Compromís presenta al·legacions a la MAT que travessarà les nostres comarques per ser ‘inassumible’ ambientalment i un ‘atac al futur i al paisatge’  

 

image1 (5)El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat este matí les al·legacions. La formació promourà esmenes als diferents ajuntaments

 Castelló a 27 de maig de 2016

 El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha presentat este matí diferents al·legacions al Projecte de Xarxa de Molt Alta Tensió “La Plana-Morella” al traçat Almassora-Morella (Castelló) promogut per RED ELECTRICA d’ESPANYA, presentat a la Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. En síntesi, les al·legacions rebutgen el projecte i plantegen nombrosos punts de millora i alternatives “ja que l’impacte sobre la salut, el medi ambient, el paisatge, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible de les comarques de l’interior, és inassumible”, ha assenyalat Mulet.

Afeccions a LICs, hàbitats, zones de pas d’aus migratòries, malalties potencials, etcètera… fan necessari contemplar alternatives que no els sortiria tan barat a REE, com és el soterrament “però garantiria un projecte molt més respectuós i menys traumàtic”. Compromís i altres col·lectius han plantejat soterrar la línia mitjançant cable de tecnologia HVDC, cable d’Alta Tensió de 320 kV de Tensió Contínua incloent enginyeria, cables, accessoris i la instal·lació de dos circuits tipus bipolar amb una potència de 1.000 MW cadascun com es va fer sota els Pirineus entre Santa Bogaia (Girona) i Baixàs (Rosselló) per part de Prysmian Espanya a la part espanyola i Prysmian França a la part francesa. Això evitaria manteniment, problemes per les aus, incendis.

Compromís ha reclamat la retirada de la Declaració d’Impacte Ambiental i declarar nul·la la sol·licitud d’autorització administrativa del projecte.

Mocions als ajuntaments

Compromís promourà, a més, mocions a diferents ajuntaments de rebuig a la MAT seguint la línia encetada i en suport als ajuntaments afectats com Vilafamés o Atzeneta del Maestrat de declarar-se lliures de MAT. Volem manifestar des d’allà on tenim veu que la MAT és un atac al nostre paisatge, medi ambient comarcal, possibilitats econòmiques i cultura i reclamar diàleg i alternatives més raonables per al nostre futur”, ha dit Mulet.

Compromís presenta alegaciones a la MAT que atravesará nuestras comarcas por ser ‘inasumible’ ambientalmente y un ataque al futuro y al paisaje’

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentado esta mañana las alegaciones. La formación promoverá enmiendas en los diferentes ayuntamientos

Castelló, 27 de mayo de 2016

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha presentado esta mañana diferentes alegaciones al Proyecto de Red de Muy Alta Tensión “La Plana-Morella” al trazado Almassora-Morella (Castellón) promovido por RED ELECTRICA de ESPAÑA, presentado a la Dirección General de Política Energética y Minas del Ministerio de Industria, Energía y Turismo. En síntesis, las alegaciones rechazan el proyecto y plantean numerosos puntos de mejora y alternativas “ya que el impacto sobre la salud, el medio ambiente, el paisaje, la biodiversidad y el desarrollo sostenible de las comarcas del interior, es inasumible“, ha señalado Mulet.

Afecciones a LICs, hábitats, zonas de paso de aves migratorias, enfermedades potenciales, etcétera… hacen necesario contemplar alternativas que no les saldrían tan baratas a REE, como es el soterramiento “pero garantizaría un proyecto mucho más respetuoso y menos traumático“. Compromís y otros colectivos han planteado soterrar la línea mediante cable de tecnología HVDC, cable de Alta Tensión de 320 kV de Tensión Continua incluyendo ingeniería, cables, accesorios y la instalación de dos circuitos tipo bipolar con una potencia de 1.000 MW cada uno como se hizo bajo los Pirineos entre Santa boga (Girona) y Baixas (Rosellón) por parte de Prysmian España en la parte española y Prysmian Francia en la parte francesa. Esto evitaría mantenimiento, problemas para las aves, incendios.

Compromís ha reclamado la retirada de la Declaración de Impacto Ambiental y declarar nula la solicitud de autorización administrativa del proyecto.

 Mociones en los ayuntamientos

Compromís promoverá, además, mociones en diferentes ayuntamientos de rechazo a la MAT siguiendo la línea iniciada y en apoyo a los ayuntamientos afectados como Vilafamés o Atzaneta de declararse libres de MAT. Queremos manifestar desde allí donde tenemos voz que la MAT es un ataque a nuestro paisaje, medio ambiente comarcal, posibilidades económicas y cultura y reclamar diálogo y alternativas más razonables para nuestro futuro“, dijo Mulet.

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *