Els senadors consideren que “són necessàries explicacions després de tants mesos sense actuar davant problemes de tota índole que pateix el territori

Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat la compareixença del nou equip de ministres del govern de Mariano Rajoy per a donar resposta a les peticions d’informació reclamades per Compromís i que van decaure l’anterior legislatura. Abordar el sistema de finançament, el sostre de dèficit, l’arribada i liberalització de l’AVE al territori, el projecte Castor, el transport metropolità, la reordenació de la xarxa ferroviària de València, la situació de caos que pateix l’A-7 i N-340 per les obres a la Plana, actuacions a la costa, en matèria d’exteriors com el maltractament als saharauis o la urgent necessitat d’afrontar el futur de l’Hospital Provincial de Castelló, entre d’altres.

Son qüestions plantejades per Compromís que encara no han estat contestades. Sovint els terminis es fan eterns i ens temem que les primeres respostes a les nostres preguntes que traslladaven problemàtiques de tot el territori valencià que van ser realitzades a setembre es contestaran cap a finals d’any. Per això anem per faena i exigirem respostes clares, per saber si el tracte que ens vol dispensar el nou govern de Rajoy sorgit dels vots de Ciudadanos y PSOE serà igual de nociu amb nosaltres com ho va ser l’anterior”, ha indicat el senador territorial Carles Mulet.

Hui mateix hem vist com fins i tot el senyor Juan Roig, un dels empresaris de la llista Forbes dels més rics i que feia donacions al PP, ha eixit reclamant dignitat per als valencians i el desbloqueig del Corredor Mediterrani. Fins ací arriba l’esgotament i la denuncia cap als retrassos en aquesta obra. Mentre els representants del PP de les tres províncies segueixen sense moure ni un dit després d’haver quedat qüestionats i ignorats en el repartiment ministerial, potser sabedors que no ens tocaran ni les engrunes”, ha afegit Mulet.

El fet de tindre al davant un govern “amb cara de pòquer cap als nostres problemes” gràcies als vots d’uns socialistes sabedors de que estan en hores baixes, no ens fa augurar una legislatura d’avanços, però “anem a insistir en reclamar justícia i dignitat cap al nostre poble”, ha conclòs.


Compromís ha solicitado comparecencias de todos los ministros de Rajoy ante el desprecio que sufre el País Valenciano

Los senadores consideran que “son necesarias explicaciones después de tantos meses sin actuar ante problemas de toda índole que sufre el territorio”

Madrid, 7 de noviembre de 2016

Los senadores de Comproís Carles Mulet y Jordi Navarrete, han reclamado hoy la comparecencia del nuevo equipo de ministros del gobierno de Mariano Rajoy para dar respuesta a las peticiones de información reclamadas por Compromís y que decayeron la anterior legislatura. Abordar el sistema de financiación, el techo de déficit, la llegada y liberalización del AVE en el territorio, el transporte metropolitano, el proyecto Castor, la reordenación de la red ferroviaria de Valencia, la situación de caos que sufre la A-7 y N-340 por las obras en la Plana, actuaciones en la costa, en materia de exteriores como el maltrato a los saharauis o la urgente necesidad de afrontar el futuro del Hospital Provincial de Castelló, entre otros.

Son cuestiones planteadas por Compromís que aún no han sido contestadas. A menudo los plazos se hacen eternos y nos tememos que las primeras respuestas a nuestras preguntas que trasladaban problemáticas de todo el territorio valenciano y que fueron realizadas en septiembre se contestarán hacia finales de año. Por eso nos ponemos a la faena y exigiremos respuestas claras, para saber si el trato que nos quiere dispensar el nuevo gobierno de Rajoy surgido de los votos de Ciudadanos y PSOE será igual de nocivo con nosotros como lo fue el anterior“, ha indicado el senador territorial Carles Mulet.

Hoy mismo hemos visto como incluso el señor Juan Roig, uno de los empresarios de la lista Forbes de los más ricos y que hacía donaciones al PP, ha salido reclamando dignidad para los valencianos y el desbloqueo del Corredor Mediterráneo. Hasta aquí llega el agotamiento y la denuncia hacia los retrasos en esta obra. Mientras, los representantes del PP de las tres provincias siguen sin mover un dedo tras haber quedado cuestionados e ignorados en el reparto ministerial, quizá sabedores de que no nos tocarán ni las migajas“, ha agregado Mulet.

El hecho de tener delante un gobierno “con cara de póquer hacia nuestros problemas” gracias a los votos de unos socialistas sabedores de que están en horas bajas, no nos hace augurar una legislatura de avances, pero “vamos a insistir en reclamar justicia y dignidad hacia nuestro pueblo“, concluyó.