PP i PSOE rebutgen al Senat la petició de Compromís perquè els britànics tinguen la doble nacionalitat

Jordi Navarrete recorda que “molts d’ells tenen més de mitja vida en molts municipis valencians i espanyols” i recorda a PP i PSOE que els britànics “han estat europeus” i mereixen un estatus, igual que els espanyols allà

Madrid, 3 de maig de 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha lamentat que PP i PSOE no contemplen un status específic per als ciutadans britànics afectats pel Bréxit quant als seus drets com a residents al nostre país, ja que Espanya és el país que major nombre alberga. En una moció en la Comissió d’Afers Exteriors, la coalició ha reclamat que els britànics puguen seguir mantenint els drets i la doble nacionalitat britànica i espanyola una volta es produisca el Bréxit i que això s’articule a través d’un conveni bilateral, cosa a la que s’han oposat.

Jordi Navarrete ha contestat al portaveu del PSOE a la Comissió Francisco Lucas Parrón, que ha arribat a dir que “són més nombroses les poblacions de magribins, xinesos, ucraïnesos o pakistanesos, però se li ha oblidat que els britànics han estat europeus i el segueixen sent-ho” i ha preguntat a la popular Juana Francisca Pons “quins interessos tenen els populars al capdavant del Govern perquè els britànics que viuen a Espanya no puguen votar en les eleccions locals, per posar un exemple“.

El senador castellonenc ha recordat que el PP apostava el 2017 per negociar i és sens dubte “més lògic, econòmicament més rendible pels seus efectes sobre el turisme, les inversions i implicació d’aquest col·lectiu afectat pel Bréxit obrir una via de negociació que rebutjar-la, mentre es mantenen acords de doble nacionalitat amb Fiipines, que du més de 100 anys independitzada d’Espanya“.

En la moció la coalició proposava obrir un canal de negociació amb el Govern del Regne Unit perquè els ciutadans britànics puguen accedir a la doble nacionalitat, reflectint-se això en un conveni com els que es tenen amb Andorra, Iberoamèrica, Filipines, Portugal o Guinea, “cosa que el PP, incomprensiblement, ha vetat, retratant de forma clara davant la problemàtica que afectarà milers dels nostres conciutadans i veïns“, ha indicat Navarrete.

La moció ha rebut el suport de PDeCAT, Units Podem, l’abstenció d’ERC i la negativa de PP i PSOE.

Nacionalitat voluntària per a Gibraltar

Navarrete ha posat com a exemple l’”interès” manifestat per part del Govern a trobar solucions imaginatives per garantir la ciutadania europea per a la població gibraltarenya “sota un règim voluntari de doble nacionalitat“, cosa que ja va traslladar a l’Assemblea General de Nacions Unides. El PP ha aprovat en el Ple de hui, en canvi, una moció en la qual la Comissió insta el Govern a arribar a un acord bilateral amb el Regne Unit en termes més favorables als interessos espanyols i en particular als habitants del Camp de Gibraltar. “Si bé parlem de situacions diferents, aquesta postura tan sols evidència la hipocresia del PP, que accedeix a ser flexible en aquest cas i margina els altres“, ha conclòs.

03052018 mocio pp gibraltar nacionalitat voluntaria 02052018 brexit nova reg_105294

PP y PSOE rechazan en el Senado la petición de Compromís para que los británicos tengan la doble nacionalidad

Jordi Navarrete recuerda que “muchos de ellos tienen más de media vida en muchos municipios valencianos y españoles” y recuerda a PP y PSOE que los británicos “han sido europeos” y merecen un status, al igual que los españoles allí

Madrid, 3 de mayo de 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha lamentado que PP y PSOE no contemplen un status específico para los ciudadanos británicos afectados por el Bréxit en cuanto a sus derechos como residentes en nuestro país, ya que España es el país que mayor número alberga. En una moción en la Comisión de Asuntos Exteriores, la coalición ha reclamado que los británicos puedan seguir manteniendo los derechos y la doble nacionalidad británica y española una vez se produzca el Bréxit y que ello se articule a través de un convenio bilateral, algo a lo que se han opuesto.

Jordi Navarrete ha contestado al portavoz del PSOE en la Comisión Francisco Lucas Parrón, que ha llegado a decir que “son más numerosas las poblaciones de magrebíes, chinos, ucranianos o paquistaníes, pero se le ha olvidado que los británicos han sido europeos y lo siguen siendo” y ha preguntado a la popular Juana Francisca Pons “qué intereses tienen los populares al frente del Gobierno para que los británicos que viven en España no puedan votar en las elecciones locales, por poner un ejemplo”.

El senador castellonense ha recordado que el PP apostaba en 2017 por negociar y es a todas luces “más lógico, económicamente más rentable por sus efectos sobre el turismo, las inversiones e implicación de este colectivo afectado por el Bréxit que se abra una vía de negociación que rechazarlo, mientras se mantienen acuerdos de doble nacionalidad con Fiipinas, que lleva más de 100 años independizada de España”.

En la moción la coalición proponía abrir un canal de negociación con el Gobierno del Reino Unido para que los ciudadanos británicos puedan acceder a la doble nacionalidad, reflejándolo esto en un convenio como los que se tienen con Andorra, Iberoamérica, Filipinas, Portugal o Guinea, “algo que el PP, incomprensiblemente, ha vetado, retratándose de forma clara ante la problemática que afectará a miles de nuestros conciudadanos y vecinos”, ha indicado Navarrete.

La moción ha recibido el apoyo de PDeCAT, Unidos Podemos, la abstención de ERC y la negativa de PP y PSOE.

Nacionalidad voluntaria para Gibraltar

Navarrete ha puesto como ejemplo el “interés” manifestado por parte del Gobierno en encontrar soluciones imaginativas para garantizar la ciudadanía europea para la población gibraltareña “bajo un régimen voluntario de doble nacionalidad”, algo que ya trasladó a la Asamblea General de Naciones Unidas. El PP ha aprobado, en cambio, en el Pleno de hoy una moción en la que la Comisión insta al Gobierno a alcanzar un acuerdo bilateral con el Reino Unido en términos más favorables a los intereses españoles y en particular a los habitantes del Campo de Gibraltar. “Si bien hablamos de situaciones distintas, ésta postura tan solo evidencia la hipocresía del PP, que accede a ser flexible en este caso y margina a los demás”, ha concluido.

 

 

Descarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *