La coalició exigeix ​​saber el cost de l’operació per impedir el referèndum i els autors de les ordres als comandaments per assetjar la seu d’un partit polític

Madrid, 23 setembre 2017

La coalició Compromís ha registrat una petició de compareixença dels ministres d’Interior, Justícia, Hisenda i Defensa perquè donen detalls de l’operació oberta pel govern espanyol contra el procés de referèndum català, els drets dels ciutadans i les seues institucions.

La coalició vol saber l’origen de les ordres en diferents actuacions succeïdes al llarg de la setmana a Catalunya que han passat per detencions, inspeccions sense ordre judicial, registres i un enorme dispositiu sense precedents en la democràcia del nostre país per frenar una simple votació en la qual es busca conèixer l’opinió dels ciutadans d’independitzar o no d’Espanya.

Així, Carles Mulet, ha preguntat pel cost del desplaçament de tal contingent, estimació econòmica de les hores dels agents, del lloguer de naus i trasllat de mitjans materials fins a les principals ciutats catalanes.

En alguns casos ha estat la instrucció d’un jutge ultra que ha reobert una denúncia arxivada en el seu dia presentada per un partit ultra extraparlamentari i en moltes altres i polèmiques decisions, sembla que es van prendre a les braves, sense autorització judicial“, ha assenyalat Mulet. El PP valencià ha demanat referèndums pel model d’un hospital, el d’Àlaba sobre la segregació de Treviño, a Segorbe sobre la rehabilitació del nucli històric, a Castella la Manxa sobre la religió catòlica, sobre l’abocador de Nerva, sobre la ubicació del Betlem a Maó i un senyor que es diu Ángel Acebes ho va demanar el 2006 sobre l’Estatut català al Congrés.

Quanta gent es va detindre aleshores?“, S’ha preguntat el senador. “Quina repercussió ha tingut per al ministeri i els agents, que han hagut d’anul·lar vacances i dies de permisos?“, Són altres de les preguntes que la coalició ha plantejat al Govern.

Compromís pide comparecencia de  ministros por la ofensiva del Gobierno contra el #referendumCAT

La coalición exige saber el coste de la operación para impedir el referéndum y los autores de las órdenes a los mandos para asediar la sede de un partido político

 

Madrid, 23 de septiembre de 2017

 

La coalición Compromís ha registrado una petición de comparecencia de los ministros de Interior, Justicia, Hacienda y Defensa para que den detalles de la operación abierta por el Gobierno central contra el proceso de referéndum catalán, los derechos de los ciudadanos y sus instituciones.

 

La coalición quiere saber el origen de las órdenes en distintas actuaciones sucedidas a lo largo de la semana en Cataluña que han pasado por detenciones, inspecciones sin orden judicial, registros y un enorme dispositivo sin precedentes en la democracia de nuestro país para frenar una simple votación en la que se busca conocer la opinión de los ciudadanos de independizarse o no de España.

 

Así, Carles Mulet, ha preguntado por el coste del desplazamiento de tal contingente, estimación económica de las horas de los agentes, del alquiler de navíos y traslado de medios materiales hasta las principales ciudades catalanas.

 

En algunos casos ha sido la instrucción de un juez ultra que ha reabierto una denuncia archivada en su día presentada por un partido ultra extraparlamentario y en otras muchas y polémicas decisiones, parece que se tomaron a las bravas, sin autorización judicial”, ha señalado Mulet. El PP valenciano ha pedido referéndums por el modelo de un hospital, el de Álava sobre la segregación de Treviño, en Segorbe sobre la rehabilitación del casco histórico, en Castilla la Mancha sobre la religión católica, sobre el vertedero de Nerva, sobre la ubicación del Belén en Maó y un señor que se llama Ángel Acebes lo pidió en 2006 sobre l’Estatut catalán en el Congreso.

 

“¿Cuánta gente se detuvo entonces?”, se ha preguntado el senador. “¿Qué repercusión ha tenido para el ministerio y los agentes, que han tenido que anular vacaciones y días de permisos?”, son otras de las preguntas que la coalición ha planteado al Gobierno.