El senador Jordi Navarrete presentarà diverses iniciatives al Senat referides a la localitat de la Jana sobre competències de l’Estat

Madrid, 29 de noviembre de 2017

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha conegut de primera ma la problemàtica que l’Estat està generant a la Jana per la falta de manteniment i actuacions en els torrents del municipi. La situació és la mateixa que hem constatat en altres llocs, com al riu Vaca, el Túria, Gata o rambla d’Alcalà “on a més d’haver-se anul·lat projectes urgents i prioritaris amb tramitacions de canalització o laminació molt avançades, s’ha deixat a la seua sort per la falta de neteja de canyes i vegetació, el que pot posar en greu perill a les poblacions per on discorren estos rius, tot i la coneguda perillositat i virulència de les pluges al País Valencià”, ha dit Navarrete.

El regidor i tinent d’alcalde de la Jana, Àlex Vilanova ha explicat que “l’estat del Barranquet pot afectar greument la circulació i seguretat de la N-232 i també de la gasolinera pròxima, ja que en cas d’incendi de la vegetació existent podria posar-la en perill”.

Jordi Navarrete es va comprometre a traslladar al Senat la situació d’este barranc “tot i que és desesperant la resposta que rebem una i altra vegada en casos de reclamacions com esta i és que no actuaran sense un retorn econòmic i mentre no acaben la redacció dels plans de gestió de riscos d’inundació, uns documents que s’estan eternitzant mentre deixen en risc persones i bens amb la seua inacció”.

Navarrete ha fet diverses preguntes al respecte, com per exemple la referida a la incoherència de fer abonar taxes per informes o per utilització de domini als ajuntaments que demanen netejar els barrancs en absència d’actuacions de l’Administració General de l’Estat i les seues confederacions sobre el domini públic, que és de la seua competència. “No pareix coherent que estiguen fent negoci amb la seua inacció”, ha dit.