La coalició ha reivindicat en els últims pressupostos generals de l’Estat la millora del seu finançament per fer front als reptes que té per davant

Madrid, 30 de novembre de 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha donat suport a les demandes del personal d’aquest operador postal i logístic espanyol, davant la situació de precarietat laboral per la manca de plantilla i pel nul interès del Govern a millorar la situació d’aquesta emblemàtica firma i solucionar el conflicte i mobilitzacions que s’acosten.

Navarrete ha informat que la coalició ha presentat esmenes a la moció de Coalició Canària en què reclama l’aprovació de forma urgent del Pla de prestació del servei postal universal que aporte el finançament estable que el servei públic requereix, pel que ha demanat que s’incloguen partides per a aquesta empresa que recuperen el terreny perdut amb les retallades per valor de 180 milions d’euros dels dos últims anys.

Ja en 2017 i 2018 la coalició va presentar esmenes per valor de 60 milions d’euros per garantir el servei universal postal i l’estabilitat econòmica de l’empresa, que van ser votades en contra per PP, PSOE i Ciutadans. Compromís aposta per la necessitat de donar suport a aquesta emblemàtica empresa amb 300 anys a l’esquena, modernitzant, consolidant la seua plantilla, convocar les 15.000 places perdudes amb les retallades i millorar els drets i salaris dels treballadors. Països del nostre entorn europeu com França o Alemanya estan enfortint i adaptant les seues empreses estatals a les noves demandes. “És necessari comptar amb un Pla Estratègic per a la firma, que determine el procés de transformació i modernització per esdevenir un operador logístic de referència nacional i internacional“, ha assenyalat Navarrete que ha suggerit renovar el conveni col·lectiu de l’empresa en el marc de una taula de negociació “per recuperar els drets i ocupació perduts“.

Petició de la coalició al Senat

Davant d’una caiguda de l’enviament de cartes davant de la paqueteria, Espanya ha de confiar a Correus aquest treball i millorar la qualitat de l’ocupació dels seus 50.000 treballadors, que tenen massa temporalitat, convocatòries insuficients per la taxa de reposició i salaris congelats, en un context de increment de l’activitat per convertir la firma espanyola en un veritable operador postal i logístic enfront de l’actual model.

Per això Compromís ha exigit dotar Correus d’un pressupost estable, sense retallades i garantir l’arribada del correu els cinc dies de la setmana, a tots els punts de l’Estat amb dret a repartiment, sense restriccions ni discriminacions, per no tenir una ciutadania de primera, la urbana i una altra de segona, la rural.

Compromís ha demanat promoure una negociació efectiva i transparent, que contemple la necessària pujada salarial. Augmentar de plantilla fins a cobrir tots els efectius necessaris, almenys 60.000, la reposició de vehicles per al món rural i un augment del parc mòbil ecològic, així com un acord polític per garantir la no privatització d’aquest servei públic i garantir la no externalització ni subrogació de serveis.

30112018esmenacorreus

Compromís apoya a los trabajadores de Correos y propone que se convierta en la logística española de referencia

La coalición ha reivindicado en los últimos Presupuestos Generales del Estado la mejora de su financiación para hacer frente a los retos que tiene por delante

Madrid, 30 de noviembre de 2018

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha apoyado las demandas del personal de este operador postal y logístico español, ante la situación de precariedad laboral por la falta de plantilla y por el nulo interés del Gobierno en mejorar la situación de esta emblemática firma y solventar el conflicto y movilizaciones que se avecinan.

 

Navarrete ha informado que la coalición ha presentado enmiendas a la moción de Coalición Canaria en el que reclama la aprobación de forma urgente del Plan de Prestación del Servicio Postal Universal que aporte la financiación estable que el servicio público requiere, por lo que ha pedido que se incluyan partidas para esta empresa que recuperen el terreno perdido con los recortes por valor de 180 millones de euros de los dos últimos años.

 

Ya en 2017 y 2018 la coalición presentó enmiendas por valor de 60 millones de euros para garantizar el servicio universal postal y la estabilidad económica de la empresa que fueron votadas en contra por PP, PSOE y Ciudadanos. Compromís apuesta por la necesidad de apoyar a esta emblemática empresa con 300 años a sus espaldas, modernizándola, consolidando su plantilla, convocar las 15.000 plazas perdidas con los recortes y mejorar los derechos y salarios de los trabajadores. Países de nuestro entorno europeo como Francia o Alemania están fortaleciendo y adaptando sus empresas estatales a las nuevas demandas. “Es necesario contar con un Plan Estratégico para la firma, que determine el proceso de transformación y modernización para convertirse en un operador logístico de referencia nacional e internacional”, ha señalado Navarrete que ha sugerido renovar el convenio colectivo de la empresa en el marco de una mesa de negociación “para recuperar los derechos y empleo perdidos”.

 

Petición de la coalición en el Senado

Ante una caída del envío de cartas frente a la paquetería, España debe confiar a Correos este trabajo y mejorar la calidad del empleo de sus 50.000 trabajadores, que tienen demasiada temporalidad, convocatorias insuficientes por la tasa de reposición y salarios congelados, en un contexto de incremento de la actividad para convertir a la firma española en un verdadero operador postal y logístico frente al actual modelo.

 

Por eso Compromís ha exigido dotar a Correos de un presupuesto estable, sin recortes y garantizar la llegada del correo los cinco días de la semana, a todos los puntos del Estado con derecho a reparto, sin restricciones ni discriminaciones, para no tener una ciudadanía de primera, la urbana y otra de segunda, la rural.

 

Compromís ha pedido promover una negociación efectiva y transparente, que contemple la necesaria subida salarial. Aumentar de plantilla hasta cubrir todos los efectivos necesarios, al menos 60.000, la reposición de vehículos para el mundo rural y un aumento del parque móvil ecológico, así como un acuerdo político para garantizar la no privatización de este servicio público y garantizar la no externalización ni subrogación de servicios.