La coalició manifesta el seu “malestar” pels jocs de paraules que sorgeixen des del Ministeri de Foment i Renfe per eludir reconèixer que l’AVE a Castelló no va a alta velocitat i circula per una via satuarada i que Espanya compta amb una experiència de 25 anys en el sector com per haver de suportar aquests espectacles

Madrid 30 de gener de 2018

El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha presentat noves preguntes al Govern després de llegir “amb estupor i incredulitat” la resposta emesa pel Ministeri de Foment i Renfe a la que atribueixen a disfuncions internes del pseudoAVE Castelló-Madrid, recentment inaugurat pel president Mariano Rajoy, el fet que en la seua primera eixida programada els passatgers hagueren de ser traslladats en trens de Rodalies fins a València.

Dany, deteriorament, desperfecte, defecte, imperfecció, contratemps, accident, perjudici, inconvenient, trencament, trencadissa, ruïna, detriment, menyscabament, malmetre, mal, desgràcia, calamitat … són símils més apropiats si volen evitar reconèixer que han inaugurat un tren que és un nyap en una via saturada dotada d’un tercer fil que sens dubte era una solució tècnica inadequada. Aquest és el mal que pateix l’AVE“, ha indicat Mulet que ha aconsellat als organismes afectats les accepcions de disfunció que parlen de ‘problema que impedeix un correcte funcionament’ i ‘funció inadequada o contraproduent’. “Ens semblen més ajustades al que li passa a aquest pseudoAVE per via lenta“, ha dit.

El senador, en una pregunta que se suma a la petició de compareixença del ministre registrada ahir, insisteix en la necessitat que informen per escrit “de què li passa a aquest tren i quines són les disfuncions internes detectades i quan es van a acabar, per tindre un servei el més semblant possible al que gaudeixen en línies AVE vertaderes, amb plataformes úniques, aparcament gratuït per als seus usuaris, etcètera“.

El senador ha retret al Govern i a Renfe que seguisquen instal·lats en la ‘disfunció’ d’obrir a corre-cuita un servei com els Rodalies o aquesta espècie d’AVE de mal gust i que “falla cada dos per tres, demostrant molt poc respecte pels seus usuaris“, ha conclòs.

Compromís pide al Gobierno que informe de las ‘disfunciones internas del pseudoAVE a Castelló’

La coalición manifiesta su “malestar” por los juegos de palabras que surgen desde el Ministerio de Fomento y Renfe para eludir reconocer que el AVE a Castelló no va a Alta Velocidad y circula por una vía satuarada y que España cuenta con una experiencia de 25 años en el sector como para tener que soportar estos espectáculos

Madrid, 30 de enero de 2018

El senador territorial y portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha presentado nuevas preguntas al Gobierno tras leer “con estupor e incredulidad” la respuesta emitida por el Ministerio de Fomento y Renfe en la que atribuyen a disfunciones internas del pseudoAVE Castelló-Madrid, recientemente inaugurado por el presidente Mariano Rajoy, el hecho que en su primera salida programada los pasajeros tuvieran que ser trasladados en trenes de Cercanías hasta València.

Daño, deterioro, desperfecto, defecto, imperfección, percance, accidente, perjuicio, inconveniente, rotura, estropicio, ruina, detrimento, menoscabo, malogro, mal, desgracia, calamidad… son símiles más apropiados si quieren evitar reconocer que han inaugurado un tren que es una chapuza en una vía saturada dotada de un tercer carril que a todas luces era una solución técnica inapropiada. Este es el mal del que adolece el AVE”, ha indicado Mulet que ha aconsejado a los organismos afectados las acepciones de disfunción que llaman ‘a un problema que impide un correcto funcionamiento’ y a ‘función inadecuada o contraproducente’. “Nos parecen más ajustadas a lo que le ocurre a este pseudoAVE por vía lenta”, ha dicho.

El senador, en una pregunta que se suma a la petición de comparecencia del ministro registrada ayer, insiste en la necesidad de que informen por escrito “de qué le ocurre a este tren y cuáles son las disfunciones internes detectadas y cuando se van a acabar para tener un servicio lo más parecido posible al que disfrutan en líneas AVE verdaderas, con plataformas únicas, aparcamiento gratuito para sus usuarios, etcétera”.

El senador ha reprochado al Gobierno y a Renfe que sigan instalados en la ‘disfunción’ de abrir deprisa y corriendo un servicio como los Cercanías o esta especie de AVE de mal gusto y que “falla cada dos por tres, demostrando muy poco respeto por sus usuarios”, ha zanjado.