En una resposta assenyala a la coalició el capítol 6 dels PGE, els mecanismes de liquiditat, la LOFCA i els Fons de Compensació, sense entrar en la preocupació dels senadors de Compromís
Madrid, 17 d’abril de 2018
La Secretaria d’Estat de Relacions amb les Corts ha tornat a mostrar la versió més inexpressiva i indigna del Govern en respondre a les preguntes dels senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete que reclamaven conèixer quants diners ha deixat d’ingressar el Consell “per l’injust finançament autonòmic que pateix el poble valencià, que ja es troba per sota de la renda espanyola i europea“. En una altra pregunta s’interpel·lava al Govern sobre els diners que ha deixat l’Estat d’invertir en els últims 25 anys, si tenim en conte el pes poblacional valencià respecte del conjunt del país.
En la resposta el Govern assenyala a Compromís el capítol 6 dels pressupostos, l’existència de mecanismes de liquiditat com el FLA, recorda l’existència de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (FOFCA) i altres aspectos, que poc tenen a veure amb la pregunta.
“Com valencià i castellonenc, l’actual responsable de la Secretaria d’Estat, Rubén Moreno, ha de saber que tant abans com ara estem sent mal finançats com autonomia i que aquesta pràctica injusta perjudica la qualitat de vida dels nostres conveïns, que som el 10 per cent del total del país però vam rebre molt per sota del que ens correspon, elevant així el nostre deute. Això és el que demanem saber, que ens quantifiquen com ens ha afectat l’infrafinançament de l’actual sistema“, ha indicat el portaveu de la coalició, Carles Mulet, que ha titllat d'”injust” l’actual sistema que perjudica uns ciutadans enfront d’altres.
Des de la coalició lamenten el nul interès a revertir la situació de infrafinançament que copeja a la comunitat autònoma valenciana en cada pressupost i en proposar el nou model als què es van comprometre. “Nosaltres sí que no renunciem a un nou model”, ha afegit el senador territorial que ha reclamat “menys fons de compensació, menys engrunes i un millor finançament per al poble valencià, que ha passat de ser una de les autonomies per sobre de la mitjana a ocupar l’última i penúltima posició a la taula d’inversions i haver patit en pròpia pell el saqueig i un dèficit inversor de l’Estat de més de 3.000 milions en els últims cinc anys“, ha conclòs.
17042018hisenda 2 17042018hisenda r 17042018hisenda
El Gobierno evita cuantificar a Compromís la deuda valenciana atribuible a la infrafinanciación de los últimos años
En una respuesta señala a la coalición el capítulo 6 de los PGE, los mecanismos de liquidez, la LOFCA y los Fondos de Compensación, sin entrar en la preocupación de los senadores de Compromís
Madrid, 17 de abril de 2018
La Secretaría de Estado de Relaciones con las Cortes ha vuelto a mostrar la versión más inexpresiva e indigna del Gobierno al responder a las preguntas de los senadores Carles Mulet y Jordi Navarrete que reclamaban conocer cuanto dinero ha dejado de ingresar el Consell “por la injusta financiación autonómica que sufre el pueblo valenciano, que ya se encuentra por debajo de la renta española y europea”. En otra pregunta se interpelaba al Gobierno sobre el dinero que ha dejado el Estado de invertir en los últimos 25 años, si tenemos en cuento el peso poblacional valenciano respecto del conjunto del país.
En la respuesta el Gobierno señala a Compromís el capítulo 6 de los Presupuestos, la existencia de mecanismos de liquidez como el FLA, recuerda la existencia de la Ley Orgánica de Financiación de las Comunidades Autónomas (FOFCA) y otros aspectos que poco tienen a ver con la pregunta.
“Como valenciano y castellonense, el actual responsable de la Secretaría de Estado, Rubén Moreno, debe saber que tanto antes como ahora estamos siendo mal financiados como autonomía y que esta práctica injusta perjudica la calidad de vida de nuestros convecinos, que somos el 10 por ciento del total del país pero recibimos muy por debajo de lo que nos corresponde, elevando así nuestra deuda. Eso es lo que pedimos saber, que nos cuantifiquen cómo nos ha afectado la infrafinanciación del actual sistema”, ha indicado el portavoz de la coalición, Carles Mulet, que ha tildado de “injusto” el actual sistema que perjudica a unos ciudadanos frente a otros.
Desde la coalición lamentan el nulo interés en revertir la situación de infrafinanciación que golpea a la comunidad autónoma valenciana en cada presupuesto y en proponer el nuevo modelo al que se comprometieron. “Nosotros si que no renunciamos a un nuevo modelo”, ha agregado el senador territorial que ha reclamado “menos fondos de compensación, menos migajas y una mejor financiación para el pueblo valenciano, que ha pasado de ser una de las autonomías por encima de la media a ocupar la última y penúltima posición en la tabla de inversiones y haber sufrido en sus propias carnes el saqueo y un déficit inversor del Estado de más de 3.000 millones en los últimos cinco años”, ha concluido.