vallas-plan-e-gobierno

 

Es vol acabar amb milers de tones de ferralla inservible de Plans obsolets, sense cap ús informatiu i que poden acabar sent un perill.

 

Madrid, 24 de novembre de 2015

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha explicat que tan prompte com es reprenga l’activitat després de les eleccions del 20-D presentarà una moció o proposició no de llei  instant al Govern “a retirar i reciclar tots aquells cartells, lletreros, tanques i senyalitzacions en diferents suports en els que s’informa als ciutadans de quina administració ha estat la que ha pagat l’obra en concret”.

 

Mulet, ha recoradat que ja es va presentar una Proposició No de Llei a les Corts Valencianes en aquest sentit, ha explicat que “les tanques publicitàries que anunciaven actuacions i obres de les distintes conselleries o del Consell, ministeris o empreses públiques, com per exemple la construcció o reforma d’un centre educatiu, la construcció i actuacions en un centre de salut, la construcció o adequació d’un vial, o inclòs les actuacions incloses en el “Plan Confianza” o Pla E, podrien tindre en el moment de la seua col·locació una justificació per informar als ciutadans de les futures actuacions a fer. Algunes d’eixes actuacions mai s’han arribat a materialitzar i no es té cap data ni compromís per fer-les. Altres, es van fer fa molts anys, però els panell continuen en el mateix lloc, alguns fins i tot de des fa més d’una dècada de la finalització de l’actuació que s’anunciava. Molts dels rètols tenien, a més, uns costos molt importants que queden ara als carrers com a fòssils, simples residus. Aquests panells pateixen el desgast pel pas del temps, i es descoloreixen, rovellen i embruten el paisatge”.

 

Per a Mulet, els ciutadans prefereixen més serveis i menys retallades i canviar la propaganda institucional per l’efectivitat i la qualitat en el paisatge. Per tot això, la proposta instarà al Govern central a inventariar els panells i tanques informatives anunciadores d’obres i actuacions de l’administració central, que encara estiguen instal·lats a pesar d’estar desfasada la seua informació. A més a més, que es dirigisquen a les administracions autonòmiques i locals per a que facen el mateix en un temps prudencial.

 

Des de Compromís veiem adequat “que s’elaboren propostes d’aprofitament per part de les administracions implicades d’aquells panells ubicats en llocs aptes per incloure informació d’interès públic o la seua cessió a les administracions locals per semblants usos”.

 

Finalment, afegeix Mulet “voldríem que presentaren a subhasta totes les tanques inventariades que anuncien obres passades o les que anuncien actuacions que no tinguen possibilitats de dur-se a terme i que no puguen reutilitzar-se per incloure informació d’interès general, per poder reciclar el seu ús com a panells publicitaris de negocis locals, o per vendre’ls com ferralla i traure així un rendiment econòmic abans que es facen malbé del tot i puguen fer mal algú”. A més segons Mulet “els diners recaptats es podrien invertir en la creació d’ocupació o en finalitats mediambientals”.

 

En el mateix sentit, el senador de Compromís ha defensat una regulació, racionalització en la mesura d’alló possible eradicació d’estes col·locacions “ en la immensa majoria dels casos, no té cap utilitat la col·locació d’estes plaques, és pura propaganda institucional amb una visió molt patrimonialista de les obres públiques, com si els ciutadans haguerem de retre després homenatge al ministre o conseller que està al front d’eixe departament. I eixes tanques tenen un cost econòmic i ambiental gran, que ho pague qui ho pague en primera instància, acaba eixint sempre de diners públics. Per tant, s’hauria de regular la col·locació d’aquestes tanques, el seu tamany, la informació bàsica que ha de contindre…etc”

 

 

Carles Mulet propondrá desde el Senado eliminar las vallas publicitarias de los Ministerios por ser “inútiles y de autobombo”

 

Se quiere acabar con miles de toneladas de chatarra inservible de planes obsoletos, sin ningún uso informativo y que pueden acabar siendo un peligro

Madrid, 24 de noviembre de 2015


El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, explicó que, tan pronto como se reanude la actividad tras las elecciones del 20-D, presentará iniciativa parlamentaria instando al Gobierno “a retirar y reciclar todos aquellos carteles, letreros, vallas y señalizaciones en diferentes soportes en los que se informa a los ciudadanos de qué administración ha sido la que ha pagado la obra en concreto“.

 

Mulet, recuerda que Compromís ya presentó una Proposición No de Ley en las Cortes Valencianas en este sentido, explicó que “las vallas publicitarias que anunciaban actuaciones y obras de las distintas consellerias o del Consell, de Ministerios o empresas públicas, como por ejemplo la construcción o reforma de un centro educativo, la construcción y actuaciones en un centro de salud, la construcción o adecuación de un vial, o incluso las actuaciones incluidas en el “Plan Confianza” o “Plan E”, podrían tener en el momento de su colocación una justificación para informar a los ciudadanos de las futuras actuaciones a realizar. Algunas de esas actuaciones nunca se han llegado a materializar y no se tiene ninguna fecha ni compromiso para hacerlas. Otras, se hicieron hace muchos años, pero los paneles siguen en el mismo lugar, algunos incluso desde hace más de una década de la finalización de la actuación que se anunciaba. Muchos de los letreros tenían, además, unos costes muy importantes que quedan ahora en las calles como fósiles, simples residuos. Estos paneles sufren el desgaste por el paso del tiempo y se decoloran, oxidan y ensucian el paisaje“.

Para Mulet, los ciudadanos prefieren más servicios y menos recortes y cambiar la propaganda institucional por la efectividad y la calidad en el paisaje. Por todo ello, la moción o proposición no de ley instará al Gobierno a inventariar los paneles y vallas informativas anunciadores de obras y actuaciones de la administración central, que todavía estén instalados a pesar de estar desfasada su información. Además, que se dirijan a las administraciones autonómicas y locales para que hagan lo mismo en un tiempo prudencial.

Desde Compromís vemos adecuado que se elaborrn propuestas de aprovechamiento por parte de las administraciones implicadas de aquellos paneles ubicados en lugares aptos para incluir información de interés público o su cesión a las administraciones locales para usos similares“- ha explicado.

Finalmente”, añade Mulet “quisiéramos que presentaran a subasta todas las vallas inventariadas que anuncian obras pasadas o las que anuncian actuaciones que no tengan posibilidades de llevarse a cabo y que no puedan reutilizarse para incluir información de interés general, para poder ser recicladas como paneles publicitarios de negocios locales, o para venderlas como chatarra y sacar así un rendimiento económico antes de que se estropeen por completo y puedan hacer daño a alguien“. Además según Mulet “el dinero recaudado se podrían invertir en la creación de empleo o en finalidades medioambientales“.

 

En el mismo sentido, el senador de Compromís ha defendido una regulación, racionalización en la medida de lo posible erradicación de estas colocaciones ” en la inmensa mayoría de los casos, no tiene ninguna utilidad la colocación de estas placas, es pura propaganda institucional con una visión muy patrimonialista de las obras públicas, como si los ciudadanos hubiéramos rendir después homenaje al ministro o conseller que está al frente de ese departamento. Y esas vallas tienen un coste económico y ambiental grande, que lo pague quien lo pague en primera instancia, acaba saliendo siempre de dinero público. Por lo tanto, se debería regular la colocación de estas vallas , su tamaño , la información básica que debe contener … etc “