Carles Mulet reclama respecte pel paisatge i sectorés productius i consens a Foment amb els municipis del seu traçat per a desbloquejar el tram paralitzat
Madrid, 26 de setembre de 2022
El senador de Compromís Carles Mulet, ha reclamat hui al Ministeri de Foment que atenga com es mereixen les al·legacions dels ajuntaments del Maestrat i qualsevol altres afectats, per a fer possible la autovia A-7 amb el major consens possible després d’anys de paràlisis. Per al representant valencianista “això implica el màxim respecte amb la personalitat dels pobles, el seu paisatge i economia, de manera que es desbloquege aquesta inversió i una obra tan important per a les comarques d’interior“.
Mulet ha insistit en la necessitat de millorar les comunicacions entre Catalunya i el País Valencià per carretera, la qual cosa suposaria nombrosos beneficis i augment en la seguretat en la N-340 i descongestionar l’Ap7, una major competitivitat empresarial, així com el desenvolupament de les comarques d’interior pròximes a la A-7. “Però això no pot ser a costa de carregar-se les formes de vida, paisatge i mobilitat de les persones de municipis com la Jana o de qualsevol altre, per la qual cosa ha d’existir el major consens i les menors afeccions”, ha manifestat el senador castellonenc.
12 anys de retard
Així, Mulet ha reclamat que els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 recuperen l’obra pública en aquestes comarques tal com va anunciar recentment la ministra en la posada en funcionament del nou traçat de la N-232 a Morella. “El protocol de Carreteres establia que havia d’estar executada en 2010 i en 2019 ja ens van donar llargues remetent a estudis previs, per la qual cosa presentarem noves preguntes. Com no ens creiem la paraula dels ministres i ministres en tot el que concerneix al País Valencià, presentarem esmenes si, com ocorre amb el finançament o projectes com el del Tren de la Costa, les bones paraules no van acompanyades de fets, projectes i de partides per a fer–les realitat”, ha dit.
La coalició ha reclamat al Ministeri de Foment que siga sensible a la situació de les localitats afectades pel traçat, la presència de patrimoni, un espectacular bosc d’oliveres mil·lenàries, gran biodiversitat, paratges naturals i protegits “per a crear un vial assumible mediambiental i paisatgísticament sense hipotecar alguns projectes existents, d’agroturisme, explotacions, xicotetes indústries, bancs de terres, producció d’oli d’oliva, fruiteres i la millora de les seues estructures agràries. Vial sí, però amb el màxim respecte”, ha conclós.
Compromís pide que la prolongación de la A-7 sea sostenible, se incluya en los PGE y tenga en cuenta las características de los municipios afectados
Carles Mulet reclama respeto por el paisaje y sectores productivos y consenso a Fomento con los municipios de su trazado para desbloquear el tramo paralizado
Madrid, 26 de septiembre de 2022
El senador de Compromís Carles Mulet, ha reclamado hoy al Ministerio de Fomento que atienda como se merecen las alegaciones de los ayuntamientos del Maestrat y cualesquiera otros afectados, para hacer posible la autovía A-7 con el mayor consenso posible tras años de parálisis. Para el representante valencianista “esto implica el máximo respeto con la personalidad de los pueblos, su paisaje y economía, de forma que se desbloquee esta inversión y una obra tan importante para las comarcas de interior“.
Mulet ha insistido en la necesidad de mejorar las comunicaciones entre Cataluña y el País Valenciano por carretera, lo que supondría numerosos beneficios y aumento en la seguridad en la N-340 y descongestionar la Ap7, una mayor competitividad empresarial, así como el desarrollo de las comarcas de interior próximas a la A-7. “Pero esto no puede ser a costa de cargarse las formas de vida, paisaje y movilidad de las personas de municipios como la Jana o de cualquier otro, por lo que debe existir el mayor consenso y las menores afecciones”, ha manifestado el senador castellonense.
12 años de retraso
Así, Mulet ha reclamado que los próximos Presupuestos Generales del Estado para 2023 recuperen la obra pública en estas comarcas tal y como anunció recientemente la ministra en la puesta en funcionamiento del nuevo trazado de la N-232 en Morella. “El protocolo de Carreteras establecía que debía estar ejecutadaen 2010 y en 2019 ya nos dieron largas remitiendo a estudios previos, por lo que vamos a presentar nuevas preguntas. Como no nos creemos la palabra de los ministros y ministras en todo lo que atañe al País Valenciano, vamos a presentar enmiendas si, como ocurre con la financiación o proyectos como el del Tren de la Costa, las buenas palabras no van acompañadas de hechos, proyectos y de partidas para hacerlas realidad”, ha dicho.
La coalición ha reclamado al Ministerio de Fomento que sea sensible a la situación de laslocalidades afectadas por el trazado, la presencia de patrimonio, un espectacular bosque de olivos milenarios, gran biodiversidad, parajes naturales y protegidos “para crear un vial asumible medioambiental y paisajísticamente sin hipotecar algunos proyectos existentes, de agroturismo, explotaciones, pequeñas industrias, bancos de tierras, producción de aceite de oliva, frutales y la mejora de sus estructuras agrarias. Vial sí, pero con el máximo respeto” , ha concluido.