Mulet: “Es poden beneficiar tota classe d’entitats i col·lectius i no tenia sentit que no puguera beneficiar a les AMPES” 

MADRID, 1 de juny de 2022 

La Comissió d’Educació del Senat ha aprovat avui, amb els vots a favor de Compromís, Grup Mixt i PP (11 vots a favor) i l’abstenció de la resta de grups (16 vots), la moció de Compromís en la qual s’ha instat al Govern a incloure en els supòsits deduïbles en la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) les quotes de les associacions de mares  i pares d’alumnes i informar les confederacions d’Ampes d’aquests canvis.

Tal com ha explicat el senador de Compromís, Carles Mulet “desde 2018 venim reclamant al Senat que les quotes de les AMPES puguen deduir-se en la declaració de la renda. Esta mesura serviria per a millorar la captació de socis i les activitats i posició estratègica d’aquestes associacions en el sector educatiu, que es mouen en la precarietat”.

La moció aprovada demana incloure en els supòsits deduïbles en la declaració de l’IRPF, les quotes de les AMPES. “En l’actualitat sindicats, partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions electorals i altres donacions a activitats prioritàries de mecenatge poden beneficiar-se de les deduccions en la declaració de l’IRPF. També desgraven els donatius a, entre altres, les fundacions i les associacions declarades d’utilitat pública, els incentius fiscals al mecenatge, a (ONGD) i a l’Església, és a dir, fins i tot desgrava finançar a una fundació feixista com la fundació Franco, però no la quota de l’AMPA”.

Compromís ha defensat que hui dia aquestes associacions són una part important del funcionament del centre educatiu, és una de les vies a través de les que les famílies participen en el desenvolupament de les activitats de l’escola i tenen un paper formatiu, informatiu i de representació  ‘vital’ dins de l’estructura de les escoles. “Una col·laboració de l’Estat amb una cosa tan senzilla, com la inclusió de les aportacions a les AMPWS entre els supòsits deduïbles, suposaria un recolzament important al treball diari i incansable que realitzen aquestes entitats, dinamitzaria els seus projectes, potencialitats i facilitaria que molts pares i mares sense associar, es feren  socis i sòcies d’aquestes  entitats, la qual cosa redundaria en més recursos de tota classe”, ha defensat el senador valencianista. 

Las AMPES traslladen la comunicació entre el col·legi i els pares i mares, conèixer i participar en el Projecte Educatiu de Centre i la Programació, activitats, en la gestió econòmica del centre, tenen un funcionament totalment altruista, sense ànim de lucre i amb un objectiu clar centrat en la millora de l’educació dels fills escolaritzats, suporten una intensa activitat al llarg de l’any, amb reunions del Consell Escolar, propostes de realització d’activitats complementàries i extraescolars i col·laboren en el desenvolupament de les mateixes o de foment de la col·laboració entre tots els membres de la comunitat educativa.

Ara dependrà del Govern atendre aquesta proposta de la Cambra Alta.

El Senado aprueba la propuesta de Compromís para que las cuotas de las AMPA desgraven en la declaración de renta

Mulet: “Se pueden beneficiar toda clase de entidades y colectivos y no tenía sentido que no pudiese beneficiar a las AMPA” 

MADRID, 1 de junio de 2022 

La Comisión de Educación del Senado ha aprobado hoy, con los votos a favor de Compromís, Grupo Mixto y PP (11 votos a favor) y la abstención del resto de grupos (16 votos), la moción de Compromís en la que se ha instado al Gobierno a incluir en los supuestos deducibles en la declaración del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas (IRPF) las cuotas de las asociaciones de madres y padres de alumnos e informar a las confederaciones de las AMPA de estos cambios.

Tal y como ha explicado el senador de Compromís, Carles Mulet “desde 2018 venimos reclamando en el Senado que las cuotas de las AMPAS puedan deducirse en la declaración de la renta. Esta medida serviría para mejorar la captación de socios y las actividades y posición estratégica de estas asociaciones en el sector educativo, que se mueven en la precariedad”.

La moción aprobada pide incluir en los supuestos deducibles en la declaración del IRPF, las cuotas de las AMPA. “En la actualidad sindicatos, partidos políticos, federaciones, coaliciones o agrupaciones electorales y otras donaciones a actividades prioritarias de mecenazgo pueden beneficiarse de las deducciones en la declaración del (IRPF). También desgravan los donativos a, entre otros, las fundaciones y las asociaciones declaradas de utilidad pública, los incentivos fiscales al mecenazgo, a (ONGD) y a la Iglesia, o sea, incluso desgrava financiar a una fundación fascista como la fundación Franco, pero no la cuota del AMPA”.

Compromís ha defendido que a día de hoy estas asociaciones son una parte importante del funcionamiento del centro educativo, es una de las vías a través de las cual las familias participan en el desarrollo de las actividades de la escuela y tienen un papel formativo, informativo y de representación ‘vital’ dentro de la estructura de las escuelas. “Una colaboración del Estado con algo tan sencillo, como la inclusión de las aportaciones a las AMPA entre los supuestos deducibles, supondría un espaldarazo importante al trabajo diario e incansable que realizan estas entidades, dinamizaría sus proyectos, potencialidades y facilitaría que muchos padres y madres sin asociar, se hicieran socios y socias de estas entidades, lo que redundaría en más recursos de todo tipo”, ha defendido el senador valencianista. 

Las AMPA trasladan la comunicación entre el colegio y los padres y madres, conocer y participar en el Proyecto Educativo de Centro y la Programación, actividades, en la gestión económica del centro , tienen un funcionamiento totalmente altruista, sin ánimo de lucro y con un objetivo claro centrado en la mejora de la educación de los hijos escolarizados, soportan una intensa actividad a lo largo del año, con reuniones del Consejo Escolar, propuestas de realización de actividades complementarias y extraescolares y colaboran en el desarrollo de las mismas o de fomento de la colaboración entre todos los miembros de la comunidad educativa.

Ahora dependerá del Gobierno atender a esta propuesta de la Cámara Alta.