Compromís reclama a Rajoy que canvie el seu model d’infraestructures i aposte per alliberar l’autopista Ap-7 després de mig segle de peatges

 

En una nova resposta del Govern aquest manté noves afeccions de variants a la Safor. Mulet recorda els beneficis mediambientals i econòmics que, per a l’Estat, suposaria utilitzar com més aviat les autopistes en comptes de prescindibles desdoblaments i més peatges

Madrid, 21 de gener de 2018

El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat a Mariano Rajoy un nou model d’infraestructures a l’Estat, que optimitze les inversions, agilitze les solucions, faça el desenvolupament més sostenible i evite noves afeccions territorials i peatges als usuaris del País Valencià.

Així Mulet s’ha referit a la recent resposta del Govern en què “es constata que el Govern no treballa amb l’escenari d’una AP7 lliure en pocs mesos i segueix redactant el projecte de construcció de l’Accés Sud a Oliva i disposa del projecte de traçat de la Variant de la Safor“.

El representant valencià ha matisat que, si bé algunes variants són necessàries i reclamades pels seus veïns i usuaris, altres alternatives serien prescindibles si es conclou utilitzar una AP-7 lliure de peatges “encara que no sembla, com va indicar un representant del PP castellonenc recentment , que vagen a optar per acabar amb aquesta indecència per als valencians que són els peatges que portem mig segle pagant“.

La utilització de l’AP-7 com a infraestructura d’alta capacitat que articule i done solucions als veïns de zones on hi ha una gran accidentalitat o saturació “seria allò raonable i lògic, tot i que veiem com Rajoy juga amb els seus amics amb les infraestructures estratègiques com si del monopoly es tractara i ja s’insinuen peatges tous, eurovinyetes i hem començat a patir tercers carrils ferroviaris, pseudotrens AVE que circularan a pas de tortuga i plataformes entre la segona i tercera ciutat de l’Estat per on no circularà l’AVE. Aquest és el model del PP i el seu programa: evitar el desenvolupament dels valencians, una terra abonada per als seus saquejos, en el què prefereixen camions i accidents a trens i millors comunicacions, el que faria evitable tant desdoblament“.

El senador ha lamentat que, amb els actuals gestors i els qui han permès que seguisquen al govern “es perpetuen les portes giratòries, els gürtels, les mossegades i els sobres en un model on tot gira entorn al PP i els seus amics, mentre ens carreguem el territori, amb emissions de gasos i accidents“.

Descarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Blog

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *