Jordi Navarrete recorda Andrés Martínez que l’extensió de la xarxa de trens és competència de Foment

El senador castellonenc de Compromís recorda al vicepresident de la Diputació el greuge que pateix el Maestrat en aquesta matèria i com el Govern valencià tracta de recompondre el desastre que va deixar el PP en l’espai comunicatiu propi

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha retret hui al vicepresident de la Diputació i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el seu atreviment “per intentar posar a la teulada del Consell l’absència de trens de Rodalies al Maestrat, quan el PP va menysprear a la comarca, la va enganyar i mai va redactar l’anunciat estudi de viabilitat per estendre fins al Maestrat aquestos trens i, a més, recentment va rebutjar la moció de Compromís d’invertir 43 milions en la creació d’un nucli de rodalies a Castelló que facilitaria l’extensió de la línia fins a Vinaròs i Tortosa“.

Navarrete li va recordar al popular que les competències i la redacció del Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies del País Valencià corresponen a Foment i l’ha informat que “Consell i Foment estan treballant colze a colze per pal·liar els anys de discriminació per part del Govern central en la matèria, cosa que hem tractat de corregir amb mocions per a la reordenació de València capital, la millora de rodalies, accessos, fons per al Corredor i AVE i el PP sempre ha votat en contra de les mocions i esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat. Al PP són còmplices i no víctimes d’una situació que perjudica de nord a sud als ciutadans i activitats com són aquelles relacionades amb l’arribada de persones, com ara el turisme, per les nefastes freqüències i connexions amb les capitals més properes“, ha afegit.

Navarrete ha indicat a més que “seguim esperant” les propostes que el PP anuncia després de rebutjar les de Compromís i ha advertit al popular que “la recuperació d’una ràdio i televisió valencianes no és negociable, ja que en ella rau la dignitat del nostre poble, l’espai comunicatiu propi i la supervivència tant de l’audiovisual valencià com de la nostra pròpia llengua quelcom que, al PP, els deu sonar a xino“.

Jordi Navarrete recuerda a Andrés Martínez que la extensión de la red de trenes es competencia de Fomento

 

El senador castellonense de Compromís recuerda al vicepresidente de la Diputación el agravio que sufre el Maestrat en esta materia y cómo el Gobierno valenciano trata de recomponer el desastre que dejó el PP en el espacio comunicativo propio

 

Madrid, 13 de agosto de 2017

El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha reprochado al vicepresidente de la Diputación y alcalde de Peñíscola, Andrés Martínez, su atrevimiento “por tratar de poner en el tejado del Consell la ausencia de trenes de Cercanías en el Maestrat, cuando el PP despreció a la comarca, la engañó y jamás redactó el anunciado estudio de viabilidad para extender hasta el Maestrat estos trenes y, además, recientemente rechazó la moción de Compromís de invertir 43 millones en la creación de un núcleo de cercanías en Castelló que facilitaría la extensión de la línea hasta Vinaròs y Tortosa”.

Navarrete le recordó al popular que las competencias y la redacción del Plan de Infraestructuras Ferroviarias de Cercanías del País Valenciano corresponden a Fomento y le informó que “Consell y Fomento están trabajando codo con codo para paliar los años de discriminación por parte del Gobierno central en la materia, algo que hemos tratado de corregir con mociones para la reordenación de València capital, la mejora de cercanías, accesos, fondos para el Corredor y AVE y el PP siempre ha votado en contra de las mociones y enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado. En el PP son cómplices y no víctimas de una situación que perjudica de norte a sur a los ciudadanos y actividades como son aquellas relacionadas con la llegada de personas, como pueda ser el turismo, por las nefastas frecuencias y conexiones con las capitales más próximas”, ha agregado.

Navarrete ha indicado además que “seguimos esperando” las propuestas que el PP anuncia después de rechazar las de Compromís y ha advertido al popular que “la recuperación de una radio y televisión valencianas no es negociable, ya que en ella radica la dignidad de nuestro pueblo, el espacio comunicativo propio y la supervivencia tanto del audiovisual valenciano como de nuestra lengua propia, algo que para el PP les debe sonar a chino”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *