Compromís denuncia que el Govern segueix sense actuar aportant sorra a les platges de Dénia, Guardamar de la Safor i Bellreguard

La ministra de Medi Ambient, Isabel Tejerina, va afirmar al juny que “la costa valenciana té un pressupost d’acord a les seues necessitats” i ara el subdelegat del Govern admet que “no hi ha diners” per als afectats

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha denunciat la manca d’inversions en matèria de costes al litoral valencià i la poca paraula de la ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel Tejerina qui, en una resposta oral a iniciatives de Compromís va indicar que “la costa valenciana té un pressupost d’acord a les seves necessitats”.

Per Navarrete “la realitat és tossuda i els valencians no només estem infrafinançats per l’Estat, sinó que les nostres costes i litoral segueixen maltractats i en perill com a conseqüència d’una nefasta gestió realitzada terra endins pels que sembla importar-poc que el turisme acudisca a la nostra terra, genere ocupació i recaptació via impostos com a conseqüència de les platges, que ni poden ni han de deixar en l’oblit”.

La coalició recorda que el Govern es va comprometre a corregir els danys causats pels temporals “però els ajuntaments de Guardamar de la Safor, Bellreguard i els veïns de les Deveses, per citar alguns exemples, denuncien alt i clar que això no és així, fins al punt que el subdelegat del Govern a Alacant, ha hagut d’admetre que no hi han diners. Benvingut als jocs de la fam”, ha assenyalat Navarrete.

En la intervenció en el Ple del senador castellonenc, sobre la política “global” i de “futur” de l’administració central per a les platges del litoral valencià, Navarrete va criticar que el Govern haja reduït la dotació pressupostària per al litoral i la falta de concreció sobre partides, terminis i obres en curs “quelcom que s’evidencia amb el malestar dels alcaldes de les zones afectades i propietaris d’habitatges”, que es pot constatar amb la situació dels veïns de les Deveses (Dénia), algunes d’elles construïdes dins de la zona maritimoterrestre i que en l’actualitat segueixen exposades als temporals.

La coalició ja va presentar esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per afrontar d’una vegada els problemes que pateix el litoral valencià amb els estudis de dinàmica litoral, defensa i propostes de millora a les platges amb problemes erosius i considerant els efectes del canvi climàtic en la costa sud de València (Port de València-Port de Dénia) i entre el Port de Castelló i el Port de Sagunt, redactats pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX) per a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. També per a la zona del Maestrat afectada per processos erosius i de regressió.

“El PP i Ciutadans van rebutjar totes les esmenes presentades per Compromís, sense fixar un calendari clar d’actuacions que aborde les necessitats constatades i deixen d’escudar-se en la manca de disponibilitat econòmica, quan no els tremola la mà per pagar diners a Escal-UGS per el projecte Castor, invertir en trens de dubtosa rendibilitat o per rescatar autopistes en fallida a Madrid”, ha retret Navarrete.

Compromís denuncia que el Gobierno sigue sin actuar aportando arena en las playas de Dénia, Guardamar de la Safor y Bellreguard

La ministra de Medio Ambiente, Isabel Tejerina, afirmó en junio que “la costa valenciana tiene un presupuesto acorde a sus necesidades” y ahora el subdelegado del Gobierno admite que “no hay dinero” para los afectados

Madrid, 1 de septiembre de 2017
El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha denunciado la falta de inversiones en materia de costas en el litoral valenciano y la poca palabra de la ministra de Agricultura, Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, Isabel Tejerina quien, en una respuesta oral a iniciativas de Compromís indicó que “la costa valenciana tiene un presupuesto acorde a sus necesidades”.

Para Navarrete “la realidad es tozuda y los valencianos no solo estamos infrafinanciados por el Estado, sino que nuestras costas y litoral siguen maltratados y en peligro como consecuencia de una nefasta gestión realizada tierra adentro por quienes parece importarles poco que el turismo acuda a nuestra tierra, genere empleo y recaudación vía impuestos como consecuencia de las playas, que ni pueden ni deben dejar en el olvido”.

La coalición recuerda que el Gobierno se comprometió a corregir los daños causados por los temporales “pero los ayuntamientos de Guardamar de la Safor, Bellreguard y los vecinos de les Deveses, por citar algunos ejemplos, denuncian alto y claro que esto no es así, hasta el punto que el subdelegado del Gobierno en Alacant, ha tenido que admitir que no hay dinero. Bienvenido a los juegos del hambre”, ha señalado Navarrete.

En la intervención en el Pleno del senador castellonense, sobre la política “global” y de “futuro” de la administración central para las playas del litoral valenciano, Navarrete criticó que el Gobierno haya reducido la dotación presupuestaria para el litoral y la falta de concreción sobre partidas, plazos y obras en curso “algo que se evidencia con el malestar de los alcaldes de las zonas afectadas y propietarios de viviendas”, que se puede constatar con la situación de los vecinos de les Deveses (Dénia), algunas de ellas construidas dentro de la zona marítimo-terrestre y que en la actualidad siguen expuestas a los temporales.

La coalición ya presentó enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado para afrontar de una vez los problemas que sufre el litoral valenciano con los estudios de dinámica litoral, defensa y propuestas de mejora en las playas con problemas erosivos y considerando los efectos del cambio climático en la costa sur de València (Puerto de València-Puerto de Dénia) y entre el Puerto de Castelló y el Puerto de Sagunt, redactados por el Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas (CEDEX) para la Dirección General de Sostenibilidad de la Costa y el Mar del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente. También para la zona del Maestrat afectada por procesos erosivos y de regresión. “El PP y Ciudadanos rechazaron todas las enmiendas presentadas por Compromís, sin fijar un calendario claro de actuaciones que aborde las necesidades constatadas y dejen de escudarse en la falta de disponibilidad económica, cuando no les tiembla la mano para pagar dinero a Escal-UGS para el proyecto Castor, invertir en trenes de dudosa rentabilidad o para rescatar autopistas en quiebra en Madrid”, ha reprochado Navarrete.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *