La coalició presenta a la Mesa del Senat una petició perquè s’atenga la resolució emesa per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa i s’investiguen les activitats presumptament corruptes d’aquest representant del PP i s’adopten mesures

Madrid, 21 d’agost de 2018

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat a la Mesa de la Cambra Alta que examine l’informe del Grup d’Investigació i adopte les mesures necessàries pel que fa als càrrecs que posen sota sospita l’activitat del senador valencià Pedro Agramunt, com així estableix la Resolució emesa per l’APCE i que es preste tota atenció i informe a l’Assemblea abans que concloga 2018.

Fruit de la Resolució 2216, emesa per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE), és el Senat, cambra a la qual pertany Agramunt, la qual ha d’iniciar els tràmits oportuns per a “investigar i aclarir les acusacions que recauen sobre aquest“, prenent decisions exemplaritzants perquè les institucions tornen a gaudir de la credibilitat i serietat de la qual s’han vist privades, a conseqüència dels nombrosos casos de corrupció que les han castigat.

Carles Mulet, portaveu de la coalició al Senat, ja va reclamar a principis d’any, després de conèixer els càrrecs i greus acusacions abocades sobre el representant valencià, que el PP al Senat actuara contra el senador popular, acusat de greus casos de corrupció internacional per l’Equip Independent d’Investigació sobre la Corrupció de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE) que, en un demolidor informe, l’acusà de deixar-se subornar pel règim de Azerbayan per emparar les polítiques d’aquest estat totalitari davant la comunitat internacional.

El representant territorial va recordar igualment altres fosques actuacions d’Agramunt com un misteriós viatge no autoritzat per l’Assemblea ni al Senat, per entrevistar-se amb el president sirià Bashar al-Assad dies abans que aquest bombardegés la població civil amb gasos, amb el consegüent escàndol i descrèdit internacional cap al Senat com a cambra i cap a la pròpia Assemblea.

Navarrete i Mulet han reclamat en un escrit a la Mesa que “no deixen passar ni un minut més sense aclarir davant l’APCE, la representació de les forces polítiques en els estats membres encarregada del debat d’assumptes com els drets humans, la democràcia, la protecció de les minories i el govern de la llei, les mesures que pensa adoptar davant d’aquest greu cas“.

Pedro Agramunt Font de Mora, a dia de hui senador per València i president de l’APCE entre 2016 i 2017, va ser investigat per aquesta a conseqüència de l’encàrrec d’una investigació independent sobre presumptes activitats de corrupció, entre les quals s’incloïen possibles donacions d’Azerbaidjan per suavitzar les crítiques a les seves violacions dels Drets Humans. Després de la retirada de la confiança de l’Assemblea, el 6 d’octubre de 2017 va dimitir del seu càrrec. Posteriorment, el Consell d’Europa va decidir inhabilitar parcialment durant deu anys al senador Agramunt per violar seriosament el seu codi de conducta.

En aquesta resolució de l’Assemblea Parlamentària s’establia que “l’Assemblea convida els parlaments nacionals dels Estats Membres, a les seues delegacions nacionals a l’Assemblea Parlamentària, així com als governs nacionals, a examinar l’informe del Grup de Recerca i adoptar les mesures necessàries pel que fa als càrrecs esmentats. Se li ha de prestar tota l’atenció i informar a l’Assemblea abans que concloga 2018“.

Són els Estats els que decideixen lliurement quines persones han de representar a l’Assemblea Parlamentària, entenent-se que han de ser aquests els encarregats de decidir sobre els designats i assumir la responsabilitat dels nomenaments i, per tant, prendre les mesures oportunes davant els comportaments i actuacions dels designats posades en dubte i censurades.

Les recomanacions de l’informe emès per l’òrgan creat per a la investigació de la corrupció a l’APCE són clares: s’ha d’analitzar l’informe i prendre les mesures oportunes per sanejar les institucions i eradicar la corrupció a tots els nivells“, ha advertit Mulet.

El Senat, cambra a la qual pertany Agramunt ha d’iniciar, sense perdre un minut més, els tràmits oportuns per investigar i aclarir les acusacions que recauen sobre aquest, prenent decisions exemplaritzants perquè les institucions tornen a gaudir de la credibilitat i serietat de la que s’han vist privades a conseqüència dels nombrosos casos de corrupció que les han castigat“, ha conclòs.

2018_07_18_09_40_45

Compromís pide al Senado ‘medidas ejemplarizantes’ sobre Pedro Agramunt como piden las instituciones europeas

La coalición presenta a la Mesa del Senado una petición para que se atienda la resolución emitida por la Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa y se investiguen las actividades presuntamente corruptas de este representante del PP y se adopten medidas

Madrid, 21 de agosto de 2018

Los senadores de Compromís, Carles Mulety Jordi Navarrete, han reclamado a la Mesa de la Cámara Alta que examine el informe del Grupo de Investigación y adopte las medidas necesarias con respecto a los cargos que ponen bajo sospecha la actividad del senador valenciano Pedro Agramunt, como así establece en la Resolución emitida por la APCE y que se preste toda atención e informe a la Asamblea antes de que concluya 2018.

Fruto de la Resolución 2216, emitida por la Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa (APCE) es el Senado, cámara a la que pertenece Agramunt, la que debe iniciar los tramites oportunos para “investigar y clarificar las acusaciones que recaen sobre éste”, tomando decisiones ejemplarizantes para que las instituciones vuelvan a gozar de la credibilidad y seriedad de la que se han visto privadas, a consecuencia de los numerosos casos de corrupción que las han castigado.

Carles Mulet, portavoz de la coalición en el Senado, ya reclamó a principios de año, tras conocerse los cargos y graves acusaciones vertidas sobre el representante valenciano, que el PP en el Senado actuara contra el senador popular, acusado de graves casos de corrupción internacional por el Equipo Independiente de Investigación sobre la Corrupción de la Asamblea Parlamentaria del Consejo de Europa (PACE) que, en un demoledor informe, le acusa de dejarse sobornar por el régimen de Azerbayan para amparar las políticas de este estado totalitario ante la comunidad internacional.

El representante territorial recordó igualmente otras oscuras actuaciones de Agramunt como en un misterioso viaje no autorizado por la Asamblea ni el Senado, para entrevistarse con el presidente sirio Bashar al Assad días antes de que éste bombardeara a la población civil con gases, con el consiguiente escándalo y descrédito internacional hacia el Senado como cámara y hacia la propia Asamblea.

Navarrete y Mulet han reclamado en un escrito a la Mesa que “no dejen pasar ni un minuto más sin clarificar ante la APCE, la representación de las fuerzas políticas en los estados miembros, encargada del debate de asuntos como los derechos humanos, la democracia, la protección de las minorías y el gobierno de la ley, las medidas que piensa adoptar ante este grave caso”.

Pedro Agramunt Font de Mora, a día de hoy senador por València y presidente de la APCE entre 2016 y 2017, fue investigado por ésta a consecuencia del encargo de una investigación independiente sobre presuntas actividades de corrupción, entre las que se incluían posibles donaciones de Azerbaiyán para suavizar las críticas a sus violaciones de los Derechos Humanos. Tras la retirada de la confianza de la Asamblea, el 6 de octubre de 2017 dimitió de su cargo. Posteriormente, el Consejo de Europa decidió inhabilitar parcialmente durante diez años al senador Agramunt por violar seriamente su código de conducta.

En ésta resolución de la Asamblea Parlamentaria se establecía que “la Asamblea invita a los parlamentos nacionales de los Estados Miembros, a sus delegaciones nacionales en la Asamblea Parlamentaria, así como a los gobiernos nacionales, a examinar el informe del Grupo de Investigación y a adoptar las medidas necesarias con respecto a los cargos mencionados. Se le debe prestar toda la atención e informar a la Asamblea antes de que concluya 2018”.

Son los Estados quienes deciden libremente qué personas deben representarlo en la Asamblea Parlamentaria, entendiéndose que deben ser estos los encargados de decidir sobre los designados y asumir la responsabilidad de los nombramientos y, por ende, tomar las medidas oportunas ante los comportamientos y actuaciones de los designados puestas en entredicho y censuradas.

Las recomendaciones del informe emitido por el órgano creado para la investigación de la corrupción en la APCE son claras: se debe analizar el informe y tomar las medidas oportunas para sanear las instituciones y erradicar la corrupción a todos los niveles”, ha advertido Mulet.

El Senado, cámara a la que pertenece Agramunt debe iniciar, sin perder un minuto más, los tramites oportunos para investigar y clarificar las acusaciones que recaen sobre éste, tomando decisiones ejemplarizantes para que las instituciones vuelvan a gozar de la credibilidad y seriedad de la que se han visto privadas a consecuencia de los numerosos casos de corrupción que las han castigado”, ha concluido.