Jordi Navarrete exigirà la realització de les inversions no executades per l’Estat del Pla de Rodalies valencià. La coalició veu inconcebible que “mentre en altres zones poden soterrar les seues estacions amb 1.000 milions de l’Estat en altres seguim sense trens a les principals zones turístiques del país

València, 5 de maig de 2017

Els senadors de Compromís, reclamaran el Tren de la Costa en la propera moció de la formació que es debatrà a la Comissió de Foment del Senat. La moció demana el compliment per part del Ministeri de Foment del Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies 2010-2020 que es troba totalment encallat i posa en escac “la competitivitat de la nostra autonomia, la mobilitat dels principals nuclis, el turisme i la vertebració territorial del sud del País Valencià“, ha assenyalat Jordi Navarrete.

Tant Navarrete com Carles Mulet han titllat d'”injust” el maltractament cap al poble valencià que malgrat la seua importància territorial i productiva “veu com les inversions que requereixen els nostres pobles són postergades, relegades i mentre altres autonomies gaudeixen de clars beneficis i quotes que els permeten afrontar soterraments de vies i estacions amb un cost superior als mil milions d’euros gràcies al PP, altres tenim un panorama desolador en matèria d’infraestructures i Foment“, han denunciat.

Per Navarrete “els pobles de la Safor, l’Alacantí i la Marina, notables i consolidats destinacions turístiques com Gandia, Elx, Oriola, Torrevella, Benidorm, Alacant, Dénia, Xàbia, Benissa, l’Alfàs del Pi, Finestrat, Gata, Calp, el Verger o la Vila Joiosa entre d’altres no poden seguir estant ni un any més en un estat d’abandonament, el que hipoteca el seu futur, competitivitat i generació d’ocupació i de renda i recaptació d’impostos per al país. Tan sols des d’una visió miop de l’economia o des de la mala fe es pot permetre que es perpetue aquesta situació“, han conclòs.

La moció reclama 3.606 milions d’euros per ampliar la cobertura de les xarxes de rodalies, millorar la funcionalitat i capacitat d’aquestes xarxes, els temps de viatge, executar les inversions no realitzades, així com una auditoria de l’estat de la xarxa ferroviària valenciana.

Compromís incluirá en una moción en la Comisión de Fomento el ‘Tren de la Costa’ para que se convierta en realidad 

Jordi Navarrete exigirá la realización de las inversiones no ejecutadas por el estado del Plan de Rodalies valenciano. La coalición ve inconcebible que “mientras en otras zonas pueden soterrar sus estaciones con 1.000 millones del Estado en otras sigamos sin trenes en las principales zonas turísticas del país

València, 5 de mayo de 2017

Los senadores de Compromís, reclamarán el Tren de la Costa en la próxima moción de la formación que se debatirá en la Comisión de Fomento del Senado. La moción pide el cumplimiento por parte del Ministerio de Fomento del Plan de Infraestructuras Ferroviarias de Cercanías 2010-2020 que se encuentra totalmente encallado y pone en jaque “la competitividad de nuestra autonomía, la movilidad de los principales núcleos, el turismo y la vertebración territorial del sur del País Valenciano”, ha señalado Jordi Navarrete.

Tanto Navarrete como Carles Mulet han tildado de “injusto” el maltrato hacia el pueblo valenciano que a pesar de su importancia territorial y productiva “ve como las inversiones que requieren nuestros pueblos son postergadas, relegadas y mientras otras autonomías gozan de claros beneficios y cupos que les permiten afrontar soterramientos de vías y estaciones con un coste superior a los mil millones de euros gracias al PP, otras tenemos un panorama desolador en materia de infraestructuras y Fomento”, han denunciado.

Para Navarrete “los pueblos de la Safor, l‘Alacantí y la Marina, notables y consolidados destinos turísticos como Gandia, Elx, Orihuela, Torrevella, Benidorm, Alicante, Denia, Xàbia, Benissa, l’Alfàs del Pi, Finestrat, Gata, Calp, el Verger o la Vila Joiosa no pueden seguir estando ni un año más en un estado de abandono, lo que hipoteca su futuro, competitividad y generación de empleo y de renta y recaudación de impuestos para el país. Tan solo desde una visión miope de la economía o desde la mala fe puede permitirse que se perpetúe esta situación”, han concluido.

La moción reclama 3.606 millones de euros para ampliar la cobertura de las redes de cercanías, mejorar la funcionalidad y capacidad de estas redes, los tiempos de viaje, ejecutar las inversiones no realizadas, así como una auditoría del estado de la red ferroviaria valenciana.