Compromís exigeix ​​a Foment que prenga mesures per acabar amb el culebró dels granels al port de Alacant

Mulet: “Són urgents actuacions per garantir que el tràfec de granels a cel obert no afecta la qualitat de l’aire que respira la població”

Madrid, 16 de gener de 2018

El senador territorial i portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha reclamat al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que deixe de mirar cap a un altre costat i aborde d’una vegada el problema del tràfec de granels al port d’Alacant i que aquesta qüestió de mala gestió d’un port radicat al cor de la ciutat deixe de ser un problema per als veïns, operadors, usuaris i veïns “ja que en l’actualitat ha de ser el jutjat qui autoritze els moviments i el Govern segueix sense actuar tot i les reclamacions de veïns, Corts Valencianes i el control de la Generalitat“.

Segons Mulet “novament és el Govern el culpable de molts dels nostres problemes i no entenem com a hores d’ara el port d’Alacant segueix sense modernitzar-se ni comptar amb més mitjans, com els que disposen en altres ports de titularitat de l’Estat, el que li resta competitivitat i afecta la qualitat de vida de les persones, com hauria de conèixer perfectament el ministre ja que va ser una idèntica exigència seua quan era alcalde de Santander i coneix per tant com d’irregular és d’aquesta situació“.

Hui mateix ha estat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana qui ha hagut d’emetre un Auto amb mesures cautelars per autoritzar horaris i data per a la descàrrega de carbonat sòdic de vaixells en un procés que implica a Autoritat Portuària, consumidors, Direcció General de canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Advocacia de l’Estat i de la Generalitat, “per la qual cosa sens dubte es tracta d’un problema ara mateix per al municipi, quan hauria de ser un procés comercial i industrial legal i segur, per la qual cosa exigim la construcció de naus tancades o sitges i en depressió per evitar noves emissions, així com mesures correctores i deixen d’incomplir d’una vegada la llei“, ha afegit Mulet.

La coalició ha denunciat “l’abandonament als alacantins per part del Govern de Rajoy” i ultima una moció que serà presentada a la Comissió corresponent del Senat i exigirà la inclusió d’aquesta actuació en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018.

Compromís exige a Fomento que tome medidas para acabar con el culebrón de los graneles en el puerto de Alacant

Mulet: “Son urgentes actuaciones para garantizar que el trasiego de graneles a cielo abierto no afecta la calidad del aire que respira la población”

Madrid, 16 de enero de 2018

El senador territorial y portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha reclamado al ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, que deje de mirar hacia otro lado y aborde de una vez el problema del trasiego de graneles en el puerto de Alacant y que esta cuestión de mala gestión de un puerto radicado en el corazón de la ciudad deje de ser un problema para los vecinos, operadores, usuarios y vecinos “ya que en la actualidad debe ser el juzgado quien autorice los movimientos y el Gobierno siga sin actuar a pesar de las reclamaciones de vecinos, Cortes Valencianas y el control de la Generalitat”.

Según Mulet “nuevamente es el Gobierno el culpable de muchos de nuestros problemas y no entendemos como a estas alturas el puerto de Alacant sigue sin modernizarse ni contar con más medios, como los que disponen en otros puertos de titularidad del Estado, lo que les resta competitividad y afecta a la calidad de vida de las personas, como debería conocer perfectamente el ministro ya que fue una idéntica exigencia suya cuando era alcalde de Santander y conoce por lo tanto lo irregular de esta situación”.

Hoy mismo ha sido el Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad Valenciana quien ha tenido que emitir un Auto con medidas cautelares para autorizar horarios y fecha para la descarga de carbonato sódico de buques en un proceso que implica a Autoridad Portuaria, consumidores, Dirección General de Cambio Climático y Calidad Ambiental, Abogacía del Estado y de la Generalitat, “por lo que a todas luces se trata de un problema ahora mismo para el municipio, cuando debería ser un proceso comercial e industrial legal y seguro, por lo que exigimos la construcción de naves cerradas o silos y en depresión para evitar nuevas emisiones, así como medidas correctoras y dejen de incumplir de una vez la ley”, ha añadido Mulet.

La coalición ha denunciado “el abandono a los alicantinos por parte del Gobierno de Rajoy” y ultima una moción que será presentada en la Comisión correspondiente del Senado y exigirá la inclusión de esta actuación en los Presupuestos Generales del Estado para 2018.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *