La coalició ofereix al PP que donen suport de forma inequívoca millores al litoral, rodalies i turisme “si és que veritablement els valoren més enllà de les consignes”
Madrid 22 de juny de 2017
Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete han plantejat desenes d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per valor de 669 milions d’euros, que suposarien un gran benefici per a les comarques de Castelló però que seran rebutjades pel PP. “No només no han presentat els populars esmenes a uns pressupostos que són nefastos per a les comarques de Castelló i no donen solució a res, sinó que deixen clara la seua postura cap als problemes de les persones i han anunciat el seu ‘no rotund’ a acceptar qualsevol esmena per raonable que aquesta siga i estiga ben fonamentada i complisca tots els requisits“, ha assenyalat Jordi Navarrete.
En matèria de Costes, “tractem d’obtenir compromisos amb les zones més oblidades pel Govern com és la regressió que pateix el litoral del Maestrat (Vinaròs i Benicarló principalment) que figuren en els estudis del Ministeri encarregats al Cedex i per tota la costa castellonenca , davant l’absència d’espigons, passarel·les, noves cel·les i abocaments de sorra davant el notable deteriorament del litoral que necessita d’actuacions urgents a Vinaròs, Benicarló, Almassora, Almenara, Cabanes, Grau, Borriana, Xilxes, Moncofa i Nules“, ha afegit el senador castellonenc, que s’ha preguntat “on ha quedat la reclamació en costes que feien els populars o les actuacions del Govern en canalitzacions i adequacions en rambles, barrancs i rius“.
La coalició veu necessari dotar de viabilitat les explotacions ramaderes i promoure la seua implantació. Per això ha proposat via esmenes tres xicotetes actuacions per a una comarca com és la Tinença de Benifassà que passen per la creació d’un ecomuseu amb la història i patrimoni d’aquesta comarca històrica, una escola de pasturatge, un pla pilot de lluita contra incendis amb bestiar i un escorxador mòbil ecològic “que facilitaria la vida als xicotets ramaders, abaratiria els costos i animaria a més d’un a sortir a la muntanya alhora que lluitar contra els incendis“. També reclama 60 milions d’euros per donar una solució a les dessaladores de la Plana.
En matèria de carreteres el grup de senadors ha proposat petites actuacions com reasfaltat i adequació de la N340a en condicions de ser cedida als ajuntaments afectats, pantalles acústiques contra el soroll de la variant del Maestrat en un quilòmetre, duplicació de la N-340 a Vila-real i Alcalà de Xivert, il·luminar enllaç N-340, N238 i N232, més fons per a la N232 fins a Morella, l’adequació d’un camí molt utilitzat a la Jana, calvaris, castells, palaus, la peatonalització de Mascarell, ajudes per als festivals a Vila-real, museus a Castelló i Vinaròs i un pla de mobilitat per valor de 3 milions per als estudiants dels Ports i el Maestrat que pal·lie la manca d’infraestructures i trens per arribar als seus llocs d’estudi, a més de biblioteques a la Pobla de Benifassà, Castelló i Benicarló. També ha presentat esmenes per 43 milions d’euros per crear un nucli de rodalies a Castelló, adaptar andanes i prolongar la xarxa de rodalies fins al Maestrat i Tortosa. També per estacions intermodals, accés al port de Castelló i suport al Corredor Mediterrani i obres del Alta Velocitat. Les esmenes incideixen també en la millora de la caserna de Vilafranca i comissaria i jutjats de Vinaròs.
Per Navarrete en gran mesura el desastre del finançament procedeix de l’actual sistema de finançament “que el ministre d’Hisenda i Mariano Rajoy han incomplert reiteradament durant cinc anys la seua promesa de canviar-lo, cosa que està patint en bona mesura Castelló. Per això molt de mal farà el PP aprovant aquests PGE i no admetent esmenes que pal·lien el maltractament a la nostra terra“.
La coalició ha reclamat mitjançant una esmena als PGE 2017 que siguen els comptes públics els que assumisquen les indemnitzacions, sobrecostos i els costos provisionals de manteniment i operativitat d’unes plantes inservibles i hibernades i la participació en el dèficit d’Escal UGS, quantitats que s’aproximarien als 100 milions d’euros anuals. Tambéha pressupostat 3 sismògrafs submarins per monitoritzar la falla i emprendre amb garanties el desmantellament d’aquest projecte energètic. D’altra banda ha apostat per la dinamització econòmica amb un pla de reindustrialització per a l’àrea del moble del Maestrat, que es troba immers en una severa crisi.
Carreteras, costas, reindustrialización, agricultura y patrimonio, principales enmiendas de Compromís para Castelló
La coalición ofrece al PP que apoyen de forma inequívoca mejoras en el litoral, cercanías y turismo “si es que verdaderamente los valoran más allá de las consignas”
Madrid, 22 de junio de 2017
Los senadores de Compromís Carles Mulet y Jordi Navarrete han planteado decenas de enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado por valor de 669 millones de euros, que supondrían un gran beneficio para las comarcas de Castelló pero que van a ser rechazadas por el PP. “No solo no han presentado los populares enmiendas a unos presupuestos que son nefastos para las comarcas de Castelló y no dan solución a nada, sino que dejan clara su postura hacia los problemas de las personas y han anunciado su no rotundo a aceptar cualquier enmienda por razonable que esta sea y esté bien fundamentada y cumpla todos los requisitos”, ha señalado Jordi Navarrete.
En materia de Costas, “tratamos de obtener compromisos con las zonas más olvidadas por el Gobierno como es la regresión que sufre el litoral del Maestrat (Vinaròs y Benicarló principalmente) que figuran en los estudios del Ministerio encargados al Cedex y por toda la costa castellonense, ante la ausencia de espigones, pasarelas, nuevas celdas y vertidos de arena ante el notable deterioro del litoral que precisa de actuaciones urgentes en Vinaròs, Benicarló, Almassora, Almenara, Cabanes, Grau, Borriana, Xilxes, Moncofa y Nules”, ha añadido el senador castellonense, que se ha preguntado “dónde ha quedado la reclamación en costas que hacían los populares o las actuaciones del Gobierno en canalizaciones y adecuaciones en ramblas, barrancos y ríos”.
La coalición ve necesario dotar de viabilidad las explotaciones ganaderas y promover su implantación. Por eso ha propuesto vía enmiendas tres pequeñas actuaciones para una comarca como es la Tinença de Benifassà que pasan por la creación de un ecomuseo con la historia y patrimonio de esta comarca histórica, una escuela de pastoreo, un plan piloto de lucha contra incendios con ganado y un matadero móvil ecológico “que facilitaría la vida a los pequeños ganaderos, abarataría los costes y animaría a más de uno a salir al monte a la vez que lucha contra los incendios”. También reclama 60 millones de euros para dar una solución a las desaladoras de la Plana.
En materia de carreteras el grupo de senadores ha propuesto pequeñas actuaciones como reasfaltado y adecuación de la N340a en condiciones de ser cedida a los ayuntamientos afectados, pantallas acústicas contra el ruido de la variante del Maestrat en un kilómetro, duplicación de la N-340 en Vila-real y Alcalà de Xivert, iluminar enlace N-340, N238 y N232, más fondos para la N-232 hasta Morella, la adecuación de un camino muy utilizado en la Jana, calvarios, castillos, palacios, la peatonalización de Mascarell, ayudas para los festivales en Vila-real, museos en Castelló y Vinaròs y un plan de movilidad por valor de 3 millones para los estudiantes dels Ports y el Maestrat que palie la falta de infraestructuras y trenes para llegar a sus lugares de estudio, además de bibliotecas en la Pobla de Benifassà, Castelló y Benicarló. También ha presentado enmiendas por 43 millones de euros para crear un núcleo de cercanías en Castelló, adaptar andenes y prolongar la red de cercanías hasta el Maestrat y Tortosa. También por estaciones intermodales, acceso al puerto de Castelló y apoyo al Corredor Mediterráneo y obras del Alta Velocidad. Las enmiendas inciden también en la mejora del cuartel de Vilafranca y comisaría y juzgados de Vinaròs.
Para Navarrete en gran medida el desastre de la financiación procede del actual sistema de financiación “que el ministro de Hacienda y Mariano Rajoy han incumplido reiteradamente durante cinco años su promesa de cambiarlo, algo que está sufriendo en buena medida Castelló. Por eso mucho daño hará el PP aprobando estos PGE y no admitiendo enmiendas que palien el maltrato a nuestra tierra”.
La coalición ha reclamado mediante una enmienda a los PGE 2017 que sean las cuentas públicas quienes asuman las indemnizaciones, sobrecostes y los costes provisionales de mantenimiento y operatividad de unas plantas inservibles e hibernadas y la participación en el déficit de Escal UGS, cantidades que se aproximarían a los 100 millones de euros anuales. También ha presupuestado tres sismógrafos submarinos para monitorizar la falla y emprender con garantías el desmantelamiento de este proyecto energético. Por otro lado ha apostado por la dinamización económica con un plan de reindustrialización para el área del mueble del Maestrat, que se halla inmerso en una severa crisis.