Navarrete critica que el MAPAMA desistisca en actuar en els penya-segats de les cales de Vinaròs i Benicarló

El senador es pregunta com és possible que s’actue en la pràctica totalitat del litoral valencià menys al Maestrat

Madrid, 12 de gener de 2018

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha informat hui que el Govern no té intenció de fer actuacions en els penya-segats de les partides Riu, Surrac i Aiguaoliva de Benicarló, ni en els de Vinaròs afectats per processos erosius i de despreniments de grans volums de terra.

Compromís va preguntar per les mesures que anava a adoptar el Govern al respecte i la resposta “no pot ser més decebedor i alhora més cínica” ja que “mentre en altres punts del litoral actuen per protegir béns i el domini públic, ací emmarquen la no actuació en què es tracta de penya-segats baixos naturals, en l’accés a les platges i cales i al respecte als seus valors ambientals“.

La coalició ha recordat a través de Navarrete que “som de protegir els valors naturals però també que es garantisca l’estabilitat d’aquestes zones tan afectades per la regressió, processos erosius i la seua pròpia geologia, però cal recordar com el PP va fer bandera de la no actuació d’anteriors administracions per obtenir rèdit electoral i com ara s’estan oblidant d’aquells a qui van mobilitzar per un grapat de vots i de totes les promeses que van abocar“.

Navarrete ha lamentat que aquesta zona del Maestrat estiga exclosa dels dos estudis redactats pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX) per a la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, de dos extensos trams del litoral valencià afectats per problemes erosius, en què s’estudien els problemes de la costa i proposen inversions. “És més necessari que mai que aquestes zones, pels seus valors, vulnerabilitat i característiques, tinguen l’atenció inversora que es mereixen dins d’un pla integral del litoral valencià acord amb la importància turística que té el nostre territori, fer-les accessibles i ressaltar els valors naturals , paisatgístics o ambientals que puguen tindre sense que queden degradades o en perill a cada temporal“, ha dit.

Compromís lamenta la manca d’actuacions al litoral valencià per part dels ministeris implicats i ha anunciat al·legacions als comptes de l’Estat per a 2018 per intentar aconseguir inversions en els centenars de quilòmetres afectats per processos erosius i vulnerables al canvi climàtic.

costa nord benicarlo r costa nord benicarló

Navarrete critica que el MAPAMA desista en actuar en los acantilados de las calas de Vinaròs y Benicarló

El senador se pregunta cómo es posible que se actúe en la práctica totalidad del litoral valenciano menos en el Maestrat

Madrid, 12 de enero de 2018

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha informado hoy que el Gobierno no tiene intención de realizar actuaciones en los acantilados de las partidas Riu, Surrac y Aiguaoliva de Benicarló, ni en los de Vinaròs afectados por procesos erosivos y de desprendimientos de grandes volúmenes de tierra.

Compromís preguntó por las medidas que iba a adoptar el Gobierno al respecto y la respuesta “no puede ser más decepcionante y a la vez más cínica” ya que “mientras en otros puntos del litoral actúan para proteger bienes y el dominio público, aquí enmarcan la no actuación en que se trata de acantilados bajos naturales, en el acceso a las playas y calas y al respeto a sus valores ambientales”.

La coalición ha recordado a través de Navarrete que “somos de proteger los valores naturales pero también que se garantice la estabilidad de estas zonas tan afectadas por la regresión, procesos erosivos y su propia geología, pero es preciso recordar como el PP hizo bandera de la no actuación de anteriores administraciones para obtener rédito electoral y cómo ahora se están olvidando de aquellos a quienes movilizaron por un puñado de votos y de todas las promesas que vertieron”.

Navarrete ha lamentado que esta zona del Maestrat esté excluida de los dos estudios redactados por el Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (CEDEX) para la Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y el Mar del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, de dos extensos tramos del litoral valenciano afectados por problemas erosivos, en la que se estudian los problemas de la costa y proponen inversiones. “Es más necesario que nunca que estas zonas, por sus valores, vulnerabilidad y características, tengan la atención inversora que se merecen dentro de un plan integral del litoral valenciano acorde con la importancia turística que tiene nuestro territorio, hacerlas accesibles y resaltar los valores naturales, paisajísticos o ambientales que puedan tener sin que queden degradadas o en peligro a cada temporal”, ha dicho.

Compromís lamenta la falta de actuaciones en el litoral valenciano por parte de los ministerios implicados y ha anunciado alegaciones a las cuentas del Estado para 2018 para tratar de conseguir inversiones en los cientos de kilómetros afectados por procesos erosivos y vulnerables al cambio climático.

Descarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *