Compromís demana recuperar en els PGE els beneficis fiscals als sponsors de la Volvo Ocean Race d’Alacant

PP i Ciutadans s’han desentès vilment enguany de la prova, que ha deixat d’estar considerada en els Pressupostos com d’excepcional interès públic, tot i que els experts estimen el seu impacte econòmic en més de 96 milions d’euros

Madrid, 3 de juny de 2018

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete han presentat esmenes als pressupostos generals de l’Estat per recuperar la inclusió de beneficis fiscals a les empreses que patrocinen l’eixida de la Volvo Ocean Race, que tindrà lloc a Alacant i promocionen la imatge de la localitat.

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha retret que “el PP es desentenga del suport a aquesta prova quan els organitzadors de la Volta al Món a Vela xifren en 96 milions l’impacte econòmic de la cursa i en més de 40 milions la recaptació d’impostos“, cosa que atribueix “a la urticària que li produeix al Partit Popular tot el que sona a autonomies on no poden governar a la seua fosca manera“.

Per aquest motiu, i per garantir el correcte desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu, la coalició ha presentat una esmena a la fase de tramitació dels comptes al Senat, perquè es mantinguen les bonificacions fiscals a les empreses que donen suport a la regata i la promoció d’Alacant i que la prova siga considerada d’excepcional interès públic pel seu impacte a la zona. Mulet ha censurat la forma d’actuar de PP i Ciutadans amb aquesta prova “a l’arrabassar-li la possibilitat d’optar a aquests beneficis, quan sí els mantenen per a altres zones i davant xifres que parlen de més de 300.000 visitants a l’eixida de 2017, la creació de 1.700 llocs de treball i el reforç de la marca ‘Alacant’“. Per a la coalició l’esmena fa justícia amb la importància de la prova i amb el que expressà la mateixa cambra en anteriors edicions de la prova, quan per al PP el suport a la prova era indiscutible, com així consta en les actes del Senat amb les intervencions de senadors valencians i alacantins. La proposta de la coalició va en la línia de la denúncia realitzada pel portaveu municipal de la coalició a l’ajuntament de Alacant, Natxo Bellido.

La millor edició

Per la seua banda el regidor Natxo Bellido s’ha preguntat si “el que li va molestar al PP i Ciutadans davant un menyspreu de tal magnitud és que l’anterior edició fora la millor, tot i no estar organitzada pel Bigotes i els seus amics” i ha recordat que “la participació de la iniciativa privada és bàsica perquè el cost de la prova siga el menor possible per al sector públic“.

Per al senador territorial valencià, Carles Muletlo del PP és de molt poca vergonya, per això anem a reclamar la declaració de l’esdeveniment com a d’excepcional interès públic, pel termini màxim de tres anys i beneficis fiscals per a les empreses que aposten per Alacant i aquesta espectacular prova“, ha conclòs.

Compromís pide recuperar en los PGE los beneficios fiscales a los sponsors de la Volvo Ocean Race de Alacant

PP y Ciudadanos se han desentendido vilmente este año de la prueba, que ha dejado de estar considerada en los Presupuestos como de excepcional interés público, a pesar que los expertos estiman su impacto económico en más de 96 millones de euros

Madrid, 3 de junio de 2018

Los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete han presentado enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado para recuperar la inclusión de beneficios fiscales a las empresas que patrocinen la salida de la Volvo Ocean Race, que tendrá lugar en Alacant y promocionen la imagen de la localidad.

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha reprochado que “el PP se desentienda del apoyo a esta prueba cuando los organizadores de la Vuelta al Mundo a Vela cifran en 96 millones el impacto económico de la prueba y más de 40 millones la recaudación de impuestos”, algo que atribuye “a la urticaria que le produce al Partido Popular todo lo que suene a autonomías donde no pueden gobernar a su oscura manera”.

Por este motivo, y para garantizar el correcto desarrollo de este evento deportivo, la coalición ha presentado una enmienda en la fase de tramitación de las cuentas en el Senado, para que se mantengan las bonificaciones fiscales a las empresas que apoyan la regata y la promoción de Alacant y que la prueba sea considerada de excepcional interés público por su impacto en la zona. Mulet ha censurado la forma de actuar de PP y Ciudadanos con esta prueba “al arrebatarle la posibilidad de optar a estos beneficios, cuando sí los mantienen para otras zonas y ante cifras que hablan de más de 300.000 visitantes en la salida de 2017, la creación de 1.700 puestos de trabajo y el refuerzo de la marca ‘Alicante’”. Para la coalición la enmienda hace justicia con la importancia de la prueba y con lo expresado en la misma cámara en anteriores ediciones de la prueba, cuando para el PP el apoyo a la prueba era indiscutible, como así consta en las actas del Senado con las intervenciones de senadores valencianos y alicantinos. La propuesta de la coalición va en la línea de la denuncia realizada por el portavoz municipal de la coalición en el ayuntamiento de Alacant, Natxo Bellido.

La mejor edición

Por su parte el edil Natxo Bellido se ha preguntado si “lo que le molestó al PP y Ciudadanos ante un desprecio de tal magnitud es que la anterior edición fuera la mejor, a pesar de no estar organizada por el Bigotes y sus amigos” y ha recordado que “la participación de la iniciativa privada es básica para que el coste de la prueba siga el menor posible para el sector público”.

Para el senador territorial valenciano, Carles Mulet “lo del PP es de muy poca vergüenza, por eso vamos a reclamar la declaración de acontecimiento de excepcional interés público, por el plazo máximo de tres años y beneficios fiscales para las empresas que apuesten por Alacant y esta espectacular prueba”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *