El PP modifica la Llei de Biodiversitat al Senat per eludir sentències del Suprem contra la cria d’espècies invasores

Jordi Navarrete: “El PP és un irresponsable ja que modifiquen la llei per esquivar les sentències i afavorir així a criadors i caçadors d’espècies invasores que competeixen amb les autòctones”

Madrid, 20 de juny de 2018

El senador de Compromís i membre de la Comissió de Medi Ambient, Jordi Navarrete, ha titllat hui d'”irresponsable” el PP del Senat per afavorir amb el seu vot una modificació que la Llei de Patrimoni Natural i Biodiversitat amb l’únic objectiu d’afavorir a criadors d’espècies invasores i a caçadors. “Es burlen així del medi ambient, de la biodiversitat, amb la invenció d’una figura legal com és la de l’espècie invasora naturalitzada, per no considerar-les com invasores i justificar la seua presència i competència amb les altres autòctones, les veritables perjudicades en aquesta operació de dubtosa legalitat“, ha indicat Navarrete.

El senador castellonenc ha apel·lat a la necessitat de protegir les autòctones i avançar en l’eradicació de les invasores estiguen naturalitzadeso no i ha considerat les estratègies “com inacceptables ja que, així ho admet el mateix Ministeri de Medi Ambient, espècies invasores com carpes o truites arc de sant Martí s’alimenten d’amfibis i es carreguen la cadena alimentària i els cicles ecològics dels rius. El cranc vermell a més porta paràsits que són letals per al cranc autòcton, de manera que no se sostenen plantejaments de naturalització, ja que a Compromís apostem per recuperar les espècies autòctones que es troben en una situació de debilitat“, ha assenyalat.

La coalició ha alertat que la normativa obre la porta al fet que vedats de caça privats a l’interior convertisquen les nostres muntanyes en vivers d’espècies alienes a aquests espais, el que pot retirar a altres espècies, crear plagues no desitjades i afectar la fauna i flora “quan la repercussió d’aquests vedats de caça en aquests municipis d’interior és ben poca i els diners se’n van a empreses de les capitals i tot això a canvi de quatre cafès i un menú“, quan l’aposta hauria de ser una altra “per un turisme verd, sostenible, amb biodiversitat i de qualitat“, ha conclòs.

El PP modifica la Ley de Biodiversidad en el Senado para eludir sentencias del Supremo contra la cría de especies invasoras

Jordi Navarrete: “El PP es un irresponsable ya que modifican la ley para esquivar las sentencias y favorecer así a criadores y cazadores de especies invasoras que compiten con las autóctonas”

Madrid, 20 de junio de 2018

El senador de Compromís y miembro de la Comisión de Medio Ambiente, Jordi Navarrete, ha tildado hoy de “irresponsable” al PP del Senado por favorecer con su voto una modificación que la Ley de Patrimonio Natural y Biodiversidad con el único objetivo de favorecer a criadores de especies invasoras y a cazadores. “Se burlan así del medio ambiente, de la biodiversidad, con la invención de una figura legal como es la de la especie invasora naturalizada, para no considerarlas como invasoras y justificar su presencia y competencia con las otras autóctonas, las verdaderas perjudicadas en esta operación de dudosa legalidad”, ha indicado Navarrete.

El senador castellonense ha apelado a la necesidad de proteger a las autóctonas y avanzar en la erradicación de las invasoras estén naturalizadas o no y ha considerado las estrategias “como inaceptables ya que, así lo admite el propio Ministerio de Medio Ambiente, especies invasoras como carpas o truchas arcoíris se alimentan de anfibios y se cargan la cadena alimentaria y los ciclos ecológicos de los ríos. El cangrejo rojo además lleva parásitos que son letales para el cangrejo autóctono, por lo que no se sostienen planteamientos de naturalización, ya que en Compromís apostamos por recuperar las especies autóctonas que se hallan en una situación de debilidad”, ha señalado.

La coalición ha alertado que la normativa abre la puerta a que cotos de caza privados en el interior conviertan nuestros montes en criaderos de especies ajenas a estos espacios, lo que puede retirar a otras especies, crear plagas indeseadas y afectar a la fauna y flora “cuando la repercusión de estos cotos de caza a estos municipios de interior es bien poca y el dinero se van a empresas de las capitales y todo ello a cambio de cuatro cafés y un menú”, cuando la apuesta debería ser otra “por un turismo verde, sostenible, con biodiversidad y de calidad”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *