Mulet critica que Sánchez va causar aquesta greu crisi i no està fent res per a solucionar-la

Castelló, a 28 de setembre de 2022. El senador de Compromís, Carles Mulet, ha criticat hui amb contundència la total incapacitat i inacció del Govern de Pedro Sánchez, després de la greu crisi ocasionat amb Algèria pel canvi il·legal de postura personal del president del Govern, respecte a la situació del Sàhara Occidental.

Aquest canvi de guió il·legal va ocasionar una crisi sense precedents amb Algèria, afectant des del subministrament de gas, així com a l’exportacions valencianes de les quals el país magrebí era dels principals socis.

Mulet va exposar que les empreses valencianes s’estan veient especialment afectades per la crisi diplomàtica entre Espanya i Algèria a conseqüència de la situació del Sàhara Occidental i l’aval de l’Estat espanyol a posicions que s’allunyen del posicionament internacional sobre el seu paper amb l’excolònia. Fruit del trencament de les relacions hispà-algerianes diferents empreses valencianes s’estan veient especialment afectades per aquesta crisi.

En aquest sentit, es va presentar una bateria de preguntes com si és conscient el Govern de les dificultats que aquesta via diplomàtica mal resolta està generant a les empreses espanyoles i especialment a les valencianes?, Coneixen les despeses extraordinàries (en taxes portuàries, nolis de mercaderies) que ha comportat aquest trencament de relacions bilaterals?, Quines mesures o línies d’ajudes té previst implementar el Govern espanyol per a pal·liar les despeses extraordinàries en els quals han incorregut les empreses afectades a conseqüència d’aquest problema diplomàtic? Quines accions s’han realitzat per a desembossar o acostar postures amb el Govern algerià?

Igualment, es va remarcar que la crisi amb Algèria estava afectant  la indústria espanyola de fregides, esmalts, colors i negres, molt concentrat territorialment , pot veure’s molt afectat en la pèrdua d’exportacions i d’ocupacions. Aquest sector s’ha vist molt castigat per la crisi per l’augment dels

costos de l’energia i la guerra d’Ucraïna. Quines mesures té previst el Govern adoptar per a permetre la seua recuperació?

La resposta del Govern a les dues preguntes ha estat exactament la mateixa, genèrica i abstracta “ s’estan concentrant tots els esforços a informar i assistir a les empreses espanyoles presents o amb interessos a Algèria, de manera, que les mesures adoptades pel Govern algerià tinguen el menor impacte possible.

 L’Oficina Econòmica i Comercial d’Espanya a Alger està en contacte permanent amb les empreses afectades

El Govern d’Espanya aspira a mantindre i desenvolupar la millor de les relacions possibles amb Algèria i amb tots els nostres països veïns basades en el respecte mutu i la igualtat sobirana. Amb Algèria ens uneixen vincles que són mútuament beneficiosos. Espanya considera que mantindre bones relacions econòmiques i empresarials està en l’interés dels nostres actors econòmics i de tots dos països. En qualsevol cas, el Govern vetlarà pels interessos espanyols i defensarà sempre els interessos de les nostres empreses”

Per a Mulet, aquesta resposta és simplement dir RES, ni una sola proposta, ni una sola mesura, ni un solo resultat mentre el sector empresarial valencià està en una situació dramàtica per la irresponsabilitat de Sánchez, no ha pogut escriure ni una sola mesura adoptada, han abandonat al sector a la seua sort i són incapaces de rectificar en una decisió kamikaze