La coalició demana campanyes alertant del perill d’un ús irresponsable del joc
Madrid, 7 d’octubre de 2018
El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha demanat un esforç a l’administració per reforçar les mesures contra la ludopatia i en especial per a la protecció dels menors davant la disminució de l’edat en la que s’inicien en aquesta addicció als afectats i els canvis tecnològics que s’han donat i que en res han ajudat a frenar l’expansió del joc.
La coalició ha presentat per a això una moció al Senat, que ja ha estat criticada pel sector, però que tracta d’aportar una visió crítica i alhora positiva perquè aquests negocis que estan florint per tota la geografia espanyola es lleven l’espina clavada amb els casos de ludopatia. “Les associacions d’ajuda als afectats denuncien els regals inicials de diners per apostar, cosa prohibida per llei i la complexitat de lluitar contra la publicitat anunciada per celebritats de l’esport en tots els mitjans de comunicació“, ha assenyalat. El joc online està augmentant a un ritme d’un 13% anual segons l’últim informe trimestral. Les empreses autoritzades tributen en ocasions en territoris on la fiscalitat és més baixa “cosa que el Espanya hauria de tenir en compte ja que el volum de negoci en línia va arribar als 10.000 milions d’euros en 2016“.
La coalició ha reclamat racionalitzar la publicitat davant el constant bombardeig “el que suposa un problema especialment entre els joves ja que es propaga fàcilment a causa de la inexistència de barreres o regulacions que garantisquen aspectes com la seua edat real“, pel que han reclamat mesures de protecció als més vulnerables i campanyes específiques de lluita contra la ludopatia i per un joc responsable.
Per a això, segons plasmen en la moció, és necessari restringir la publicitat en horari infantil, portals web i xarxes socials, la col·laboració de les comunitats autònomes, multes més altes a les sales de joc que permeten l’entrada a inscrits en el Registre de exclosos d’accés al joc, condicions tributàries a l’Estat espanyol dels guanys, mesures més dures d’accés, limitacions en la separació de metres de distància entre salons de joc, així com campanyes en pals, TV, ràdio i internet alertant dels perills d’un ús irresponsable del joc.
Compromís propone restricciones y nuevas medidas para proteger a las víctimas de la ludopatía
La coalición pide campañas alertando del peligro de un uso irresponsable del juego
Madrid, 7 de octubre de 2018
El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha pedido un esfuerzo a la administración para reforzar las medidas contra la ludopatía y en especial para la protección de los menores ante la disminución de la edad en la que se inician en esta adicción los afectados y los cambios tecnológicos que se han dado y que en nada han ayudado a frenar la expansión del juego.
La coalición ha presentado para ello una moción en el Senado que ya ha sido criticada por el sector, pero que trata de aportar una visión crítica y a la vez positiva para que estos negocios que están floreciendo por toda la geografía española se quiten su espina clavada con los casos de ludopatía. “Las asociaciones de ayuda a los afectados denuncian los regalos iniciales de dinero para apostar, algo prohibido por ley y la complejidad de luchar contra la publicidad anunciada por celebridades del deporte en todos los medios de comunicación”, ha señalado. El juego online está aumentando a un ritmo de un 13% anual según el último informe trimestral. Las empresas autorizadas tributan en ocasiones en territorios donde la fiscalidad es más baja “algo que el España debería tener en cuenta ya que el volumen de negocio online alcanzó los 10.000 millones de euros en 2016”.
La coalición ha reclamado racionalizar la publicidad ante el constante bombardeo“lo que supone un problema especialmente entre los jóvenes ya que se propaga fácilmente debido a la inexistencia de barreras o regulaciones que garanticen aspectos como su edad real”, por lo que han reclamado medidas de protección a los más vulnerables y campañas específicas de lucha contra la ludopatía y por un juego responsable. Para ello, según plasman en la moción, es necesario restringir la publicidad en horario infantil, portales web y redes sociales, la colaboración de las comunidades autónomas, multas más altas a las salas de juego que permitan la entrada a inscritos en el Registro de Excluidos de Acceso al Juego, condiciones tributarias en el Estado español de las ganancias, medidas más duras de acceso, limitaciones en la separación de metros de distancia entre salones de juego, así como campañas en postes, TV, radio e internet alertando de los peligros de un uso irresponsable del juego.