Compromís denuncia ‘la mala fe’ del PP amb el finançament dels valencians i l’Estatut

Carles Mulet: “Recordem que Cospedal va dir el 2013 que el PP presentaria un projecte que tracte de la mateixa manera a tots els espanyols, cosa que no passa en el nostre cas”

Madrid, 12 de gener de 2018

El senador territorial i portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha atribuït a “la mala fe del PP” la situació d’”acarnissament econòmic” que es perpetua amb els valencians, que “patim en les nostres carns un model injust, una voluntat d’ocultar-nos com a poble i de fer inviable una autonomia que governa amb decència i sense corrupció“.

Els senadors de la coalició han anunciat la seua inequívoca voluntat de posar sobre la taula el 2018 el greuge que pateix el País Valencià econòmicament i amb la tramitació de la reforma de l’Estatut, “ja que parlem de competències i uns fons que són essencials per a que els nostres ciutadans puguin rebre millors serveis, siguen de la ideologia que siguen, perquè són inaguantables les diferències entre ciutadans de les diferents autonomies i duem ja massa anys sent solidaris fins empobrir“.

Els anys de govern del PP “estan servint per no afrontar el principal problema a què ens enfrontem els valencians com autonomia“, han indicat els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete. Així el portaveu ha recordat que Maria Dolores Cospedal, secretària general del PP, va assegurar el 2013 que el PP preparava un sistema que tractara a tots per igual amb independència d’on visquen.

El PP ha de justificar el maltractament a què se’ns perpetua i per què ha decidit millorar la situació dels bascos, canaris i balears mentre els valencians segueix relegant-nos a funcionar sense els recursos necessaris per a les competències i població que som i que representem el 10% del total i arrosseguem un dèficit inaguantable d’entre 3.000 i 4.000 milions d’euros a l’any. Tractant-nos així reconeixen la seua antivalenciania i discriminació a un territori que, en la seua ment, ha de ser únicament vàlid per ser saquejat“, ha afegit.

Compromís denuncia ‘la mala fe’ del PP con la financiación de los valencianos y su Estatut

Carles Mulet: “Recordemos que Cospedal dijo en 2013 que el PP presentaría un proyecto que trate de igual manera a todos los españoles, algo que no ocurre en nuestro caso”

Madrid, 12 de enero de 2018

El senador territorial y portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha atribuido a “la mala fe del PP” la situación de “ensañamiento económico” que se perpetúa con los valencianos, que “sufrimos en nuestras carnes un modelo injusto, una voluntad de ocultarnos como pueblo y de hacer inviable una autonomía que gobierna con decencia y sin corrupción”.

Los senadores de la coalición han anunciado su inequívoca voluntad de poner sobre la mesa en 2018 el agravio que sufre el País Valenciano económicamente y con la tramitación de la reforma de l’Estatut, “ya que hablamos de competencias y unos fondos que son esenciales para que nuestros ciudadanos puedan recibir mejores servicios, sean de la ideología que sean, porque son inaguantables las diferencias entre ciudadanos de las distintas autonomías y llevamos ya demasiados años siendo solidarios hasta empobrecernos”.

Los años de gobierno del PP “están sirviendo para no afrontar el principal problema al que nos enfrentamos los valencianos como autonomía”, han indicado los senadores Carles Mulet y Jordi Navarrete. Así el portavoz ha recordado que María Dolores Cospedal, secretaria general del PP, aseguró en 2013 que el PP preparaba un sistema que tratara a todos por igual con independencia de dónde vivan.

El PP debe justificar el maltrato al que se nos perpetúa y por qué ha decidido mejorar la situación de los vascos, canarios y baleares mientras a los valencianos sigue relegándonos a funcionar sin los recursos necesarios para las competencias y población que somos y que representamos un 10% del total y arrastramos un déficit inaguantable de entre 3.000 y 4.000 millones de euros al año. Tratándonos así reconocen su antivalencianía y discriminación a un territorio que, en su mente, debe ser únicamente válido para ser saqueado”, ha añadido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *