Les mocions, peticions de documentació i reunions sol·licitades afecten no només a qüestions valencianes, també a la regeneració democràtica, la pluralitat i la justícia en les inversions

Compromís al Senat, ha realitzat un balanç de l’actual legislatura, que serà recordada com una de les més breus fins al moment marcada per la debilitat del Govern, però “intensa” pel que fa a activitat política, reunions, preguntes i mocions de la coalició.

Des del primer minut de la legislatura, els senadors de Compromís, Dolors Pérez i Carles Mulet, han vingut realitzant una intensa activitat. Des del 13 al gener, data en la qual es va constituir la Cambra Alta, fins ara han presentat més de 6.200 iniciatives, tot i que la pràctica totalitat s’hagin vist bloquejades per la falta de Govern.

La debilitat institucional i la falta de govern no han frenat el nostre entusiasme per tractar de revertir la imatge del Senat com una cambra prescindible, per això hem traslladat a registre 22 mocions, 6.130 preguntes escrites, 56 sol·licituds de documentació i 8 peticions de compareixença de membres del Govern. A més hem realitzat diverses reunions amb Renfe i Ministeri de Foment davant la situació dels trens o carreteres en la nostra autonomia“, ha assenyalat Mulet.

Per contra, altres senadors territorials com Rita Barberà o Alberto Fabra, no han fet absolutament ni una iniciativa parlamentària. El PP també ha incomplert el Reglament del Senat en aquesta ocasió i no s’han contestat les preguntes en el termini de dos mesos. “L’actual Govern no ha estat lleial ni amb el seu propi país malgrat el seu presumpte patriotisme, ignorant les peticions dels senadors i menyspreant les iniciatives de la coalició. Han fet un ‘Mariano Rajoy’ i han deixat passar el temps sense adoptar decisions, que és el que el país necessita“, ha remarcat el senador valencià.

Compromís ha tractat de propiciar una nova política basada en l’honestedat, transparència, la utilitat dels representants i les noves formes. Així, ha proposat mocions a favor dels autònoms i treballadors freelance; reclamat la retirada de plaques d’obres públiques amb noms de corruptes; de millora de les comunicacions en tren des del nord del País Valencià, la xarxa radial que perjudica el corredor i també per als milers d’afectats diaris de la línia C-6 per les obres del tercer carril. També ha proposat mesures per solucionar el greu problema de les administracions locals i estatals per la posada en funcionament de les insostenibles dessaladores d’Acuamed a Castelló, cap al finançament dels valencians o d’eliminació d’un redactat poc democràtic del Codi Penal com és l’article 315 que persegueix als treballadors en vaga.

Els senadors de Compromís han abordat també espinoses qüestions com la situació del perillós Projecte Castor, les multes de la UE per la falsificació de documents oficials per part del PPCV que ens ha suposat multes de la UE, el malbaratament d’aliments, l’ús de productes químics per alterar el clima i les pluges, els papers de Panamà i la situació de Soria, els refugiats sirians, la defensa del lleonès, la liberalització de l’AP-7 o la voluntat d’esborrar els vestigis del règim franquista que encara hi ha al darrere les carrers de mitja Espanya.

Mulet ha ressaltat que “la convocatòria d’unes noves eleccions ha donat oxigen a un PP a punt de morir ofegat en els seus propis casos de corrupció. Compromís va tractar, sense èxit, que la Fiscalia Anticorrupció estudiés la possible suspensió d’activitats del PP pels freqüents casos delictius de tota classe atribuïbles a càrrecs d’aquesta formació, mentre els seus senadors estaven cop i un altre absents per causes judicials“. Dolors Pérez per la seua banda ha assenyalat que “mentre proposàvem millores per a la indústria o l’agricultura, el PP s’entestava a voler donar suport a les diputacions o reiterar amb la unitat d’Espanya, mentre es vetaven les nostres propostes i mocions“.

Compromís confia que la propera legislatura ens torne “més forts” a les institucions i passem dels actuals dos senadors a molts més, el que farà que puguem plantejar qüestions que haurien d’estar fa molt temps en l’agenda política espanyola.


