Compromís assenyala la doble vara de mesurar del PP de lloar els Parcs Nacionals i modificar la llei per omplir-los d’invasores

Jordi Navarrete recorda que el Senat va aprovar recentment una modificació legal per burlar la Justícia que fa un trist favor a la biodiversitat

Madrid, 3 de juliol de 2018

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha recordat hui després de l’acte celebrat a la Cambra Alta per commemorar el 100 aniversari dels primers parcs nacionals del nostre país que el PP del Senat va permetre recentment que es modificarà amb el seu vot la Llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat “amb l’únic objectiu d’afavorir a criadors d’espècies invasores i a caçadors“.

Per al senador, membre de la comissió de Medi Ambient de la Cambra i que va presentar vots particulars a la llei i esmenes a la reforma de la Llei, “el PP es burla del medi ambient, de la biodiversitat, amb la invenció d’una figura legal com és la de l’espècie invasora naturalitzada, per no considerar-les com invasores i justificar la seua presència i competència amb les altres autòctones, les veritables perjudicades en aquesta operació de dubtosa legalitat“, ha recordat Navarrete.

Per a la coalició alegrar-se per l’existència d’aquests espectaculars espais naturals “està molt bé i és una alegria que compartim, pel revulsiu que va suposar el reconeixement d’aquesta riquesa ambiental, paisatgística, la biodiversitat i la necessitat de fomentar el seu coneixement i respecte, però no ens sembla coherent que legislaren en contra fa pocs dies, concretament en contra del propi ministeri de Medi Ambient i el sentir de sentències del Suprem” i ha recordat que“introduir, permetre o fomentar la presència d’espècies invasores com carpes o truites arc de sant Martí, que s’alimenten d’amfibis, es carreguen la cadena alimentària i els cicles ecològics dels rius“.

Segons els senadors de Compromís, els parcs naturals tenen importants problemes de conservació a causa de la proliferació d’espècies invasores i exòtiques, herbívors i depredadors i la dificultat del seu control, el que podria anar a pitjor amb la legalització i normalització de la presència d’invasors en comptes de protocols de control i mesures per evitar afeccions irreversibles sobre les espècies autòctones.

Els vots de Ciutadans, PP, PNB, Foro, UPN, PDeCAT i Coalició Canària van aprovar la Proposició de llei de modificació de la Llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat per permetre aquestes pràctiques. La votació va comptar amb l’abstenció del PSOE, Nueva Canarias i AS de la Gomera i el vot en contra de Units-Podem, Esquerra, Compromís i Bildu.

Compromís señala la doble vara de medir del PP de alabar los Parques Nacionales y modificar la ley para llenarlos de invasoras 

Jordi Navarrete recuerda que el Senado aprobó recientemente una modificación legal para burlar a la Justicia que hace un triste favor a la biodiversidad

Madrid, 3 de julio de 2018

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha recordado hoy tras el acto celebrado en la Cámara Alta para conmemorar el 100 aniversario de los primeros parques nacionales de nuestro país que el PP del Senado permitió recientemente que se modificará con su voto la Ley de Patrimonio Natural y Biodiversidad “con el único objetivo de favorecer a criadores de especies invasoras y a cazadores”.

Para el senador, miembro de la comisión de Medio Ambiente de la Cámara y que presentó votos particulares a la Ley y enmiendas a la reforma de la Ley, “el PP se burla del medio ambiente, de la biodiversidad, con la invención de una figura legal como es la de la especie invasora naturalizada, para no considerarlas como invasoras y justificar su presencia y competencia con las otras autóctonas, las verdaderas perjudicadas en esta operación de dudosa legalidad”, ha recordado Navarrete.

Para la coalición alegrarse por la existencia de estos espectaculares espacios naturales “está muy bien y es una alegría que compartimos, por el revulsivo que supuso el reconocimiento de esta riqueza ambiental, paisajística, la biodiversidad y la necesidad de fomentar su conocimiento y respeto, pero no nos parece coherente que legislaran en su contra hace pocos días, concretamente en contra del propio ministerio de Medio Ambiente y el sentir de sentencias del Supremo” y ha recordado que“introducir, permitir o fomentar la presencia de especies invasoras como carpas o truchas arcoíris, que se alimentan de anfibios, se cargan la cadena alimentaria y los ciclos ecológicos de los ríos”.

Según los senadores de Compromís, los parques naturales tienen importantes problemas de conservación debido a la proliferación de especies invasoras y exóticas, herbívoros y depredadores y la dificultad de su control, algo que podría ir a peor con la legalización y normalización de la presencia de invasores en vez de protocolos de control y medidas para evitar afecciones irreversibles sobre las especies autóctonas.

Los votos de Ciudadanos, PP, PNV, Foro, UPN y PDeCAT y Coalición Canaria aprobaron la Proposición de Ley de Modificación de la Ley de Patrimonio Natural y Biodiversidad para permitir estas prácticas. La votación contó con la abstención del PSOE, Nueva Canaria y AS de la Gomera y el voto en contra de Unidos-Podemos, Esquerra, Compromís y Bildu.

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *