El senador va preguntar al Govern si s’inspirarien a la parcialitat de RTVE per dirigir una intervinguda TV3

Madrid, 11 de desembre de 2017

El Govern ha manifestat el senador de Compromís, Carles Mulet, que “no exerceix control sobre l’actuació de Radiotelevisió Espanyola“. Ha estat la resposta a la pregunta plantejada pel senador valencià davant la possibilitat que el Govern intervinguera la televisió catalana i la regís amb el mateix estil de manipulació que utilitzava el PP amb Canal9 i ara mateix amb la RTVE “on no es van dignar a informar de la històrica manifestació a favor d’un millor finançament, on el PP i TVE van ser els únics absents“, ha lamentat Mulet.

Per al representant de Compromís “el desprestigi del periodisme ve en part per la manipulació i indicacions i pressió sobre els treballadors perquè informen de determinades maneres. D’ací observem, amb tristesa, com els telenotícies són pura propaganda, treuen el que els interessa, s’ignoren les sigles dels partits corromputs i ignoren les notícies que incomoden a algú“, ha agregat.

Aquesta afirmació no prové d’una opinió de Compromís, sinó que són els propis sindicats de treballadors els qui ho denuncien. Per a Mulet “lamentablement volen controlar-ho tot i per a això passen per damunt de qui siga necessari, dels treballadors, de la pluralitat política i la llibertat d’expressió. Al País Valencià ja estan sembrant dubtes amb la nova ràdio autonòmica i és que la seua llibertat informativa passa tan sols pels mitjans que estiguen a la seua disposició i han de saber que hi ha models més justos i independents, de manera que no ens creiem el que ens diuen de RTVE ni que ens ho diguen per escrit“.

De vegades“, abunda el senador valencià, “els traeix el subconscient quan parlen de tancar TV3 o de posar gent normal al capdavant. Es regeixen només per la ideologia i el pensament únic i els aterra la diferència i la pluralitat“, ha conclòs.

TV3 R TV3

El Gobierno señala a Compromís que no realizacontrol ideológico sobre la corporación RTVE

El senador preguntó al Gobierno si se inspirarían en la parcialidad de RTVE para dirigir una intervenida TV3

Madrid, 11 de diciembre de 2017

El Gobierno ha manifestado al senador de Compromís, Carles Mulet, que “no ejerce control sobre la actuación de Radiotelevisión Española”. Ha sido la respuesta a la pregunta planteada por el senador valenciano ante la posibilidad que el Gobierno interviniera la televisión catalana y la rigiera con el mismo estilo de manipulación que utilizaba el PP con Canal9 y ahora mismo con la RTVE “donde no se dignaron a informar de la histórica manifestación a favor de una mejor financiación, donde el PP y TVE fueron los únicos ausentes”, ha lamentado Mulet.

Para el representante de Compromís “el desprestigio del periodismo viene en parte por la manipulación e indicaciones y presión sobre los trabajadores para que informen de determinadas maneras. De ahí observamos con tristeza como los telediarios son pura propaganda, sacan lo que les interesa, se ignoran las siglas de los partidos corrompidos e ignoran las noticias que incomodan a alguien”, ha agregado.

Esta afirmación no proviene de una opinión de Compromís, sino que son los propios sindicatos de trabajadores quienes lo denuncian. Para Mulet “lamentablemente quieren controlarlo todo y para ello pasan por encima de quien sea necesario, de los trabajadores, de la pluralidad política y la libertad de expresión. En el País Valenciano ya están sembrando dudas con la nueva radio autonómica y es que su libertad informativa pasa tan solo por los medios que estén a su disposición y tienen que saber que hay modelos más justos e independientes, por lo que no nos creemos lo que nos dicen de RTVE ni aunque nos lo digan por escrito”.

En ocasiones”, abunda el senador valenciano, “les traiciona el subconsciente cuando hablan de cerrar TV3 o de poner gente normal al frente. Se rigen solo por la ideología y el pensamiento único y les aterra la diferencia y la pluralidad”, ha concluido.