Compromís lamenta la debilidad institucional y reclama un gobierno sensible hacia las miles de iniciativas de la coalición en el Senado

Las mociones, peticiones de documentación y reuniones solicitadas afectan no solo a cuestiones valencianas, también a la regeneración democrática, la pluralidad y la justicia en las inversiones

Castelló, 2 de mayo de 2016

Compromís en el Senado, ha realizado un balance de la actual legislatura, que será recordada como una de las más breves hasta el momento marcada por la debilidad del Gobierno, pero “intensa” en cuanto a actividad política, reuniones, preguntas y mociones de la coalición.

Desde el primer minuto de la legislatura, los senadores de Compromís, Dolors Pérez y Carles Mulet, han venido realizando una intensa actividad. Desde el 13 a enero, fecha en la cual se constituyó la Cámara Alta, hasta ahora han presentado más de 6.200 iniciativas, aunque la práctica totalidad se hayan visto bloqueadas por la falta de Gobierno.

La debilidad institucional y la falta de gobierno no han frenado nuestro entusiasmo por tratar de revertir la imagen del Senado como una cámara prescindible, por eso hemos trasladado a registro 22 mociones, 6.130 preguntas escritas, 56 solicitudes de documentación y 8 peticiones de comparecencia de miembros del Gobierno. Además hemos realizado varias reuniones en Renfe y Ministerio de Fomento ante la situación de los trenes o carreteras en nuestra autonomía”, ha señalado Mulet.

Por el contrario, otros senadores territoriales como Rita Barberá o Alberto Fabra, no han hecho absolutamente ni una iniciativa parlamentaria. El PP también ha incumplido el Reglamento del Senado en esta ocasión y no se han contestado las preguntas en el plazo de dos meses. “El actual Gobierno no ha sido leal ni con su propio país a pesar de su presunto patriotismo ignorando las peticiones de los senadores y ninguneando las iniciativas de la coalición. Han hecho un ‘Mariano Rajoy’ y han dejado pasar el tiempo sin adoptar decisiones, que es lo que el país necesita”, ha remarcado el senador valenciano.

Compromís ha tratado de propiciar una nueva política basada en la honestidad, transparencia, la utilidad de los representantes y las nuevas formas. Así, han propuesto mociones a favor de los autónomos y trabajadores freelance; ha reclamado la retirada de placas de obras públicas con nombres de corruptos; de mejora de las comunicaciones en tren desde el norte del País Valenciano, la red radial que perjudica al corredor y también para los miles de afectados diarios de la línea C-6 por las obras del tercer carril. También ha propuesto medidas para solventar el grave problema de las administraciones locales y estatales por la puesta en funcionamiento de las insostenibles desaladoras de Acuamed en Castellón, hacia la financiación de los valencianos o de eliminación de un redactado poco democrático del Código Penal como es el artículo 315 que persigue a los trabajadores en huelga.

Los senadores de Compromís han abordado también espinosas cuestiones como la situación del peligroso Proyecto Castor, las multas de la UE por la falsificación de documentos oficiales por parte del PPCV que nos ha supuesto multas de la UE, el derroche de alimentos, el uso de productos químicos para alterar el clima y las lluvias, los papeles de Panamá y la situación de Soria, los refugiados sirios, la defensa del leonés, la liberalización de la AP-7 o la voluntad de borrar los vestigios del régimen franquista que todavía subyacen en las calles de media España.

Mulet ha resaltado que “la convocatoria de unas nuevas elecciones ha dado oxigeno a un PP a punto de morir ahogado en sus propios casos de corrupción. Compromís trató, sin éxito, de que la Fiscalía Anticorrupción estudiara la posible suspensión de actividades del PP por los frecuentes casos delictivos de toda clase atribuibles a cargos de esta formación, mientras sus senadores estaban una y otra vez ausentes por causas judiciales”. Dolors Pérez por su parte ha señalado que “mientras proponíamos mejoras para la industria o la agricultura, el PP se empeñaba en querer apoyar a las diputaciones o reiterarse con la unidad de España, mientras se vetaban nuestras propuestas y mociones”.

Compromís confía en que la próxima legislatura nos devuelva “más fuertes” a las instituciones y pasemos de los actuales dos senadores a muchos más, lo que hará que podamos plantear cuestiones que deberían estar hace mucho tiempo en la agenda política española.