——



Mulet “ el PSOE ha passat de ser Juancarlista a ser directament una vergonya”



El senador de Compromís, Carles Mulet, va presentar aquesta pregunta escrita al
Sr. CARLES MULET GARCÍA, Senador designat per les Corts Valencianes, del GRUP PARLAMENTARI ESQUERRA CONFEDERAL (COMPROMÍS,), a l’empara del que es preveu en els articles 160 i 169 del Reglament de la Cambra, presenta la següent pregunta amb resposta escrita:


Després de 40 anys de dictadura, el poble espanyol no va poder decidir sobre la forma de Govern, i dins del text de la Constitució venia embotit que la forma política de l’Estat espanyol és la Monarquia parlamentària i que “la Corona d’Espanya és hereditària en els successors de S. M. Don Joan Carles I de Borbó, legítim hereu de la dinastia històrica. La successió en el tron seguirà l’ordre regular de primogenitura i representació, sent preferida sempre la línia anterior a les posteriors; en la mateixa línia, el grau més pròxim al més remot; en el mateix grau, l’home a la dona, i en el mateix sexe, la persona de més edat a la de menys”.



Com es veu, tot una anomalia democràtica que la gent no va poder decidir la forma part d’un tot.


La inviolabilitat del ciutadà Joan Carles I es va perdre amb la seua renúncia al tron.
Aquests dies és notícia que aquest ciutadà està sent investigat per greus delictes, la Fiscalia del Tribunal Suprem està investigant l’etapa posterior al seu regnat, ja que l’etapa corresponent a la seua prefectura de l’Estat, i on són vox populi els seus possibles excessos, abusos, comportaments èticament reprovables o que serien delictius en cas de NO ser monarca, tot aquests, quedarien immunes i la justícia estaria inhabilitada a actuar amb ell; fet que atenta contra l’Article 14 de la CE; evidentment, no tots els ciutadans espanyols som iguals davant la llei.
Sense anar més lluny, el Senat sol vetar les preguntes referents a la Casa Reial per entendre que no estan subjectes a control parlamentari, per això, aqueix senador evitarà preguntar per la Casa Reial i d’acord amb l’article 66.2 de la Constitució, preguntarà al Govern sobre accions del Govern, i evitarà qualsevol comentari que descriga la vergonya que genera que una persona presumptament corrupta continue batejant carrers i espais públics de l’Estat Espanyol o de nom a edificis públics entre altres.

Per això es pregunta al Govern, davant l’escarn internacional que suposa el
manteniment de l’actual denominació del vaixell Joan Carles I (L-61), catalogat inicialment com a Vaixell de Projecció Estratègica, que és un vaixell d’assalt amfibi de l’Armada Espanyola, quines mesures pensa adoptar el Govern, dins de les seues  competències, per a posar-li un nom que no ofenga als ciutadans i ciutadanes espanyols?


RESPOSTA: El vaixell de l’Armada L-61 porta el nom de Joan Carles I en tant que va ser el primer Cap d’Estat després de la restauració de la democràcia i l’aprovació de la Constitució Espanyola de 1978 mitjançant referèndum celebrat el 6 de desembre de 1978.


Per al portaveu de Compromís al Senat, “aquesta nova negativa a anar llevant el nom del més que presumptament corrupte Joan Carles I a espais, propietats o en aquest cas vaixells de l’Estat, demostra com allò de “ republicans però monàrquics i juancarlistas” s’ha quedat simplement en la vergonya més absoluta de ser simples genuflexes davant l’estirp monàrquica més corrupta d’Europa des de la seua desgraciada irrupció en el tron d’Espanya. Per acció o omissió, sempre còmplices dels borbons i ara permetent que continue portant el nom d’aquesta persona el vaixell de l’armada o la base espanyola de l’Antàrtida, de totes elles hem demanat la seua eradicació, i el “ Govern més progressista de la història no diu que no””: