cristo buena muerte r cristo buena muerte
Mulet afirma que aquestes accions són més pròpies del nacionalcatolicisme.

Madrid, a 04 de setembre de 2017. El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, va registrar aquesta pregunta escrita:

 

 

 

El Ministerio del Interior ha seguido los pasos integristas de su predecesor, y ha otorgado La Cruz al Mérito Policial con Distintivo Blanco a la cofradía del Cristo de la Buena Muerte.

Por ello se pregunta:

-¿Qué méritos policiales han hecho merecedor al Cristo de la Buena Muerte de esta medalla?

– ¿Acudirá el Cristo de la Buena Muerte a recoger dicha condecoración?

– La Ley de 1964 que regula la concesión de medallas en la Policía señala que un civil podrá recibir tal condecoración si ha protagonizado “cualquier hecho que evidencia un alto sentido del patriotismo o de la lealtad con prestigio para la Corporación o utilidad para el servicio”; si “ha sobresalido en su empleo o cargo y eso ha redundado también en beneficio de la Policía; o si se ha distinguido “de cualquier modo no previsto” con las citadas consecuencias. ¿Cuáles de estos requisitos se  han cumplido?

 

-¿No existían personas físicas con más méritos para obtener estas consideraciones que el Cristo de la Buena Muerte?.

 

La resposta del Gobierno es  limita a :

En relación con la pregunta formulada, se informa que el destinatario último de la condecoración fue la Cofradía del Cristo de la Buena Muerte, con personalidad jurídica propia. En este sentido, y al ser una potestad de la Administración con carácter discrecional, no ha existido irracionalidad o arbitrariedad en la concesión de la misma.

 

 

Per a Mulet “òbviament aquesta condecoració atempta contra la llei de 1964 de concessió de medalles de mèrit policial, li hem preguntat sobre la base de quin dels supòsits s’ha acollit el ministre per atorgar aquesta medalla, i no ha pogut contestar res. Desgraciadament malgrat existir civils exemplars, que s’han esforçat pel benefici comú de la societat, tenim una colla de ministres d’interior que condecoren verges i cristos. Aquests actes, en un estat aconfessional i modern, són absurds, ridículs i atempten contra el propi esperit constitucional i el que ens responen, és poc més que en ser una potestat discrecional, fan amb aquestes condecoracions el que els dóna la gana”

Segons Mulet, “l’integrisme religiós, el radicalisme nacionalcatólic del PP es dedica a imposar la seua visió dels anys 40 a una societat com l’actual. Les creences religioses són totes respectables mentre respecten els drets humans, la igualtat i la legislació en vigor, i els ministres pot actuar com a ultres de l’ OPUS en el seu temps lliure, com a ciutadans però no com a càrrecs públics. Imposar medalles policials a figures religioses és propi d’un altre tipus de règims”