Carles Mulet li diu a Montoro que els valencians “no oblidaran” el tracte degradant i injust al que els està sotmetent l’Estat

Madrid, 13 juliol 2017

El senador Carles Mulet ha denunciat l’asfíxia que el PP, al costat dels seus altres satèl·lits polítics, està sotmetent al poble valencià en els Pressupostos Generals de l’Estat, la discriminació en inversió per càpita i la imposició d’un sostre de despesa i endeutament “amb el mateix patró que si forem una comunitat autònoma rica, beneficiada amb el repartiment, quan la realitat és que som pobres després del pas del PP pel Govern valencià“.

Per a la coalició la mesura és especialment injusta “després de més de 20 anys de maltractament fiscal a País Valencià, després de no haver complit mai amb allò pressupostat i després d’anys i anys de saqueig, robatoris, corrupció, malbaratament practicat contra els valencians pel PP, ens diuen ara que tots tenim el mateix sostre de despesa, que tots, ens podem endeutar un 0,4% i que, damunt, els hem d’aplaudir“.

El senador ha recordat que “no és decent” permetre el mateix marge de deute als que “s’han inflat amb els diners de tots” que als que ens han robat “per terra, mar i aire” i estem “al límit“. Tal col·lapse, a conseqüència de les mesures de Montoro, és especialment dur en els ajuntaments, que no poden gastar un cèntim de més dels seus estalvis ni del superàvit d’anys anteriors.

Vostès i només vostès, són responsables del drama econòmic del País Valencià, per allò robat, per la mala gestió, pel mal finançament, pel maltractament continu. Han creat un problema únic que mereix un tracte únic i diferenciat, de manera que demanem un dèficit asimètric. Vostès ho han estat, han estat asimètrics amb nosaltres. A ningú han robat tant ni maltractat com a nosaltres, i ho saben“, ha indicat Mulet.

El senador valencià ha contraposat el tracte del Govern del PP amb els valencians amb el del Consell amb els seus ciutadans “que està rebaixant el deute tot i l’estafa del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) amb uns diners que són nostres i que necessitem per pagar l’educació, la sanitat universal, per rescatar les persones que les seues polítiques criminals i caníbals han deixat a l’estacada“.

El portaveu de Compromís ha defensat al Consell com un govern responsable que ha baixat el deute del 2.59% (2015) a l’1,5% el 2016 “gastant per sota de la mitjana, tot i 20 anys d’asfíxia, el que ens ha empobrit, a passes de gegant” ja que “fa 20 anys teníem una renda per càpita superior a la mitjana i després de 20 anys de règim del PP, se situa 12 punts per sota“. A més a això s’afegeix la dificultat de no ser ni tan sols “amos dels nostres diners, no poder disposar d’un simple planning de tresoreria, ni calendaris segurs d’ingressos del FLA. És desesperant tal situació que complica la vida amb els proveïdors en tenir segrestat els nostres diners“, ha indicat Mulet que ha preguntat directament al titular d’Hisenda i Administracions Públiques si “busquen intervindre nostra autonomia“.

Mulet finalment ha retret al titular d’Hisenda el tracte diferencial entre l’Administracióde l’Estat per al rescat de projectes com les radials, Castor o bancs amb el maquillatge de rebaixes fiscals de l’IRPF, “pagant als que sostenen el PP al poder i amb els senadors del PP i les seues marques blanques traint a la seua terra per aconseguir de nou acomodament en les seues llistes. El poble valencià no ho oblidarà mai“, ha conclòs.

Compromís pide a Montoro un trato asimétrico para los valencianos para poder cumplir tras los saqueos 

Carles Mulet le dice a Montoro que los valencianos “no van a olvidar” el trato degradante e injusto al que les está sometiendo el Estado

Madrid, 13 de julio de 2017

El senador Carles Mulet ha denunciado la asfixia que el PP, junto a sus otros satélites políticos, está sometiendo al pueblo valenciano en los Presupuestos Generales del Estado, la discriminación en inversión per cápita y la imposición de un techo de gasto y endeudamiento “con el mismo patrón que si fuéramos una comunidad autónoma rica, beneficiada con el reparto, cuando la realidad es que somos pobres después del paso del PP por el Gobierno valenciano”.

Para la coalición la medida es especialmente injusta “después de más de 20 años de maltrato fiscal al País Valenciano, después de no haberse cumplido nunca con lo presupuestado y después de años y años de saqueo, robos, corrupción, malgasto practicado contra los valencianos por el PP, nos dicen ahora que todos tenemos el mismo techo de gasto, que todos, nos podemos endeudar un 0,4% y encima que les tenemos que aplaudir”.

El senador ha recordado que no es “decente” permitir el mismo margen de deuda a quienes “se han hinchado con el dinero de todos” que a quienes nos han robado “por tierra, mar y aire” y estamos “al límite”. Tal colapso, consecuencia de las medidas de Montoro, es especialmente duro en los ayuntamientos, que no pueden gastar un céntimo de más de sus ahorros ni del superávit de años anteriores.

Ustedes y solamente ustedes, son responsables del drama económico del País Valenciano, por lo robado, por la mala gestión, por la mala financiación, por el maltrato continuo. Han creado un problema único que merece un trato único y diferenciado, por lo que pedimos un déficit asimétrico. Ustedes lo han sido, han sido asimétricos con nosotros. A nadie han robado tanto ni maltratado como a nosotros, y lo saben”, ha indicado Mulet.

El senador valenciano contrapuso el trato del Gobierno del PP con los valencianos con el del Consell con sus ciudadanos “que está rebajando la deuda a pesar de la estafa del Fondo de Liquidez Autonómico (FLA) con un dinero que es nuestro y que necesitamos para pagar la educación, la sanidad universal, para rescatar a las persones que su políticas criminales y caníbales han dejado en la estacada”.

El portavoz de Compromís defendió al Consell como un gobierno responsable que ha bajado la deuda del 2.59% (2015) al 1,5% en 2016 “gastando por debajo de la media, a pesar de 20 años de asfixia, lo que nos empobrece, a pasos agigantados” ya que “hace 20 años teníamos una renta per cápita superior a la media y después de 20 años de régimen del PP, se sitúa 12 puntos por debajo”. Además a esto se añade la dificultad de no ser ni siquiera “dueños de nuestro dinero, no poder disponer de un simple planning de tesorería, ni calendarios seguros de ingresos del FLA. Es desesperante tal situación que complica la vida con los proveedores al tener secuestrado nuestro dinero”, ha indicado Mulet que ha preguntado directamente al titular de Hacienda y Administraciones Públicas si “buscan intervenir nuestra autonomía”.

Mulet finalmente ha afeado al titular de Hacienda el trato diferencial entre la administración del Estado para el rescate de proyectos como las radiales, Castor o bancos con el maquillaje de rebajas fiscales del IRPF, “pagando a quienes sostienen al PP en el poder y con los senadores del PP y sus marcas blancas traicionando a su tierra para conseguir de nuevo acomodo en sus listas. El pueblo valenciano no lo va a olvidar nunca”, ha concluido.