La coalició recull el malestar de plataformes, usuaris i alcaldes de les línies C3 i C6 amb el nefast servei i realitza diverses iniciatives

Madrid, 14 desembre 2018

Els senadors de Compromís, Carles Mulet Jordi Navarrete, han reclamat al Senat la compareixença del president de Renfe, Isaías Táboas, pels problemes de puntualitat i cancel·lacions en els trens de Rodalies i de Mitja Distància, tal com han denunciat alcaldes, plataformes i usuaris de les línies C3 i prolongació de la C6 fins al Maestrat.

En el cas de la C3 (València- Aldaia / Bunyol / Utiel) es donen els mateixos problemes que al Maestrat amb les seues connexions tant cap al nord com cap al sud, on els usuaris denuncien que els nous serveis de tren Castelló-Vinaròs acumulen retards diaris de forma injustificada i la pràctica habitual de desprogramacions de combois previstos.

La plataforma Trens dignes ha valorat aquesta mateixa setmana molt negativament la dinàmica d’empitjorament del servei, ja que es troba en un moment inicial de la seua implantació, el que pot afectar molt negativament en l’opinió dels usuaris sobre la seua confiança en el servei i, per tant, al seu ús.

Durant tres diumenges han hagut de ser els familiars i amics de l’alumnat i altres usuaris els que, davant del dubte de poder realitzar la connexió, s’organitzaren en vehicles particulars i realitzar viatges fins l’Aldea, perquè no perderen la connexió dels trens amb la R-16. Renfe no va retornar als usuaris el preu del bitllet que no van poder utilitzar pels retards acumulats setmana rere setmana. Són pares i mares que s’organitzen per portar els seus fills a estacions catalanes per poder anar en tren fins a Barcelona o altres llocs, amb el consegüent perill i falta de credibilitat i confiança en el servei, pel que estan demanant millores en el servei. També són habituals les cancel·lacions de trens a la C-3 que fan perdre les connexions posteriors als seus usuaris.

A més de la petició de compareixença, els senadors reclamen conèixer les actuacions que ha realitzat la companyia per evitar les recurrents cancel·lacions i retards en les línies C3 i C6, conèixer quines mesures de les plantejades en la Declaració de Xirivella d’alcaldes datada el 2016 s’han millorat, quines mesures es prendran i saber com afectaran sobre els usuaris els treballs de construcció del tercer fil als usuaris del Maestrat (estudiants, pacients i treballadors d’hospitals i usuaris en general).

Així mateix han reclamat demanar la informació estadística que puga existir dels retards i trens desprogramats en les línies C3 i C6 en els últims anys.

14122018 informetrens 14122018 preguntatrens 13122018_compareixençaretrasosRenfe_reg_137793

Compromís pide la comparecencia del presidente de Renfe en el Senado por los continuos retrasos y cancelaciones de trenes 

La coalición recoge el malestar de plataformas, usuarios y alcaldes de las líneas C3 y C6 con el nefasto servicio y realiza varias iniciativas

Madrid, 14 de diciembre de 2018

Los senadores de Compromís, Carles Mulet Jordi Navarrete, han reclamado en el Senado la comparecencia del presidente de Renfe, Isaías Táboas, por los problemas de puntualidad y cancelaciones en los trenes de Cercanías y de Media Distancia, tal y como han denunciado alcaldes, plataformas y usuarios de las líneas C3 y prolongación de la C6 hasta el Maestrat.

En el caso de la C3 (València- Aldaia / Buñol / Utiel) se dan los mismos problemas que en el Maestrat con sus conexiones tanto hacia el norte como hacia el sur, donde los usuarios denuncian que los nuevos servicios de tren Castelló-Vinaròs acumulan retrasos diarios de forma injustificada y la práctica habitual de desprogramaciones de convoyes previstos.

La plataforma Trens Dignes ha valorado esta misma semana muy negativamente la dinámica de empeoramiento del servicio, ya que se halla en un momento inicial de su implantación, lo que puede afectar muy negativamente en la opinión de los usuarios sobre su confianza en el servicio y, por lo tanto, a su uso.

Durante tres domingos han tenido que ser los familiares y amigos del alumnado y otros usuarios quienes, ante la duda de poder realizar la conexión, se organizaran en vehículos particulares y realizar viajes hasta l’Aldea, para que no perdieran la conexión de los trenes con la R-16. Renfe no devolvió a los usuarios el precio del billete que no pudieron utilizar por los retrasos acumulados semana tras semana. Son padres y madres quienes se organizan para llevar a sus hijos a estaciones catalanas para poder ir en tren hasta Barcelona u otros lugares, con el consiguiente peligro y falta de credibilidad y confianza en el servicio, por lo que están pidiendo mejoras en el servicio. También son habituales las cancelaciones de trenes en la C-3 que hacen perder las conexiones posteriores a sus usuarios.

Además de la petición de comparecencia, los senadores reclaman conocer las actuaciones que ha realizado la compañía para evitar las recurrentes cancelaciones y retrasos en las líneas C3 y C6, conocer qué medidas de las planteadas en la Declaración de Xirivella de alcaldes fechada en 2016 se han mejorado, qué medidas van a tomarse y saber cómo afectarán sobre los usuarios los trabajos de construcción del tercer hilo a los usuarios del Maestrat (estudiantes, pacientes y trabajadores de hospitales y usuarios en general)

Asimismo han reclamado recabar la información estadística que pueda existir de los retrasos y trenes desprogramados en las líneas C3 y C6 en los últimos años.