L’editorial Onada Edicions ja ha posat a la venda Carles Mulet, una temporada al Senat el nou llibre del senador i dels periodistes Emma Zafón i Jordi Maura, on es fa un repàs de la trajectòria del senador valencianista des de la seua entrada a les Corts Generals a l’estiu de 2015 fins els darrers mesos de 2022.

El llibre, amb un total de 144 pàgines, i amb un format innovador a tot color i molt visual, acompanyat de nombroses fotografies, recull aquesta etapa plena d’anècdotes. El llibre inclou tot un seguit d’enllaços amb codis QR que enllacen a intervencions en el Ple del Senat, vídeos amb entrevistes a terceres persones, reportatges elaborats pel propi senador i diaris de sessions.

Aquesta publicació s’obri amb una extensa entrevista de la periodista Emma Zafón on es repassa des dels inicis en la política municipal de Mulet fins als grans debats del Senat. Recull també l’explicació en primera persona de l’extens treball fet per Mulet per la memòria històrica (on ha aconseguit retirar més de 3.500 símbols franquistes de tot l’Estat), la sorprenent i fortuïta relació amb el lleonesisme, les iniciatives a favor de la citricultura, les polèmiques amb al Corona on també apareix Bàrbara Rey i la irrupció en programes del cor o la sèrie de reportatges recorrent els municipis amb risc de despoblació.

Carles Mulet també relata com va viure el 155 contra Catalunya, la compareixença de Mónica Oltra en una comissió d’investigació del Senat, o quan va emprar versicles de la Bíblia per fer un veto a la totalitat a uns PGE del PP. No falten moments com quan es va trencar en tribuna una fotografia de Susana Díaz o explicacions sobre què hi ha darrere de moments com el de l’apocalipsi zombi, entre altres.

També es fa un repàs de fites aconseguides, un recull dels discursos més hilarants i articles d’opinió. El llibre estarà a la venda el 4 de gener, però ja es pot encomanar en línia.

La periodista Emma Zafón col·labora habitualment amb diversos mitjans, com Valencia Plaza, El Periódico Mediterráneo, Heraldo de Aragón, Diari d’Andorra i El Punt Avui. És autora de La meua germana Yvonne: Una història de corrupció política a la valenciana (2014), de la novel·la No iba a salir y me lié, que signa junt al discjòquei Chimo Bayo (2016) i La vedette (2019).

Jordi Maura ha treballat en diversos mitjans a les Illes Balears i al nord valencià. Forma part de l’equip tècnic des de l’inici d’aquesta aventura al Senat, i ha publicat com editor No dispareu al meteoròleg (2014), amb Victòria Rosselló, Vicent Maria Gómez i Joan Carles ForteaEls millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló. La cuina tradicional reinterpretada (2017) i diversos anuaris.