Mulet pregunta irònicament sobre el servei ferroviari “EVA” per al País Valencià

Compromís afirma que “batejar” en femení l’AVE ‘low cost’ és un mal exemple que aprofundeix en l’escletxa de gènere

Madrid 8 de febrer de 2018

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha traslladat diferents iniciatives demanant explicacions al Govern i especialment al ministre de Foment per l’anunci per a principis de 2019 d’un AVE “low cost” únicament entre Barcelona i Madrid i ha demanat quines actuacions similars hi ha previstes amb la ciutat de València, tercer nucli de l’Estat.

Mulet ja va traslladar les queixes de la Chunta Aragonesista pel fet que  aquest AVE de baix cost evite parar a Saragossa, que compta amb una àrea metropolitana de gairebé 800.000 persones.

Segons Mulet “mentre al País Valencià patim tota mena de retallades en ferrocarrils, des de rodalies, a pseudoaves lents, paralització del corredor mediterrani, anuncien per connectar Madrid i Barcelona un tren de baix cost. La pregunta al Govern és quan podrem gaudir d’un AVE normal per exemple entre Castelló i València (i no el simulacre actual), o quan es va a connectar València o Alacant amb Madrid per EVA, o fins i tot quan es va a connectar València, Alacant o Castelló amb Barcelona i Europa amb AVE, EVA o qualsevol tren que complisca amb els estàndards“.

El parlamentari valencianista ha explicat que la conceptualització d’aquest servei és pervers “si diuen que poden rebaixar un 25% el cost, és per dues coses, o perquè ara cobren un 25% de més, o perquè pensen bonificar aquest trajecte. Si ho pensen bonificar és en base a diners públics, el mateix que deneguen per a una infraestructures dignes per als i les valencianes“.

Per a Mulet, que s’anuncie aquesta actuació de baix cost mentre continua sent patètica la connexió de la tercera ciutat de la península amb la segona (Barcelona), o amb la cinquena (Saragossa) i impossible amb la quarta (Sevilla) demostra de nou el fracàs del sistema de radial centralista, on l’única cosa important és connectar Madrid i no als territoris entre si.

Sexisme de l’EVA

Mulet igualment ha criticat l’escenificació d’aquest nou servei de baix cost “que es feminitze l’AVE amb un nom en femení, amb colors roses, i s’acabe transmetent el seu feminització comporta ser 25% més barat, és alimentar l’imaginari de l’escletxa salarial, que per ser en femení ha de costar menys, com passa amb l’escletxa salarial existent a Espanya. Les traeix de nou el seu subconscient caspós“, ha conclòs.

Mulet pregunta irónicamente sobre el servicio ferroviario “EVA” para el País Valencià

Compromís afirma que “bautizar” en femenino el AVE ‘low cost es un mal ejemplo que profundiza en la brecha de género

Madrid, 8 de febrero de 2018.

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha trasladado distintas iniciativas pidiendo explicaciones al Gobierno y en especial al Ministro de Fomento por el anuncio para principios de 2019 de un AVE “low cost” únicamente entre Barcelona y Madrid y ha pedido qué actuaciones similares hay previstas con la ciudad de València, tercer núcleo del Estado.

Mulet ya trasladó las quejas de la Chunta Aragonesista porqué este AVE de bajo coste evite parar en Zaragoza, que cuenta con un área metropolitana de casi 800.000 personas.

Según Mulet “mientras en el País Valencià sufrimos todo tipo de recortes en ferrocarriles, desde cercanías, a pseudoaves lentos, paralización del corredor mediterráneo, anuncian para conectar Madrid y Barcelona un tren de bajo coste. La pregunta al Gobierno es cuándo podremos disfrutar de un AVE normal por ejemplo entre Castelló y València (y no el simulacro actual), o cuando se va a conectar València o Alacant con Madrid por EVA, o incluso cuándo se va a conectar València, Alacant o Castelló con Barcelona y Europa con AVE, EVA o cualquier tren que cumpla con los estándares”.

El parlamentario valencianista ha explicado que la conceptualización de este servicio es perverso “si dicen que pueden rebajar un 25% el coste, es por dos cosas, o porqué ahora cobran un 25% de más, o porqué piensan bonificar este trayecto. Si lo piensan bonificar es en base a dinero público, el mismo que deniegan para una infraestructuras dignas para los y las valencianas”.

Para Mulet, que se anuncie esta actuación de bajo coste mientras continúa siendo patética la conexión de la tercera ciudad de la península con la segunda (Barcelona), o con la quinta (Zaragoza) e imposible con la cuarta (Sevilla) demuestra de nuevo el fracaso del sistema de radial centralista, donde lo único importante es conectar Madrid y no a los territorios entre sí.

Sexismo del EVA

Mulet igualmente ha criticado la escenificación de este nuevo servicio de bajo coste “que se feminice el AVE con un nombre en femenino, con colores rosas, y se acabe transmitiendo su feminización comporta ser  25% más barato, es alimentar el imaginario de la brecha salarial, que por ser en femenino ha de costar menos, como pasa con la brecha salarial existente en España. Les traiciona de nuevo su subconsciente casposo”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *