De la Serna torna a esquivar per segona vegada la pregunta de Compromís sobre la discriminació al transport

La coalició vol interpel·lar des del passat mes els motius pels quals el Govern no aposta pel transport públic metropolità de València

Madrid, 4 de maig de 2018

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat la segona absència reiterada del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en els plens del Senat. “Portem des de principis d’abril intentant que ens explique els motius pels que discrimina els valencians i no aposta pel transport metropolità del Cap i Casal i dels més de 60 municipis del seu entorn, cosa que posa traves al desenvolupament de les polítiques de la coalició, que vol situar quant a la seua mobilitat i el de les persones que viuen a València i les poblacions del seu entorn al mateix nivell que altres localitats com Barcelona o Madrid, amb la creació de l’Autoritat Metropolitana del Transport. Però ni en els PGE de 2017 ni de 2018 Montoro ni el PP han demostrat la lleialtat que haurien de tenir amb el nostre poble, al qual segueixen donant-li la medicina de la marginació i el pal“, ha assenyalat Mulet.

La coalició ha remarcat que l’AMT és un ens autònom de la Generalitat Valenciana i compta amb el suport de més de 60 alcaldes de l’àrea metropolitana de València, que precisen d’un organisme que coordine, planifique infraestructures, serveis, xarxes i unifiqui la mobilitat de una població propera als dos milions de persones.

Aquesta àrea metropolitana comptabilitza 175 milions de viatgers a l’any i es troba en procés de crear una targeta única intel·ligent adaptada a les necessitats de cada ciutadà. Barcelona i Madrid reben anualment més de 100 milions d’euros de subvenció de l’Estat per les seues autoritats. València 0 euros.

Que per segona vegada el ministre, en un moment de tanta sensibilitat social, en la qual els empresaris, sindicats, associacions i partits polítics demanen posar fi a aquest greuge, el ministre opte per no donar resposta a les preguntes denota que no tenen cap interès a revertir tal injustícia. Governen amb menyspreu cap als valencians. Unes formes de les que els seus representants al País Valencià amb Isabel Bonig al capdavant i tots els senadors del PP haurien de demanar perdó per la seua inutilitat“, ha declarat el portaveu de Compromís.

Mulet ha anunciat la presentació, un any més, d’esmenes als comptes generals “per corregir aquesta i molts altres nefastos oblits en matèria cultural, d’infraestructures i actuacions de tota mena, el que demostra la seua deslleialtat amb el nostre poble, amb un 10% de la població de l’Estat i qui més dinamisme està aportant a la recuperació econòmica de l’Estat en aquests moments“, ha conclòs.

0405218PREGUNTAFOMENTOAUTORIDADMETROPOLITANA 04052018 Ausencias Senado 24 abril 2018 (comunicación posterior)

De la Serna vuelve a esquivar por segunda vez la pregunta de Compromís sobre la discriminación al transporte

La coalición quiere interpelar desde el pasado mes los motivos por los que el Gobierno no apuesta por el transporte público metropolitano de València

Madrid, 4 de mayo de 2018

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciado la segunda ausencia reiterada del ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, en los plenos del Senado. “Llevamos desde principios de abril intentando que nos explique los motivos por los que discrimina a los valencianos y no apuesta por el transporte metropolitano del Cap i Casal y de los más de 60 municipios de su entorno, algo que pone trabas al desarrollo de las políticas de la coalición, que quiere situar en cuanto a su movilidad y el de las personas que viven en València y las poblaciones de su entorno al mismo nivel que otras localidades como Barcelona o Madrid, con la creación de la Autoridad Metropolitana del Transporte. “Pero ni en los PGE de 2017 ni de 2018 Montoro ni el PP han demostrado la lealtad que deberían tener con nuestro pueblo, al que siguen dándole la medicina de la marginación y el palo”, ha señalado Mulet.

La coalición ha remarcado que la AMT es un ente autónomo de la Generalitat Valenciana y cuenta con el apoyo de más de 60 alcaldes del área metropolitana de Valencia, que precisan de un organismo que coordine, planifique infraestructuras, servicios, redes y unifique la movilidad de una población cercana a los dos millones de personas.

Esta área metropolitana contabiliza 175 millones de viajeros al año y se halla en proceso de crear una tarjeta única inteligente adaptada a las necesidades de cada ciudadano. Barcelona y Madrid reciben anualmente más de 100 millones  de euros de subvención del Estado por sus autoridades. València 0 euros.

Que por segunda vez el ministro, en un momento de tanta sensibilidad social, en la que los empresarios, sindicatos, asociaciones y partidos políticos piden poner fin a este agravio, el ministro opte por no dar respuesta a las preguntas denota que no tienen ningún interés en revertir tal injusticia. Gobiernan con desprecio hacia los valencianos. Unas formas de las que sus representantes en el País Valenciano con Isabel Bonig a la cabeza y todos los senadores del PP deberían pedir perdón por su inutilidad”, ha declarado el portavoz de Compromís.

Mulet ha anunciado la presentación un año más de enmiendas a las cuentas generales “para corregir esta y muchos otros nefastos olvidos en materia cultural, de infraestructuras y actuaciones de todo tipo, lo que demuestra su deslealtad con nuestro pueblo, con un 10% de la población del Estado y quien más dinamismo está aportando a la recuperación económica del Estado en estos momentos”, ha concluido.

Descarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *