Els senadors de Compromís reclamen a Rajoy que escolte al poble valencià i acabe amb la discriminació econòmica

La coalició interpel·la dimarts al president del Govern a Mariano Rajoy sobre la insostenible i discriminatòria situació del País Valencià

València 18 de novembre de 2017

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat aquesta vesprada durant la celebració de la manifestació unitària a la qual han assistit representants de la societat valenciana (partits polítics, sindicats, organitzacions empresarials) amb l’única excepció del PP “que el Govern done un tracte just als valencians i acabe amb la situació denigrant de perpetuar el País Valencià com el territori més maltractat en els comptes públics i en l’execució real d’inversió i compense l’enorme deute heretat per l’infrafinançament d’aquests anys“.

Aquest serà el missatge que traslladarà el portaveu Carles Mulet a Mariano Rajoy, dimarts, durant la interpel·lació al Senat. “És el que hui hem reclamat amb força de la mà de la societat civil en els carrers de València, perquè està en joc el nostre futur, la viabilitat autonòmica i els drets dels nostres ciutadans“, ha manifestat el senador territorial.

La coalició ha recordat l’anomalia que suposa l’actual sistema per als valencians, a l’tractar-nos com aportadors quan hauríem de ser receptors, com a comunitat pobre que som. “L’Estat és una maquinària brutal i injusta que serà difícil d’aturar però ens hi va la vida en això, quan les màximes autoritats del PP segueixen donant l’esquena al nostre problema, ens segueixen ignorant i menyspreant de manera injusta, mentre beneficien autonomies molt concretes i mantenen el seu status quo i concerts econòmics, mentre ací hem de retallar en serveis, salaris i benestar social, cosa que no podem permetre“, ha afegit.

Ja en l’últim Ple, el senador castellonenc Jordi Navarrete, va preguntar al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, per la data en la qual un nou sistema de finançament més just estaria en aplicació després d’anys de demores. El titular d’Hisenda i Funció Pública va esquivar pronunciar-se sobre el fons de la qüestió, reconeixent això sí la bona gestió econòmica i de creació d’ocupació del Govern del Botànic.

Com a mínim va evitar dir-nos de nou ploramiques als valencians davant un model caducat i injust que ens ofega econòmicament. És el moment dels fets, no confiem en el PP però esperem que el clam escoltat hui servisca per remoure alguna consciència i que acabe el maltractament definint el nou model i posant-lo en aplicació quan abans millor“, ha assenyalat Jordi Navarrete.

Debat al Senat de models de finançament

El portaveu de la coalició valenciana al Senat, Carles Mulet, ha lamentat que es debata la setmana que ve a la Cambra Alta una proposta de finançament autonòmic de Foro Asturias al marge de la Comissió d’Experts per a la Revisió del Model de Finançament, llançant des de les formacions satèl·lits del PP propostes que només busquen espoliar més i més i perpetuar el greuge que ens condemna als valencians per damunt de criteris raonables com la població ajustada, un Fons de Garantia o modular els principis d’ordinalitat i solidaritat per mantenir status quo injustificables, autonomies amb contingents i altres infrafinançades. “Demanem serietat en la matèria i que cada autonomia reba el que és just, sense greuges“, ha insistit.

Los senadores de Compromís reclaman a Rajoy que escuche al pueblo valenciano y acabe con la discriminación económica

La coalición interpela el martes al presidente del Gobierno a Mariano Rajoy sobre la insostenible y discriminatoria situación del País Valenciano

València, 18 de noviembre de 2017

Los senadores de Compromís, Carles Mulet y Jordi Navarrete, han reclamado esta tarde durante la celebración de la manifestación unitaria a la que han asistido representantes de la sociedad valenciana (partidos políticos, sindicatos, organizaciones empresariales) con la única excepción del PP “que el Gobierno dé un trato justo a los valencianos y acabe con la situación denigrante de perpetuar al País Valenciano como el territorio más maltratado en las cuentas públicas y en la ejecución real de inversión y compense la enorme deuda heredada por la infrafinanciación de estos años”.

Este será el mensaje que trasladará el portavoz Carles Mulet a Mariano Rajoy el martes durante la interpelación en el Senado. “Es lo que hoy hemos reclamado con fuerza de la mano de la sociedad civil en las calles de València, porque está en juego nuestro futuro, la viabilidad autonómica y los derechos de nuestros ciudadanos”, ha manifestado el senador territorial.

La coalición ha recordado la anomalía que supone el actual sistema para los valencianos, al tratarnos como aportadores cuando deberíamos ser receptores, como comunidad pobre que somos. “El Estado es una maquinaria brutal e injusta que será difícil de parar pero nos va la vida en ello, cuando las máximas autoridades del PP siguen dando la espalda a nuestro problema, nos siguen ignorando y ninguneando de forma injusta, mientras benefician a autonomías muy concretas y mantienen sus status quo y conciertos económicos, mientras aquí tenemos que recortar en servicios, salarios y bienestar social, algo que no podemos permitir”, ha agregado.

Ya en el último Pleno, el senador castellonense Jordi Navarrete, preguntó al ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro, por la fecha en la que un nuevo sistema de financiación más justo estaría en aplicación tras años de demoras. El titular de Hacienda y Función Pública esquivó pronunciarse sobre el fondo de la cuestión, reconociendo eso sí la buena gestión económica y de creación de empleo del Gobierno del Botànic.

Como mínimo evitó llamarnos de nuevo llorones a los valencianos ante un modelo caducado e injusto que nos ahoga económicamente. Es el momento de los hechos, no confiamos en el PP pero esperamos que el clamor escuchado hoy sirva para remover alguna conciencia y que acabe el maltrato definiendo el nuevo modelo y poniéndolo en aplicación cuanto antes”, ha señalado Jordi Navarrete.

Debate en el Senado de modelos de financiación

El portavoz de la coalición valenciana en el Senado, Carles Mulet, ha lamentado que debata la próxima semana en la Cámara Alta una propuesta de financiación autonómica de Foro Asturias al margen de la Comisión de Expertos para la Revisión del Modelo de Financiación, arrojando desde las formaciones satélites del PP propuestas que solo buscan espoliar más y más y perpetuar el agravio que nos condena a los valencianos por encima de criterios razonables como la población ajustada, un Fondo de Garantía o modular los principios de ordinalidad y solidaridad para mantener status quo injustificables, autonomías con cupos y otras infrafinanciadas. “Pedimos seriedad en la materia y que cada autonomía reciba lo que es justo, sin agravios”, ha insistido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *