La coalició proposa incentius per a particulars, municipis i empreses per apostar per una mobilitat més neta i barata que en l’actualitat

Madrid 19 de desembre de 2018

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha apostat aquest matí per un nou model de mobilitat que implique totes les administracions i per un suport a la descarbonització de les empreses per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Compromís ha manifestat la necessitat d’establir incentius fiscals per a aquelles empreses que substituisquen la seua flota de vehicles, totalment o parcialment, per vehicles de baixes emissions i per estudiar una reducció d’impostos a aquelles empreses i professionals que utilitzen vehicles elèctrics.

Per reduir les emissions la formació valenciana ha proposat electrificar les flotes de les empreses públiques i privades, amb majors partides als ajuts VEA i MOVALT per incloure els punts de recàrrega i un pla Renove que potencia l’adquisició de vehicles elèctrics i híbrids endollables.

Proposem mesures com subvencionar plans de mobilitat per a administracions públiques, crear un entramat de punts de recàrrega en els municipis o pèrgoles solars gratuïtes, per poder creuar Espanya en vehicle elèctric o per promoure instal·lacions en habitatges amb energies renovables per proveir d’energia neta a la recàrrega de vehicles elèctrics“, ha assenyalat Navarrete.

Compromís ha proposat a més homogeneïtzar a tot l’Estat els incentius de les administracions locals i regionals de tipus impositiu (IVTM, IAE i IBI) i de circulació (estacionament regulat i peatges gratuïts i indefinits) així com les normes d’aplicació per exemple eliminació de registres locals i ús de l’etiqueta ambiental de la DGT. També incorporar la possibilitat que els municipis puguen realitzar bonificacions de fins al 100% en l’impost de vehicles de tracció mecànica per als vehicles elèctrics.

Per contribuir a que la instal·lació de punts de càrrega no siga tan costosa, Navarrete ha citat la necessitat de modificar la normativa que calga perquè l’augment en la potència contractada necessària per recarregar un vehicle elèctric en un habitatge no supose un concepte tan gravós a la factura per quilowatt contractat, especialment per a fomentar la implantació de la càrrega ràpida, que requereix potències contractades grans. Finalment “i encara que sone massa simple el missatge, reclamem potenciar l’ús de la bici elèctrica o no, com a mitjà de locomoció ecològic, que aporta beneficis per a la salut i millora la qualitat de vida dels seus conductors al permetre’ls portar estils de vida més saludables i que es facen esforços perquè baixe el preu de la llum que paguen els consumidors“.

Compromís propone incentivos fiscales a las empresas que descarbonicen su flota de vehículos

La coalición propone incentivos para particulares, municipios y empresas para apostar por una movilidad más limpia y barata que en la actualidad

Madrid, 19 de diciembre de 2018

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha apostado esta mañana por un nuevo modelo de movilidad que implique a todas las administraciones y por un apoyo a la descarbonización de las empresas para reducir las emisiones de gases de efecto invernadero. Compromís ha manifestado la necesidad de establecer incentivos fiscales para aquellas empresas que sustituyan su flota de vehículos, total o parcialmente, por vehículos de bajas emisiones y por estudiar una reducción de impuestos a aquellas empresas y profesionales que utilicen vehículos eléctricos.

Para reducir las emisiones la formación valenciana ha propuesto electrificar las flotas de las empresas públicas y privadas, con mayores partidas a las ayudas VEA y MOVALT para incluir los puntos de recarga y un plan Renove que potencia la adquisición de vehículos eléctricos e híbridos enchufables.

Proponemos medidas como subvencionar planes de movilidad para administraciones públicas, crear un entramado de puntos de recarga en los municipios o pérgolas solares gratuitas, para poder cruzar España en vehículo eléctrico o para promover instalaciones en viviendas con energías renovables para proveer de energía limpia a la recarga de vehículos eléctricos”, ha señalado Navarrete.

Compromís ha propuesto además homogeneizar en todo el Estado los incentivos de las administraciones locales y regionales de tipo impositivo (IVTM, IAE e IBI) y de circulación (estacionamiento regulado y peajes gratuitos e indefinidos) así como las normas de aplicación por ejemplo eliminación de registros locales y uso de la etiqueta ambiental de la DGT. También incorporar la posibilidad de que los municipios puedan realizar bonificaciones de hasta el 100% en el impuesto de vehículos de tracción mecánica para los vehículos eléctricos.

Para contribuir a que la instalación depuntos de carga no sea tan costosa, Navarrete ha citado la necesidad de modificar la normativa que sea necesaria para que el aumento en la potencia contratada necesaria para recargar un vehículo eléctrico en una vivienda no suponga un concepto tan gravoso en la factura por kilowatio contratado, especialmente para fomentar la implantación de la carga rápida, que requiere potencias contratadas mayores. Finalmente “y aunque suene demasiado simple el mensaje, reclamamos potenciar el uso de la bici eléctrica o no, como medio de locomoción ecológico, que aporta beneficios para la salud y mejora la calidad de vida de sus conductores al permitirles llevar estilos de vida más saludables y que se realicen esfuerzos para que baje el precio de la luz que pagan los consumidores”.