Navarrete demana incloure les rodalies cap al Maestrat en la millora de les Obligacions de Servei Públic (OSP)

El senador castellonenc lamenta que el PP encara no haja proposat ni una sola millora que suplisca les propostes de Compromís que el PP unilateralment va rebutjar al Senat tot i l’ampli consens suscitat

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat al Partit Popular que “moga fitxa” i acabe amb la discriminació, oblit i abandonament que pateixen en matèria ferroviària les comarques del nord de Castelló. La coalició va intentar sense èxit -amb els únics vots en contra de la majoria del PP al Senat- crear a Castelló un nucli de rodalies i crear rodalies fins al Maestrat amb extensió fins a Tortosa.

Amb això milloràvem les possibilitats de l’estació de Castelló i es vertebrava el territori, es generava una alternativa còmoda i segura a la N-340, milloraven notablement les comunicacions de zones turístiques i s’acabava amb el forat negre que suposa el nord de la província en matèria ferroviària“, ha explicat Navarrete.

El PP va argumentar en el seu rebuig que proposaria millores que no consten s’hagen implementat “el termini per presentar millores a les Obligacions de Servei Públic que han de prestar-se per motius socials acaba en pocs mesos, per això els reclamem que es posen les piles, acaben amb l’absència d’inversions en Rodalies i comencen a corregir la seua nul·la credibilitat en la matèria i els greus problemes de mobilitat i connexió que pateix el nord, ja siga per autovia o per la perillosa carretera nacional 340, perquè tot segueix igual o pitjor“, ha afegit Navarrete.

Compromís ha assenyalat als conservadors com a responsables de no haver formalitzat el protocol per modernitzar la xarxa ferroviària valenciana i la seua omissió que han propiciat el penós servei i el caos existent a la xarxa, no preveient el relleu de maquinistes, creant molèsties a centenars de milers de ciutadans amb unes obres barroeres com les del tercer fil i improvisant “amb els diners de tots els valencians, als que ens han condemnat a pitjors serveis, perquè el seu únic objectiu sembla ser el de posar pals a les rodes a la qualitat de vida de els valencians i valencianes, sense distinció“, ha conclòs.

Navarrete pide incluir las cercanías hacia el Maestrat en la mejora de las Obligaciones de Servicio Póblico (OSP)

El senador castellonense lamenta que el PP todavía no haya propuesto ni una sola mejora que suplan las propuestas de Compromís que el PP unilateralmente rechazó en el Senado a pesar del amplio consenso suscitado

València, 8 de septiembre de 2017

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamado al Partido Popular que “mueva ficha” y acabe con la discriminación, olvido y abandono que sufren en materia ferroviaria las comarcas del norte de Castelló. La coalición intentó sin éxito –por los únicos votos en contra de la mayoría del PP en el Senado- crear en Castelló un núcleo de cercanías y crear cercanías hasta el Maestrat con extensión hasta Tortosa. “Con ello mejorábamos las posibilidades de la estación de Castelló y se vertebraba el territorio, se generaba una alternativa cómoda y segura a la N-340 y mejoraban notablemente las comunicaciones de zonas turísticas y se acababa con el agujero negro que supone el norte de la provincia en materia ferroviaria”, ha explicado Navarrete.

El PP argumentó en su rechazo que propondría mejoras que no constan se hayan implementado “el plazo para presentar mejoras a las Obligaciones de Servicio Público que deben prestarse por motivos sociales acaba en pocos meses, por eso les reclamamos que se pongan las pilas, acaben con la ausencia de inversiones en Cercanías y empiecen a corregir su nula credibilidad en la materia y los graves problemas de movilidad y conexión que sufre el norte, ya sea por autovía o por la peligrosa carretera nacional 340, porque todo sigue igual o peor”, ha añadido Navarrete.

Compromís ha señalado a los conservadores como responsables de no haber formalizado el protocolo para modernizar la red ferroviaria valenciana y su omisión que han propiciado el penoso servicio y el caos existente en la red, no previendo el relevo de maquinistas, creando molestias a cientos de miles de ciudadanos con unas obras chapuceras como las del tercer hilo e improvisando “con el dinero de todos los valencianos, a quienes nos han condenado a peores servicios, porque su único objetivo parece ser el de poner palos en las ruedas a la calidad de vida de los valencianos y valencianas, sin distinción”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *