Compromís recorda que PP, PSOE i Cs van votar al Senat en contra de la millora del finançament de Correus

La coalició va demanar una subvenció de 60 milions per a assegurar el finançament suficient que possibilite a Correus la prestació d’un servei postal universal i de qualitat

Madrid, 25 de juny de 2018

PP, PSOE i Ciutadans principalment, al costat d’altres formacions minoritàries van votar al Senat en contra de l’esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 presentada per Compromís i que reclamava un finançament adequat per a Correus per afrontar els reptes que té al davant la societat estatal després de dos anys de retallades.

Els senadors de Compromís,Jordi Navarretei Carles Mulet, es van entrevistar recentment amb representants de Correus-CCOO amb qui es van comprometre a donar suport a les demandes d’aquest operador postal i logístic espanyol davant la situació de precarietat laboral per la manca de plantilla i pel nul interès del Govern a millorar la situació d’aquesta emblemàtica firma i solucionar el conflicte i mobilitzacions que s’acosten.

Ja en 2017 la coalició va presentar esmenes per valor de 60 milions d’euros per garantir el servei universal postal i l’estabilitat econòmica de l’empresa “esmena que hem reiterat aquest any després de constatar que l’opacitat en la gestió és certa després d’haver rebut vetos a obtenir documents sobre la gestió i el pla de l’empresa“, ha indicat el portaveu a la cambra alta, Carles Mulet.

Compromís aposta per la necessitat de donar suport a aquesta emblemàtica empresa amb 300 anys a l’esquena, modernitzant, consolidant la seua plantilla, convocar les 15.000 places perdudes amb les retallades i millorar els drets i salaris dels treballadors. Països del nostre entorn europeu com França o Alemanya estan enfortint i adaptant les seues empreses estatals a les noves demandes. “Davant d’una caiguda en l’enviament de cartes front de la paqueteria, Espanya ha de confiar a Correus aquest treball i millorar la qualitat de l’ocupació dels seus 50.000 treballadors, que tenen massa temporalitat, convocatòries insuficients per la taxa de reposició i salaris congelats, en un context d’increment de l’activitat per convertir la firma espanyola en un veritable operador postal i logístic enfront de l’actual model“, ha assenyalat Mulet que ha advocat per la necessitat de prestigiar un servei amb tanta solera i trajectòria com és Correus, que dóna servei fins i tot en els pobles més xicotets.

Els 142 senadors del PP, 52 del PSOE, 4 de Ciutadans, 2 de PAR, 2 de l’PSG-PSOE, 1 de Foro, 1 del PSC, 1 del PSE-EE-PSOE i el d’UPN van votar en contra de l’esmena de Compromís, mentre únicament van donar suport a aquesta proposta la senadora independent, Catalunya en Comú-Podem, Esquerra Unida, en Comú Podem, Esquerra Republicana de Catalunya, Podem i, lògicament, Compromís.

Vots esmena per grups

http://www.senado.es/web/actividadparlamentaria/sesionesplenarias/pleno/rwdsesionespleno/detalle/votaciones/index.html?sp=45&legis=12&id1=40&id2=984&ord=PP

Vots per ordre alfabètic

http://www.senado.es/web/actividadparlamentaria/sesionesplenarias/pleno/rwdsesionespleno/detalle/votaciones/index.html?sp=45&legis=12&id1=40&id2=984&ord=A

25062018 ENMIENDA NÚM 485 correos

Compromís recuerda que PP, PSOE y Cs votaron en el Senado en contra de la mejora de la financiación de Correos

La coalición pidió una subvención de 60 millones para asegurar la financiación suficiente que posibilite a Correos la prestación de un Servicio Postal Universal y de calidad

Madrid, 25 de junio de 2018

PP, PSOE y Ciudadanos principalmente, junto a otras formaciones minoritarias votaron en el Senado en contra de la enmienda a los Presupuestos Generales del Estado de 2018 presentada por Compromís y que reclamaba una financiación adecuada para Correos para afrontar los retos que tiene por delante la sociedad estatal tras dos años de recortes.

Los senadores de Compromís, Jordi Navarretey Carles Mulet, se entrevistaron recientemente con representantes de Correos-CCOO con quienes se comprometieron a apoyar las demandas de este operador postal y logístico español ante la situación de precariedad laboral por la falta de plantilla y por el nulo interés del Gobierno en mejorar la situación de esta emblemática firma y solventar el conflicto y movilizaciones que se avecinan.

Ya en 2017 la coalición presentó enmiendas por valor de 60 millones de euros para garantizar el servicio universal postal y la estabilidad económica de la empresa“enmienda que hemos reiterado este año tras constatar que la opacidad en la gestión es cierta tras haber recibido vetos a obtener documentos sobre la gestión y el plan de la empresa”, ha indicado el portavoz en la Cámara Alta, Carles Mulet.

Compromís apuesta por la necesidad de apoyar a esta emblemática empresa con 300 años a sus espaldas, modernizándola, consolidando su plantilla, convocar las 15.000 plazas perdidas con los recortes y mejorar los derechos y salarios de los trabajadores. Países de nuestro entorno europeo como Francia o Alemania están fortaleciendo y adaptando sus empresas estatales a las nuevas demandas. “Ante una caída del envío de cartas frente a la paquetería, España debe confiar a Correos este trabajo y mejorar la calidad del empleo de sus 50.000 trabajadores, que tienen demasiada temporalidad, convocatorias insuficientes por la tasa de reposición y salarios congelados, en un contexto de incremento de la actividad para convertir a la firma española en un verdadero operador postal y logístico frente al actual modelo”, ha señalado Mulet que ha abogado por la necesidad de prestigiar un servicio con tanta solera y trayectoria como es Correos, que da servicio hasta en los pueblos más pequeños.

Los 142 senadores del PP, 52 del PSOE, 4 de Ciudadanos, 2 de PAR, 2 del PSG-PSOE, 1 de Foro, 1 del PSC, 1 del PSE-EE-PSOE y el de UPN votaron en contra de la enmienda de Compromís, mientras únicamente dieron apoyo a esta propuesta la senadora independiente, Catalunya en Comú-Podem, Izquierda Unida, En Comú Podem, Esquerra Republicana de Catalunya, Podemos y, lógicamente, Compromís.

—————–

Votos enmienda por grupos

http://www.senado.es/web/actividadparlamentaria/sesionesplenarias/pleno/rwdsesionespleno/detalle/votaciones/index.html?sp=45&legis=12&id1=40&id2=984&ord=PP

Votos por orden alfabético

http://www.senado.es/web/actividadparlamentaria/sesionesplenarias/pleno/rwdsesionespleno/detalle/votaciones/index.html?sp=45&legis=12&id1=40&id2=984&ord=A

Descarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *