiplicador de la pandemia y nadie tomó medidas como las que reclamamos desde Compromís. Primero nuestra vicepresidenta pidiendo el cese del servicio de Alta Velocidad entre la primera y la tercera ciudades del Estado y posteriormente nosotros, remarcando la necesidad de tomar el control de carreteras o la supresión de los trenes y el control de los desplazamientos de población, algo que no tuvo lugar hasta mucho más avanzada la pandemia”, recalca. 

La coalición reclamó saber por qué no se tomaron medidas más contundentes desde el primer momento y exigió coordinación al Gobierno autonómico de Madrid y al Gobierno central para aislar a la capital y resto de poblaciones afectadas por la dispersión de madrileños que había existido.

Quienes contravinieron las recomendaciones de forma irresponsable y quienes no tomaron medidas más contundentes, como parece demostrado, pusieron en peligro la estabilidad del sistema sanitario de todo el Estado”, ha denunciado el senador. La coalición reclamó conocer el número de usuarios que se desplazaron en tren a las distintas autonomías durante las fechas de máxima expansión del coronavirus en España. La Mesa del Senado rechazó la petición de Carles Mulet de tramitar una solicitud de informe, al no existir la información requerida por el representante territorial valenciano.

http://senat.compromis.net/files/2020/05/26052020noadmisionSenado.pdf