El senador recorda que Castelló és l’única Prefectura que ha perdut examinadors en l’autonomia valenciana en els últims cinc anys i que el temps de citació va arribar als 52 dies naturals

Madrid, 20 de juliol de 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat al Govern que “corregisca de forma definitiva i permanent” la manca de recursos humans i materials perquè el malson de examinar-se en aquestes comarques del carnet de conducció no torne a donar-se, una vegada les mesures introduïdes han pogut rebaixar fins a dates normals i assumibles els períodes d’examen.

El senador va recollir dades oficials a partir de preguntes al Govern sobre les inassumiblesdemores en els exàmens, situació que estava causant un greu problema a molts afectats després de reunir-se amb representants de les autoescoles. “El Govern ha confirmat que, amb 52 dies naturals de mitjana Castelló era la Prefectura en la qual més dies requerien els interessats per examinar-se de la prova de circulació, mentre que en altres ciutats havia terminis tan irrisoris com un sol dia, el que demostra que van permetre que el problema s’enquistés i s’eternitzara sense adoptar les mesures que mereixen els ciutadans“, ha indicat.

D’altra banda les respostes deixen clar i en evidència que Castelló és l’única prefectura valenciana que ha perdut en termes absoluts examinadors de trànsit des de 2012. “Mentre Alzira segueix en els seus quatre, València ha passat de 33 a 36 i Alacant de 25 a 31 . Castelló ha baixat en cinc anys de 9 a 7 mentre, paral·lelament, ascendien els dies d’espera per a examinar-se“, ha afegit Navarrete, que ha lamentat que “a més el Govern admeta que no compta amb dades de l’impacte econòmic que aquesta situació ha generat doncs Castelló és l’única província valenciana amb una evolució a la baixa en el nombre d’autoescoles“.

Des de Compromís advoquen per garantir un servei de qualitat independentment d’on es visca. Navarrete ha reclamat “que amb la reducció de cues, no s’acaben les mesures i es torne a reproduir el problema, sinó que s’aposte per reforçar el personal, els recursos materials i humans per evitar nous patiments als afectats, l’èxode a altres autonomies per examinar-se amb més rapidesa i aspectes tan deplorables com els succeïts, que han posat en greus problemes a les autoescoles, els seus professors, la rendibilitat de les mateixes i a aquelles persones que necessitaven un carnet per poder-se moure i treballar“, ha conclòs.

20072018 Preg Autoescoles VIII 20072018 Preg Autoescoles VI 20072018 Preg Autoescoles VIII i IX 20072018 Preg Autoescoles VII 20072018 Preg Autoescoles III 20072018 Preg Autoescoles I 20072018 Preg Autoescoles IV 20072018 Preg Autoescoles V 20072018 Preg Autoescoles II 20072018 Resp Autoescoles VIII i IX 20072018 Resp Autoescoles VII 20072018 Resp Autoescoles VI 20072018 Resp Autoescoles IV i V 20072018 Resp Autoescoles II i III 20072018 Resp Autoescoles I

Navarrete insta a corregir de forma definitiva y permanente la falta de efectivos para examinar carnet en Castelló

El senador recuerda que Castelló es la única Jefatura que ha perdido examinadores en la autonomía valenciana en los últimos cinco años y que el tiempo de citación llegó a los 52 días naturales

Madrid, 20 de julio de 2018

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamado al Gobierno que “corrija de forma definitiva y permanente” la falta de recursos humanos y materiales para que la pesadilla de examinarse en estas comarcas del carnet de conducción no vuelva a darse, una vez las medidas introducidas han podido rebajar hasta fechas normales y asumibles los períodos de examen.

El senador recabó datos oficiales a partir de preguntas al Gobierno sobre las inasumibles demoras en los exámenes, situación que estaba causando un grave problema a muchos afectados tras reunirse con representantes de las autoescuelas. “El Gobierno confirmó que, con 52 días naturales de media Castelló era la Jefatura en la que más días requerían los interesados para examinarse de la prueba de circulación, mientras que en otras ciudades había plazos tan irrisorios como un solo día, lo que demuestra que permitieron que el problema se enquistara y eternizara sin adoptar las medidas que merecen los ciudadanos”, ha indicado.

Por otro lado las respuestas dejan claro y en evidencia que Castelló es la única jefatura valenciana que ha perdido en términos absolutos examinadores de tráfico desde 2012. “Mientras Alzira sigue en sus cuatro, València ha pasado de 33 a 36 y Alacant de 25 a 31. Castelló ha bajado en cinco años de 9 a 7 mientras, paralelamente, ascendían los días de espera para examinarse”, ha agregado Navarrete, que ha lamentado que “además el Gobierno admita que no cuenta con datos del impacto económico que esta situación ha generado pues Castelló es la única provincia valenciana con una evolución a la baja en el número de autoescuelas”.

Desde Compromís abogan por garantizar un servicio de calidad independientemente de donde se viva. Navarrete ha reclamado “que con la reducción de colas, no cesen las medidas y se vuelva a reproducir el problema, sino que se apueste por reforzar el personal, los recursos materiales y humanos para evitar nuevos sufrimientos a los afectados, el éxodo a otras autonomías para examinarse con mayor rapidez y aspectos tan deplorables como los sucedidos, que han puesto en graves aprietos a las autoescuelas, sus profesores, la rentabilidad de las mismas y a aquellas personas que precisaban de un carnet para poder moverse y trabajar”, ha concluido.